Cara Melihat Akaun Diharamkan dalam Roblox

38

Beribu-ribu pemain dilarang daripada Roblox setiap hari kerana pelbagai sebab. Sebab yang paling banyak disebut termasuk menggunakan skrip seperti susu anak kucing, sinaps x, Arceus dan krnl. Tidak kira apa yang menyebabkannya, larangan bermakna akaun dan profil anda tidak lagi kelihatan pada platform.

Cara Melihat Akaun Diharamkan dalam Roblox

Walau bagaimanapun, masih terdapat cara untuk melihat akaun Roblox yang diharamkan. Anda boleh mengakses senarai akaun pemain yang ditamatkan atau diharamkan kerana melanggar peraturan dan peraturan Roblox dengan langkah yang betul. Baca terus untuk mengetahui caranya.

Melihat Akaun Diharamkan

Melihat akaun yang diharamkan di Roblox tidak mungkin melalui platform itu sendiri. Jika anda mengklik pada pautan ke pemain yang dilarang, anda akan mendapat mesej ini: “Halaman tidak dapat ditemui atau tidak wujud lagi.” Ini kerana selepas Roblox mengharamkan akaun, mereka memadamkannya sepenuhnya daripada laman web.

Untuk melihat akaun yang diharamkan, anda perlu pergi ke RBLXTRADE. Ini adalah laman web yang biasanya digunakan untuk berdagang item dan katalog. Tapak ini membantu kerana Roblox mengharamkan data pengguna disimpan di sini, menjadikannya lebih berkemungkinan bahawa anda akan menemui profil yang ingin anda lihat. Untuk melihat akaun yang dilarang:

 1. Navigasi ke laman web RBLXTRADE.
 2. Di tapak, pilih “Pengguna yang ditamatkan” di bahagian atas sebelah kanan skrin anda.
 3. Pilih “Papan Pendahulu Nilai Item” atau “Papan Pendahulu Tempat Lawatan ” pada menu lungsur. Pilihan ini membolehkan anda melihat pengguna larangan yang berbeza di Roblox. Berhati-hati: sesetengah pengguna Nilai Item yang diharamkan mungkin penipu.
 4. Pilih akaun daripada pilihan yang dipaparkan dan ketahui lebih lanjut tentang pemain yang diharamkan dan sebab mereka diharamkan. Anda juga melihat Nilai Item yang telah mereka kumpulkan.
 5. Untuk mencari pengguna mengikut nama, pergi ke medan carian di bahagian atas skrin anda pada sama ada papan pendahulu dan masukkan nama mereka. Ini sepatutnya membawa akaun mereka.
 6. Pilih akaun yang anda mahu. Di sini anda boleh melihat butiran, item dan ciptaan mereka.

Memilih “Item” pada akaun membawa anda ke tapak Roblox untuk menunjukkan kepada anda lebih banyak maklumat tentang item tersebut dan asal usulnya. Anda boleh menyemak permainan yang dibuat oleh pemain. Anda juga boleh melihat lencana, koleksi, rakan, pengikut dan semua item yang disambungkan ke akaun mereka.

Maksud Dilarang Daripada Roblox

Terdapat pelbagai cara pengguna boleh dilarang daripada Roblox. Sebagai contoh, penyederhana permainan boleh melarang akaun. Ini tidak menggantung akaun tetapi hanya melarang pemain daripada mengakses permainan tertentu itu. Pemain masih mempunyai akses kepada permainan lain di laman web Roblox.

Biasanya, akaun Roblox tidak diharamkan melainkan terdapat pelanggaran yang serius. Terdapat pelbagai jenis larangan dan tempoh larangan yang berbeza, dan pengguna perlu menunggu sehingga tempoh tersebut tamat untuk mengakses semula akaun.

 • Larangan dalam pengalaman: Dalam senario ini, pengguna disekat daripada pengalaman dan tidak boleh menyertai semula.
 • Amaran: Di sini, akaun dilumpuhkan tetapi boleh dibuka semula apabila pemain bersetuju dengan syarat perkhidmatan.
 • Larangan satu hari: Akaun dimatikan selama 24 jam selepas tindakan penyederhanaan telah dimulakan.
 • Larangan tiga hari: Akaun diaktifkan selepas 72 jam atau tiga hari.
 • Larangan seminggu: Ini melumpuhkan akaun selama seminggu atau 169 jam sejak tindakan penyederhanaan dimulakan.
 • Larangan tersuai: Larangan ini adalah untuk masa yang tidak ditentukan.
 • Pemadaman atau penamatan akaun: Ini menutup akaun pengguna secara kekal.
 • Larangan racun: Ini akan menutup akaun secara kekal dan menyekat pengguna daripada membuat akaun baharu.
 • Larangan alamat MAC: Ini melarang peranti tertentu daripada menggunakan Roblox. Anda tidak boleh menerbitkan dengan Roblox Studio pada peranti itu.
 • Larangan IP: Alamat IP disekat daripada mengakses Roblox selama seminggu.
 • Larangan kelayakan tidak sah: Alamat IP anda disekat secara kekal daripada mengakses Roblox.

