Cara Melihat Berapa Banyak Jam Anda Telah Main di Fortnite

45

Fortnite sudah pasti salah satu fenomena paling penting dalam sejarah permainan. Dikeluarkan pada tahun 2017, ia melanda dunia. Dalam dua minggu pertama keluarannya, mod Battle Royale mempunyai 10 juta orang memainkannya. Hanya setahun kemudian, permainan itu mencapai 125 juta pemain di seluruh dunia.

Cara Melihat Berapa Banyak Jam Anda Telah Main di Fortnite

Kejayaan Fortnite sejak pelancarannya boleh dikaitkan dengan fakta bahawa ia percuma untuk dimuat turun dan dimainkan. Ia amat menarik minat pemain muda yang kini mempunyai komputer dan pilihan permainan yang lebih berkuasa berbanding generasi lalu.

Tidak kira teknologi baharu yang meningkatkan pengalaman permainan, mekanik permainan dan permainan yang menarik menarik minat pemain. Dengan reka bentuk kartunnya, Fortnite memantapkan dirinya sebagai permainan kasual dan menyeronokkan, tidak memfokuskan pada persekitaran hiper-realistik sebagai cara untuk meningkatkan rendaman.

Dengan permainan yang boleh diakses secara meluas, kemungkinan besar anda adalah salah seorang pemain yang menaiki bas terbang untuk ke arena. Oleh itu, sangat mungkin anda ingin mengetahui berapa banyak masa yang anda habiskan bermain Fortnite.

fortnite

Mendapatkan Waktu Bermain di Fortnite

Cara terbaik untuk menyemak waktu anda bermain di Fortnite ialah melalui apl khusus Epic, “Pelancar Permainan Epik.” Pelancar menyediakan banyak maklumat tentang permainan Epic, memberikan anda gambaran keseluruhan tentang semua permainan yang telah anda beli. Anda juga boleh membeli, memasang dan melancarkan permainan Epic daripada apl.

Nota: Anda hanya melihat masa dimainkan untuk permainan yang dipasang pada PC semasa.

Sudah tentu, jika anda telah memainkan Fortnite pada komputer anda, itu secara automatik bermakna anda sudah memasang pelancar. Jika tidak, anda tidak akan dapat bermain permainan itu kerana satu-satunya cara untuk memulakannya ialah melalui apl pelancar Epic.

Jika anda telah bermain permainan itu pada komputer rakan anda dan ingin memainkannya pada komputer anda, muat turun Epic Game Launcher dari laman web Epic. Anda juga boleh mengakses Muat turun Pelancar Epik secara langsung.

Cara Melihat Berapa Banyak Jam Dimainkan menggunakan Windows/Mac/Linux

Untuk menentukan jumlah masa yang anda habiskan untuk menikmati Fortnite, ikuti langkah berikut:

  1. Buka Pelancar Epic Games.
    Nota: Taip Pelancar Permainan Epik dalam bar carian Tetingkap untuk mencarinya dengan cepat.
  2. Klik Pustaka dalam menu di sebelah kiri.
  3. Cari Fortnite dan klik menu tiga titik di bawah.
  4. Di sebelah kanan Anda telah Bermain, anda akan melihat jumlah masa yang tepat anda telah bermain Fortnite.

Bergantung pada tempoh anda bermain, Epic Games mungkin menunjukkan kepada anda hari berbanding jam. Jika anda ingin tahu berapa jam itu, darabkan hari dengan 24. Contohnya, jika anda bermain Fortnite selama 12 hari jumlah, itu diterjemahkan kepada 288 jam.

Kekurangan Epik Statistik Permainan

Perlu diingat bahawa Fortnite ialah arena pertempuran berbilang pemain yang sangat kompetitif. Dengan jumlah pengikut yang begitu ramai, statistik permainan adalah penting kepada pemain. Malangnya, ciri ini tidak begitu boleh dipercayai sejak permainan itu dikeluarkan.

Pada satu ketika, Epic juga memutuskan untuk mengalih keluar kaunter masa bermain sama sekali. Mereka ingin menghilangkan tekanan pada pelayan mereka yang disebabkan oleh ciri ini. Kaunter akhirnya dipulihkan, tetapi Epic tidak begitu peduli dengan pemain yang mengadu tentang kekurangan ciri ini.

