Cara Melihat Berapa Jam Dimainkan di PS4

119

Sama ada anda ingin menunjukkan betapa berdedikasi anda kepada permainan tertentu kepada rakan anda, atau anda rasa ingin menjumlahkan semua masa bermain anda, anda mungkin tertanya-tanya sama ada terdapat atau tidak cara untuk menyemak berapa jam anda telah log masuk ke PS4 anda. Walaupun maklumat ini tidak tersedia pada konsol anda, terdapat cara untuk mendapatkannya.

Cara Melihat Berapa Jam Dimainkan di PS4

Tidak kira mengapa anda memerlukan maklumat itu, mari lihat bagaimana anda boleh melihat berapa jam anda telah bermain di PS4.

Bolehkah Anda Melihat Masa Dimainkan di PS4?

Malangnya, Sony tidak memudahkan pengesanan masa. Tiada cara dalam sistem untuk mengeluarkan laporan jam dimainkan atau cap masa untuk log masuk. Walaupun anda boleh mengakses profil PlayStation awam anda dalam talian melalui mereka PlayStation saya laman web, ini hanya memberitahu anda trofi yang telah anda perolehi, bilangan rakan yang anda ada dan maklumat yang serupa.

Cara Melihat Waktu Dimainkan di PS4

Walaupun anda tidak boleh melakukannya melalui konsol itu sendiri, anda boleh melihat berapa banyak masa yang telah anda habiskan untuk PS4 anda melalui pelayar web. Ini boleh dilakukan menggunakan ciri kawalan ibu bapa yang akan kami bincangkan di bawah.

Untuk kaedah ini berfungsi, anda perlu menyediakan akaun PlayStation anda sendiri (walaupun anda tidak mempunyai PlayStation) kemudian klik Tambah Ahli Keluarga untuk menambah akaun anak. Pergi melalui proses persediaan untuk memautkan akaun anda.

Untuk melihat berapa jam seseorang telah bermain, anda perlu melawati tetapan Pengurusan Keluarga dihidupkan laman web Sony.

 1. Lawati tetapan Pengurusan Keluarga dihidupkan laman web Sony.
 2. Setelah di sana, ketik Pengurusan Keluarga daripada menu sisi.
 3. Seterusnya, anda boleh melihat Masa Dimainkan di bawah nama akaun.

Ini tidak akan menunjukkan kepada anda apa yang individu itu lakukan pada PlayStation mereka dan ia hanya menunjukkan apa yang telah mereka lakukan hari ini, tetapi ini adalah satu cara untuk melihat masa yang dimainkan.

Cara Mengurus Suapan Aktiviti Anda

Anda boleh mengurus perkara yang dikongsi dalam suapan aktiviti anda dengan menggunakan langkah berikut:

 1. Pergi ke anda Akaun Sony dan log masuk.
 2. Klik pada Tetapan Privasi PSN.
 3. Klik pada Permainan | Media.
 4. Untuk menukar siapa yang boleh melihat aktiviti anda, trofi, senarai rakan, permainan yang anda miliki dan banyak lagi, klik pada butang Edit di sebelah yang anda mahu tukar.
Bagaimana Untuk Melihat Berapa Banyak Jam Dimainkan Pada PS4

Jika anda mempunyai sebarang aktiviti yang anda tidak mahu sesiapa melihatnya, anda boleh mengalih keluarnya dengan mengikut langkah berikut:

 1. Mulakan PS4 anda dan pergi ke tetapan Profil anda.
 2. Pilih Tukar Tetapan Privasi.
 3. Pilih Permainan | Media.
 4. Kemudian, pilih Aktiviti.
 5. Pilih aktiviti yang ingin anda padamkan.
 6. Pilih Pilihan.
 7. Daripada menu Pilihan, anda boleh memadamkan aktiviti supaya ia tidak akan dikongsi dengan rakan anda.

Daftar untuk Surat Berita PSN

Satu cara untuk kadangkala menerima maklumat tentang jam yang anda telah bermain secara keseluruhan adalah dengan mendaftar untuk surat berita Rangkaian PlayStation bulanan, yang akan menghantar e-mel biasa kepada anda dengan maklumat yang diperibadikan dan tawaran istimewa. Maklumat ini, kadangkala, tetapi tidak selalu, boleh termasuk waktu permainan anda.

Untuk mendaftar untuk surat berita, anda perlu melakukan perkara berikut:

 1. Pergi ke anda Akaun Sonydan log masuk.
 2. Seterusnya, klik pada Tetapan Pemberitahuan, klik pada kotak semak dan kemudian klik pada butang Simpan
  surat berita

Bagaimana Anda Semak Sejarah Permainan pada PS4?

