Cara Meletakkan Gambar di Atas Gambar Lain di Cerita Instagram

27

Petua Pantas:

Cara Meletakkan Gambar di Atas Gambar Lain di Cerita InstagramCara Meletakkan Gambar di Atas Gambar Lain di Cerita Instagram

 • Untuk menindan foto, anda mesti menggunakan pelekat Galeri Instagram atau pelekat Cutout.
 • Kedua-dua kaedah berfungsi pada Android dan iPhone tanpa memuat turun sebarang apl pihak ketiga.

Pelekat Galeri Instagram membolehkan anda menambah imej penuh di atas imej lain. Anda boleh menggunakannya untuk melapis berbilang imej dalam cerita Instagram. Berikut adalah langkah-langkahnya:

 1. Dalam apl Instagram, pilih gambar latar belakang untuk cerita Instagram.
 2. Pada skrin edit cerita, ketik pada ikon Pelekat di bahagian atas dan pilih pelekat Galeri (+ Log masuk kotak segi empat tepat pada Android dan lakaran kecil imej pada iPhone).
 3. Pilih gambar yang anda mahu tambah. Ketik pada gambar untuk mengitar antara bentuk yang berbeza, seperti bulatan, segi tiga, segi empat sama, jantung dan imej penuh. Anda boleh menindih gambar lain pada satu cerita Instagram.
 4. Akhir sekali, anda boleh menerbitkan cerita atau memuat turun gambar pada telefon anda dengan mengetik ikon tiga titik diikuti dengan Simpan.

Kaedah 2: Menggunakan Pelekat Potongan

Jika anda ingin meletakkan hanya bahagian tertentu gambar pada gambar lain, anda boleh menggunakan pelekat Cutout di Instagram. Sila ingat bahawa kaedah ini hanya akan berfungsi jika terdapat subjek yang menonjol dalam gambar.

 1. Tambahkan gambar latar belakang pada cerita Instagram.
 2. Sebaik sahaja anda mencapai skrin edit cerita, ketik pada ikon Pelekat dan pilih Pelekat Potongan.
 3. Instagram akan mengesan objek secara automatik dan mencipta potongannya. Jika itu tidak berlaku, ketik pada subjek secara manual. Kemudian, tekan butang Gunakan Pelekat selepas anda berpuas hati dengan pratonton pelekat.

Beberapa Petua:

 • Anda boleh menggunakan kedua-dua pelekat, iaitu, pelekat Galeri dan Potongan, pada satu imej.
 • Pelekat potongan yang anda buat untuk satu cerita boleh digunakan semula pada imej lain.
 • Anda boleh membuat pelekat potongan daripada beberapa siaran Instagram juga. Ketik pada ikon tiga titik di atas siaran dan pilih Buat pelekat potongan. Pelekat akan disimpan dalam galeri pelekat, di mana anda boleh menambahkannya pada mana-mana cerita.
 • Pelekat potongan akan disegerakkan pada peranti anda. Contohnya, jika anda membuat pelekat potongan pada telefon Android, pelekat itu juga akan dipaparkan pada akaun Instagram anda pada iPhone anda.