Pihak Ketiga untuk Menyelamat

Seperti kaunter masa bermain, pemain sentiasa berkempen untuk menambah baik statistik permainan. Dengan Epic tidak menyediakan banyak kemajuan dalam bidang ini, banyak tapak web pihak ketiga menawarkan pemain apa yang mereka perlukan. Dan, ternyata, mereka menjejaki statistik dalam permainan pemain yang lebih baik daripada Epic pernah lakukan.

Laman web seperti FortniteTracker, FortniteScoutdan FortniteStats, untuk menamakan beberapa, menawarkan banyak maklumat berkaitan yang boleh dengan mudah meletakkan kedudukan semua pemain Fortnite. Ini membolehkan anda mencari statistik anda dengan cepat. Apa yang diperlukan ialah memasukkan nama pengguna Epic Games anda di tapak web.

Lihat Berapa Banyak Jam Anda Telah Main di Fortnite

Apabila anda melihat jadual kedudukan, anda boleh melihat bilangan pembunuhan, kemenangan dan perlawanan permainan yang dicapai oleh pemain. Ia juga menyediakan jumlah markah untuk pemain itu dan statistik prestasi.

Jumlah markah mewakili bilangan mata dalam permainan yang dicapai pemain semasa perlawanan. Sebagai contoh, apabila anda membuka kotak peluru, anda mendapat 25 mata. Jika anda menjumpai syiling emas, markah anda meningkat sebanyak 100. Kemenangan, sebaliknya, memberikan anda 2000 mata yang besar. Dan itu jika anda bermain solo. Jika anda sebahagian daripada skuad, anda akan mendapat dua kali ganda!

Maklumat seperti Nisbah Bunuh-hingga-Mati atau Nisbah Menang menunjukkan betapa bagusnya seorang pemain. Jika pengguna bermain puluhan ribu perlawanan dan mempunyai nisbah prestasi tinggi, itu adalah penunjuk yang cukup baik bahawa anda sedang melihat pemain Fortnite yang luar biasa.


Sama ada anda baru bermula dengan Fortnite atau pemain berpengalaman, menjejaki berapa banyak masa yang anda luangkan bermain permainan itu adalah baik. Jika ini adalah sesuatu yang anda mainkan secara santai, anda harus memastikan masa itu pada tahap yang munasabah, tidak membenarkannya mengganggu tugas harian anda. Tetapi masa bermain mesti melangit jika anda ingin mencapai tahap profesional!

Sejauh manakah anda mendapati statistik masa bermain? Adakah anda perlu memuat turun apl pihak ketiga? Kongsikan pengalaman anda di ruangan komen di bawah.

Soalan Lazim Fortnite Time Played

Bolehkah saya melihat berapa jam saya telah bermain Fortnite pada PS4 saya?

Sony tidak terlalu bekerjasama dengan menunjukkan kepada kami berapa banyak yang kami telah bermain. Anda boleh belajar banyak tentang masa anda dalam permainan melalui pencapaian, tetapi tiada pilihan untuk Masa Dimainkan pada masa penulisan.

Sony pernah memperkenalkan ciri pembalut, tetapi ia tidak bertahan lama. Secara teorinya, jika anda mendaftar dengan akaun Epic Games, anda mungkin dapat melihat masa anda dimainkan dalam pelancar pada komputer. Berikut ialah beberapa maklumat tentang Cara Melihat Berapa Banyak Jam Dimainkan Pada PS4.

Bolehkah saya melihat masa yang dimainkan untuk Fortnite pada Xbox One saya?

Pada masa penulisan, Xbox lebih kooperatif sedikit daripada rakan sejawatan PS4nya. Anda perlu melawati menu Kelab Rasmi dan klik ‘Statistik’.

Bolehkah saya melihat masa yang dimainkan untuk Fortnite pada Switch?

Ya! Nasib baik, Nintendo Switch memudahkan anda melihat statistik masa anda bermain untuk mana-mana permainan. Apa yang anda perlu lakukan ialah klik pada ikon profil anda di sudut kiri atas skrin utama. Dari tab profil, anak panah ke kanan dan tatal ke bawah ke Fortnite.

Di sini, anda akan melihat Dimainkan selama *** jam atau lebih.

Masa Main Adalah Penting