Terdapat beberapa cara untuk menyemak sejarah permainan pada PS4 anda. Anda mungkin ingin menyemak sejarah permainan anda untuk menjumlahkan jumlah masa yang dimainkan, untuk melihat permainan yang anda ada, atau untuk memuat turun permainan lain ke papan pemuka anda.

Anda boleh melakukan ini dari PlayStation itu sendiri, atau dari Apl PS.

Tab Perpustakaan

 1. Untuk pergi terus ke mana-mana permainan yang telah anda mainkan, pergi ke tab Perpustakaan.
 2. Cari apl di hujung kanan sistem melepasi permainan, Netflix dan PS Store anda.
 3. Setelah berada dalam apl, anda boleh mengklik tab Permainan atau tab Dibeli. Anda boleh melihat apabila anda membeli permainan dengan mengkliknya.

Anda boleh menambah lebih banyak apl pada tab ini pada bila-bila masa dengan mengklik apl PlayStation Store. Semak artikel kami yang lain tentang yang terbaik Apl PlayStation.

Senarai Piala

Senarai trofi anda terletak di bar atas. Setelah diklik, anda boleh melihat maklumat tentang permainan anda yang dimainkan, serta maklumat trofi mereka. Anda boleh melihat pukul berapa anda mendapat trofi dengan mengkliknya.

Fail Permainan

 1. Jika anda ingin melihat data simpanan PS4 anda, pergi ke Tetapan > Pengurusan Data Disimpan Aplikasi > Data Disimpan dalam Storan Sistem > Muat naik ke Storan Dalam Talian.
 2. Dari sini, pilih permainan dan tekan butang Pilihan dan pergi ke maklumat. Ini akan menunjukkan kepada anda pecahan masa anda bermain dan sejarah permainan anda.

Seperti yang dinyatakan, anda tidak dapat melihat semua data yang disimpan untuk semua permainan, tetapi anda sekurang-kurangnya boleh mengetahui apabila anda memuat turun permainan pada sistem anda. Anda juga boleh melihat bila terakhir anda simpan/simpan automatik.

Masa Dimainkan pada PS5

Dengan konsol terbaharu secara rasmi memasuki pasaran, kami akan melakukan keburukan jika kami tidak menyebut bahawa PS5 menjadikannya lebih mudah untuk melihat jam dimainkan.

Jika anda ingin bermegah tentang berapa jam yang anda telah masukkan ke dalam konsol baharu anda.

 1. Hanya klik pada ikon Profil kemudian klik pada Permainan.
 2. Di bawah setiap permainan, anda akan melihat berapa jam yang telah anda habiskan untuk bermain setiap permainan!

Seolah-olah kami tidak memerlukan sebab lain untuk menaik taraf konsol kami, ini adalah ciri yang telah lama kami tunggu.

Soalan Lazim

Sekiranya kami tidak menjawab semua soalan anda di atas, kami mempunyai beberapa lagi jawapan di sini untuk anda.

Bolehkah saya melihat masa yang tepat seseorang sedang bermain?

Ya dan tidak. Anda hanya boleh melihat masa tepat seseorang bermain jika mereka memperoleh trofi. Sebagai contoh, dalam tangkapan skrin di bawah tajuk Senarai Trofi di atas, jika anda mengetik pada salah satu trofi tersebut, ia akan memberi anda masa dan tarikh yang diperolehi.

Saya mahu melihat berapa jam saya bermain permainan tertentu. Adakah terdapat cara untuk melakukannya?

Sesetengah permainan akan memberi anda jam atau minit seumur hidup yang telah anda mainkan. Pergi terus ke log masuk permainan itu dan cari masa anda bermain di sana.

Bolehkah saya menambah sekatan masa?

Ya, di bawah tab Pengurusan Keluarga (seperti yang disenaraikan di atas) anda boleh menetapkan kawalan ibu bapa. Apabila akaun telah mencapai hadnya, pengguna akan dibut. Anda boleh menyesuaikan tetapan ini dan menambah lebih banyak masa jika anda mahu.

Fikiran Akhir

Walaupun memalukan kerana bukan lebih mudah untuk mengetahui statistik anda secara langsung daripada sumbernya, terdapat cara lain untuk anda mendapatkan maklumat tersebut dengan menggunakan apl atau penggulungan akhir tahun. Lagipun, ia sentiasa baik untuk mengetahui berapa lama anda telah menghabiskan masa bermain permainan kegemaran anda, seperti Fantasi terakhir.

Jika anda telah menemui kaedah untuk mengatur masa permainan PS4 anda yang kami terlepas, sila kongsikannya dengan kami di bahagian komen di bawah. Dan berasa bebas untuk menunjukkan waktu anda. Kami berjanji tidak akan menghakimi!