Cara melanggan saluran Apple TV dalam apl Apple TV

15
Cara melanggan saluran Apple TV dalam apl Apple TV

 • Saluran Apple TV menawarkan perkhidmatan penstriman premium di satu tempat, membolehkan pengguna menonton kandungan dalam apl Apple TV.
 • Untuk melanggan saluran Apple TV, pergi ke apl Apple TV > Tambah Saluran > Langgan.
 • Pengguna boleh menikmati percubaan percuma perkhidmatan penstriman melalui saluran Apple TV dan membatalkan langganan mereka daripada apl Apple TV.

Mencari melalui platform penstriman dan apl yang berbeza untuk mencari filem atau siri adalah sibuk. Untuk menyelesaikan masalah ini, apl Apple TV membenarkan anda melanggan perkhidmatan penstriman sebagai saluran. Menarik kan? Biar saya tunjukkan kepada anda cara melanggan saluran Apple TV dengan Apl Apple TV.

Apakah saluran Apple TV?

Saluran Apple TV ialah koleksi perkhidmatan penstriman premium yang boleh anda langgan dan tonton tanpa iklan melalui apl Apple TV pada iPhone, iPad, Mac atau Apple TV anda. Selain itu, ia membolehkan anda mengendalikan pengebilan melalui Apple dan membatalkan sebarang langganan daripada apl TV dengan cepat.

Terdapat pelbagai platform popular yang perlu diberi perhatian seperti HBO, SHOWTIME, CBS All Access dan STARZ yang cukup untuk membuatkan anda terhibur. Dengan melanggan perkhidmatan penstriman pilihan anda, anda boleh menikmati kandungan eksklusif, termasuk filem, rancangan TV, dokumentari dan acara sukan secara langsung.

Jadi anda tidak perlu bertukar antara apl yang berbeza semasa menonton pesta. Selain itu, saluran Apple TV membenarkan muat turun luar talian dan menstrim sehingga tiga peranti secara serentak melalui Perkongsian Keluarga. Walau bagaimanapun, ambil perhatian bahawa saluran tidak disertakan dalam langganan Apple TV+ anda.

Akhirnya, saluran Apple TV berfungsi sebagai hab semua-dalam-satu untuk mengakses kandungan berkualiti tinggi dan memenuhi permintaan yang semakin meningkat untuk pengalaman hiburan yang diperibadikan.

Cara melanggan saluran Apple TV dalam apl Apple TV

 1. Lancarkan Apple TV pada iPhone anda.
 2. Navigasi ke tab Kedai.
 3. Tatal ke bawah ke menu Tambah Saluran.
  Di sini, anda boleh mengakses semua saluran yang tersedia seperti MLS Season Pass, Apple TV+ dan banyak lagi.
 4. Ketik saluran yang anda mahu tonton → Tekan Langgan.

  Pergi ke tab Kedai, tatal ke bawah ke menu Tambah Saluran, Pilih Saluran kemudian tekan Langgan

 5. Jika digesa, masukkan bukti kelayakan Apple ID anda.
 6. Ikut arahan pada skrin untuk melengkapkan pembelian.

Walau bagaimanapun, anda boleh pergi untuk percubaan percuma terlebih dahulu sebelum melanggan. Jika anda tidak menyukai saluran Apple TV, anda boleh berhenti melanggan dengan cepat. Jadi anda tidak akan menyesali pembelian pada masa hadapan.

Bagaimana untuk berhenti melanggan saluran Apple TV

Kami sering terbawa-bawa dan membeli sesuatu yang tidak pernah digunakan lagi. Perkara yang sama berlaku untuk langganan saluran Apple TV. Jika anda juga telah memperoleh saluran di Apple TV tetapi tidak menganggapnya menghiburkan, tidak ada gunanya membazir wang.

Adalah bijak untuk membatalkan langganan Apple TV masing-masing dalam senario sedemikian serta-merta. Langkah ini akan membolehkan anda menjimatkan wang dan membeli saluran yang anda gemar menonton.

Soalan Lazim

Bolehkah saya melanggan saluran Apple TV tanpa peranti Apple?

Sudah tentu, Apple TV bukan eksklusif Apple. Ia terbuka kepada setiap platform dan OS lain, seperti Android TV dan Windows.

Adakah saluran Apple TV tersedia di semua negara?

Saluran Apple TV tersedia di beberapa negara dan wilayah. Semasa perkhidmatan terus berkembang, anda dinasihatkan untuk menyemak apl Apple TV atau Laman web rasmi Apple untuk mendapatkan maklumat terkini tentang negara yang disokong.

Adakah terdapat saluran percuma di Apple TV?

Walaupun kebanyakan saluran Apple TV memerlukan yuran langganan, kadangkala Apple menawarkan tempoh percubaan percuma untuk saluran terpilih. Selain itu, sesetengah saluran mungkin menawarkan kandungan percuma terhad tanpa langganan.

Dapatkan popcorn anda dan duduk di tempat kegemaran anda!

Ikuti prosedur mudah dan mudah ini untuk menikmati rancangan dan filem terkini yang mesti ditonton daripada pembekal terkenal. Jangan lepaskan dokumen asli eksklusif, dokumentari yang menarik dan acara sukan yang memacu adrenalin — semuanya tersedia di hujung jari anda.

Terima kasih kerana membaca. Sila tinggalkan pendapat anda di bahagian komen di bawah.

Baca lebih lanjut:

Pembaca seperti anda membantu menyokong iGeeksBlog. Apabila anda membuat pembelian menggunakan pautan di tapak kami, kami mungkin mendapat komisen ahli gabungan. Baca Penafian.