Cara Melanggan Akaun Twitch Dengan Prime

110

Keahlian Amazon Prime menawarkan pelbagai manfaat, daripada penghantaran cepat, tawaran eksklusif, akses Prime Video dan banyak lagi. Tetapi salah satu faedah yang paling dicari ialah perkongsian dengan platform penstriman Twitch.

Cara Melanggan Akaun Twitch Dengan Prime

Setiap ahli Amazon Prime mendapat langganan Twitch percuma bulanan bernilai $4.99 yang boleh mereka gunakan untuk melanggan mana-mana strim. Memandangkan tawaran hebat yang boleh diperolehi apabila melanggan Amazon Prime, terutamanya untuk pelajar, adalah masuk akal untuk menggandingkan kedua-dua perkhidmatan itu bersama-sama.

Apa yang anda perlu lakukan untuk menggunakan sub percuma di Twitch adalah untuk memautkan akaun Amazon Prime dan Twitch anda, iaitu sekeping kek.

Memautkan Akaun Amazon Prime dan Twitch Anda

 1. Pergi ke Amazon Twitch Prime.
 2. Log masuk menggunakan kelayakan Amazon Prime anda.
 3. Klik butang “Pautkan Akaun Twitch” di penjuru kanan sebelah atas, di bawah nama profil anda.
 4. Log masuk ke akaun Twitch anda menggunakan kelayakan Twitch anda
 5. Sahkan memautkan akaun.

Langgan Twitch Streamer Dengan Amazon Prime

Dengan akaun anda dipautkan, anda boleh menggunakan Amazon Prime untuk melanggan satu strim secara percuma. Itulah salah satu faedah terbesar yang datang dengan langganan Amazon Prime, terutamanya untuk pemain yang gemar dan peminat kandungan Twitch.

Begini caranya untuk melanggan strim kegemaran anda menggunakan keahlian Perdana anda.

 1. Log masuk ke anda Kedut akaun.
 2. Pergi ke halaman profil penstrim.
 3. Klik butang “Langgan”.
 4. Klik “ya” apabila ditanya sama ada anda mahu menggunakan langganan Perdana bulanan percuma.
 5. Sebagai alternatif, tandai kotak “Gunakan Perdana Sub” dan klik “Langgan dengan Perdana.”

Ingat bahawa langganan bulanan percuma yang anda dapat daripada Twitch Prime tidak diperbaharui secara automatik pada bulan berikutnya. Begini cara anda menyediakan langganan berulang.

 1. Pergi ke halaman profil penstrim.
 2. Klik butang “Langgan”.
 3. Pilih pilihan “Teruskan Sub”.

Tetapi terdapat satu isu dengan tetapan ini. Langganan perdana adalah berbeza daripada langganan berulang. Jika anda melanggan selama sebulan menggunakan keahlian Perdana anda dan memutuskan untuk menjadikannya langganan berulang kepada saluran tertentu, anda akan dikenakan bayaran bulanan standard pada bulan berikutnya.

Langganan Perdana mesti diperbaharui secara manual setiap bulan. Nasib baik, anda boleh menggunakan sub bulanan percuma anda, walau bagaimanapun, dan pada apa jua saluran yang anda mahu, selagi keahlian Amazon Prime anda aktif.

Dan sekiranya anda terlupa pestrim yang mendapat langganan Perdana percuma anda, Twitch memudahkan untuk mengetahuinya.

 1. Log masuk ke anda Kedut akaun.
 2. Klik pada avatar anda di penjuru kanan sebelah atas.
 3. Klik butang Langganan.
 4. Pergi ke “Langganan Anda.”
 5. Cari teg “Langganan Utama” di sebelah strim.

Mencipta Akaun Amazon Prime

Proses penciptaan akaun Prime agak mudah jika anda mempunyai akaun Twitch tetapi belum menjadi ahli Amazon Prime.

 1. Pergi ke Amazon Prime.
 2. Tatal ke bawah sehingga anda melihat rancangan keahlian Perdana.
 3. Pilih pelan dan klik butang “Cuba Perdana”.
 4. Masukkan maklumat kad kredit anda.
 5. Ikut arahan pada skrin untuk membuat akaun anda.

Amazon Prime biasanya menawarkan empat pelan langganan.

 • Langganan berulang bulanan
 • Langganan berulang tahunan
 • Langganan berulang bulanan untuk pelajar
 • Langganan berulang bulanan untuk sesiapa yang layak mendapat bantuan kerajaan

Ahli Amazon Prime baharu boleh menguji perkhidmatan tersebut secara percuma selama 30 hari selagi mereka tidak mempunyai akaun Prime dalam tempoh 12 bulan yang lalu. Pelajar boleh menerima percubaan selama enam bulan dalam tempoh diskaun tertentu.

Malah pemegang akaun Amazon Prime yang kembali boleh mendapat manfaat daripada percubaan 30 hari lagi jika mereka tidak mempunyai langganan aktif selama sekurang-kurangnya satu tahun.

Mencipta Akaun Twitch

Jika anda ahli Amazon Prime tetapi tidak menggunakan Twitch, anda boleh membuat akaun Twitch baharu dengan cepat untuk meraih lebih banyak faedah daripada keahlian Prime anda.

 1. Pergi ke pejabat Laman web Twitch.
 2. Klik butang “Daftar”.
 3. Isikan nama pengguna, kata laluan, tarikh lahir dan alamat e-mel.
 4. Sebagai alternatif, masukkan nombor telefon anda jika anda mendaftar dari peranti mudah alih.

Sebaik sahaja anda mempunyai akaun Twitch, anda boleh memautkannya ke akaun Amazon Prime anda dari Amazon Twitch Prime platform.

Tidak seperti akaun Amazon Prime, keahlian Twitch adalah percuma. Satu-satunya wang yang anda belanjakan pada platform ialah wang yang anda pilih untuk diberikan kepada penstrim dengan menderma atau melanggan saluran mereka.

Nikmati Manfaat Utama Anda

Twitch mempunyai jumlah kandungan yang menakjubkan yang tersebar di pelbagai kategori. Anda tidak perlu menjadi pemain untuk menikmati kandungan yang dikeluarkan oleh penstrim setiap hari. Dan jika anda ingin menunjukkan kasih sayang dan sokongan anda kepada seseorang, sub bulanan percuma daripada Amazon Prime ialah cara terbaik untuk melakukannya tanpa membayar lebih daripada poket.

Adakah dapat memautkan akaun Amazon Prime dan Twitch anda dan menebus langganan bulanan anda? Beritahu kami di bahagian komen di bawah. Juga, jangan ragu untuk berkongsi beberapa saluran Twitch kegemaran anda atau pendapat anda tentang perkara yang boleh dilakukan oleh Amazon Prime untuk menambah baik lagi pakej perkhidmatannya.