Menjadi Tidak Dilarang

Akaun biasanya tidak diharamkan pada Roblox melainkan pelanggaran yang ketara telah berlaku. Apabila itu berlaku, anda mesti menunggu tempoh larangan tamat sebelum anda boleh mengakses akaun itu semula. Tetapi melalui sistem penyederhanaan, pengguna yang diharamkan boleh mengemukakan rayuan kepada pasukan sokongan Roblox dalam masa 30 hari selepas larangan itu. Rayuan tidak menjamin anda akan dibatalkan. Jika anda rasa anda telah dilarang secara tersilap, hantar rayuan kepada pasukan Roblox. Anda sepatutnya menerima respons rayuan melalui e-mel dalam masa 24 jam.

Berikut ialah cara menyerahkan rayuan:

 1. Cari Halaman Sokongan Roblox.
 2. Masukkan tarikh lahir anda dan klik “Seterusnya” untuk membuka “halaman Hubungi Kami.”
 3. Masukkan:
  • Nama pengguna: Nama pengguna Roblox yang anda daftarkan di bawah
  • Masukkan nama pertama anda dalam medan “Nama pertama”.
  • Masukkan alamat e-mel anda dalam medan “Alamat e-mel”. Anda perlu mengesahkan alamat e-mel.
 4. Pilih peranti yang anda menghadapi masalah dengan memilih “Peranti apa yang anda hadapi masalah?” kotak lungsur turun.
 5. Pilih “Kesederhanaan” dalam kotak lungsur “Jenis kategori bantuan”.
 6. Seterusnya, pilih “Rayuan akaun atau Kandungan.”
 7. Pergi ke “Perihalan isu” dan berikan butiran tentang isu anda. Jelas dan ringkas, beritahu pasukan mengapa anda menarik.
 8. Pilih “Serah.”

Setelah anda menyerahkan rayuan, tunggu sehari untuk maklum balas pasukan.

Perkara yang Boleh Menyebabkan Pengharaman Roblox

Kebanyakan isu yang membawa kepada larangan Roblox adalah untuk tingkah laku yang tidak beretika, seperti gangguan, buli dan makian. Beberapa isu yang lebih serius boleh membawa kepada pelanggaran kehidupan sebenar juga.

Menipu

Eksploitasi dan penipuan adalah bertentangan dengan peraturan Roblox dan boleh menyebabkan akaun diharamkan. Akaun anda mungkin dilaporkan dan diharamkan kerana menggunakan kod menipu atau menipu dalam permainan. Memintas penapis Roblox dianggap menipu kerana anda mengubah suai tingkah laku lalai, yang bertentangan dengan syarat penggunaan.

Bahaya Bayi

Platform permainan menjadi tuan rumah kepada pemain dari semua peringkat umur, dan syarikat itu menyasarkan untuk mencipta platform yang dilindungi dan selamat untuk semua kumpulan umur. Dengan mengambil kira perkara ini, perkara yang boleh menyebabkan akaun diharamkan termasuk:

 • Melakukan seks di bawah umur dalam apa jua bentuk atau cara
 • Dandanan pemangsa kanak-kanak
 • Kenyataan dan perbuatan yang boleh membahayakan kanak-kanak itu

Aktiviti lain yang boleh mengakibatkan larangan termasuk:

Gangguan dan Buli

Ini adalah kebimbangan utama pada platform dan boleh menyebabkan blok kekal. Ugutan, trolling, gangguan, mengintai dan buli tidak diterima dalam kalangan pengguna. Anda tidak boleh menyiarkan kandungan dengan gangguan seksual, mengejek seseorang atau membuat ugutan. Menghasut orang untuk berbuat demikian atau melakukan aktiviti ini sendiri boleh membawa kepada larangan kekal atau dijauhi daripada komuniti.

Berkongsi Sebarang Pautan Luar Tapak

Ini tidak dibenarkan kecuali untuk platform sosial seperti Discord, Facebook dan Twitter. Pengguna bawah 13 tahun tidak boleh menambah pautan luar pada Roblox.

Berkongsi Sebarang Maklumat Peribadi

Berkongsi maklumat peribadi tidak dibenarkan. Ini direka untuk melindungi kanak-kanak bawah umur, memastikan tiada maklumat peribadi mereka terdedah dalam talian.

Kata-kata Sumpah

Sama ada dilakukan kerana marah atau seronok, kata-kata makian tidak boleh diterima. Anda tidak boleh menggunakan makian atau perkataan buruk sebagai nama pengguna.

Ketaksuban atau Ucapan Kebencian

Roblox menerima kepelbagaian dan melarang tindakan, bahan dan pertuturan yang diskriminasi dalam kalangan penggunanya. Tindakan provokatif, serangan dan ucapan kebencian membawa kepada larangan.

Penyamaran

Fitnah dan kecurian identiti adalah pelanggaran serius pada Roblox dan kehidupan sebenar. Berpura-pura menjadi pihak berkuasa kerajaan, pegawai polis, pekerja Roblox, selebriti atau sesiapa sahaja yang bukan anda boleh menyebabkan anda menghadapi masalah.

Lihat Akaun Roblox yang Dilarang dan Elakkan Pengharaman

Roblox ialah platform permainan hebat yang merangkumi semua kumpulan umur. Untuk mewujudkan persekitaran yang selamat, akaun diharamkan jika ia melanggar piawaian komuniti. Jika rakan anda atau seseorang yang anda ikuti dilarang, anda masih boleh melihat profil mereka dan semua butiran permainan lain. Memahami larangan membantu anda berhati-hati dengan tindakan anda. Jika anda merasakan larangan anda tidak adil, anda boleh menghubungi sokongan dan merayu keputusan itu.

Pernahkah anda cuba melihat akaun Roblox yang diharamkan? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.