Cara Melihat Cerita Instagram Tanpa Akaun

98

Pada masa kini, agak mengejutkan apabila seseorang tidak mempunyai akaun Instagram. Apapun, mereka yang menolak menggunakan rangkaian sosial ini tahu apa itu cerita Instagram. Jika anda pernah mendengar tentang cerita yang anda tidak boleh ketinggalan, anda mungkin tertanya-tanya sama ada terdapat cara untuk melihatnya tanpa perlu membuat akaun Instagram.

Cara Melihat Cerita Instagram Tanpa Akaun

Artikel ini menerangkan semua yang anda perlu tahu tentang melihat cerita Instagram dan mencadangkan alat yang boleh membantu anda melakukannya tanpa mendaftar untuk akaun.

Gunakan Perisian Pihak Ketiga untuk Melihat Cerita Instagram tanpa Akaun

Anda mendapati seseorang yang penting untuk anda menyiarkan cerita, dan anda ingin menyemaknya SEGERA. Walau bagaimanapun, anda tidak mempunyai akaun Instagram. Memandangkan orang yang menyiarkan cerita itu boleh melihat siapa yang membukanya, anda tidak mahu meminta bantuan rakan anda. Jika anda cuba pergi ke laman web Instagramanda hanya akan melihat pilihan untuk membuat akaun dan tiada jalan penyelesaian untuk mengakses suapan.

Nasib baik, terdapat cara untuk melihat cerita Instagram tanpa akaun, tetapi anda perlu menggunakan perisian pihak ketiga yang betul untuk melakukannya. Kami telah menyediakan senarai yang terbaik di luar sana ini, bersama-sama dengan arahan tentang cara menggunakannya.

1. Insta-Stories Dalam Talian

Insta-Stories Online ialah alat percuma dan mudah digunakan yang membolehkan anda melihat cerita tanpa akaun. Ia adalah tapak web, jadi ia tidak memerlukan anda memuat turun sebarang apl atau program. Selain itu, anda tidak perlu membuat akaun untuknya.

 1. Buka penyemak imbas anda dan pergi ke Laman web Insta-Stories Online.
 2. Dalam bar carian, taip nama pengguna orang itu dan tekan Enter. Jangan lupa sebarang sempang, garis bawah, titik atau tanda baca lain dalam nama pengguna mereka.
 3. Setelah profil muncul, klik pada ikon profil untuk mengakses cerita mereka. Anda juga boleh menatal ke bawah untuk melihat semua cerita semasa oleh pengguna itu dan pilih yang anda mahu lihat.
 4. Jika anda ingin melihat cerita lain yang diterbitkan oleh pengguna, tekan anak panah kiri atau kanan.

Insta-Stories Online membolehkan anda memuat turun cerita ke peranti anda dengan menekan butang Muat Turun di penjuru kanan sebelah atas. Anda juga boleh menyimpan profil kegemaran anda dengan menekan ikon hati di sebelah kanan nama pengguna. Perisian ini membolehkan anda melihat dan memuat turun siaran juga.

2. Instadp

Selain melihat dan memuat turun cerita Instagram, Instadp membenarkan anda melihat dan memuat turun gambar profil Instagram, Kekili, Catatan, Sorotan dan Video.

Berikut ialah cara melihat cerita Instagram menggunakan alat ini:

 1. Buka penyemak imbas anda dan lawati Instadp laman web.
 2. Dalam bar carian nama pengguna, taip nama pengguna orang itu dan tekan Enter.
 3. Tekan Teruskan apabila ia muncul.
 4. Tatal ke bawah untuk melihat semua cerita yang telah disiarkan pengguna dalam tempoh 24 jam yang lalu jika ada. Jika anda ingin menyimpan mana-mana daripadanya, tekan butang Muat turun.

Setiap profil yang anda cari akan dipaparkan dalam Sejarah, jadi anda sentiasa boleh mengaksesnya kemudian tanpa masalah.

Instadp berfungsi pada semua platform dan ia adalah percuma sepenuhnya.

3. CeritaIG

StoriesIG adalah satu lagi laman web yang ringkas dan percuma untuk melihat dan memuat turun cerita Instagram. Anda boleh menggunakannya pada komputer dan peranti mudah alih anda, tanpa mengira sistem pengendalian anda. Ikuti arahan di bawah untuk menggunakannya:

 1. Dari penyemak imbas anda, lawati laman web StoriesIG.
 2. Dalam bar carian, taip nama pengguna profil dan tekan Enter. Beri perhatian kepada mana-mana aksara khas dalam nama pengguna.
 3. Anda akan melihat bilangan cerita semasa yang dipaparkan di bawah nama pengguna. Tatal ke bawah untuk melihatnya jika ada. Untuk menyimpannya ke peranti anda, pilih Muat turun.

Alat ini membolehkan anda melihat dan memuat turun Sorotan Instagram juga. Hanya pilih “Sorotan” selepas mencari nama pengguna.

4. Mystalk

Mystalk sedikit berbeza daripada penonton profil Instagram pihak ketiga yang lain. Tapak web lain memuatkan profil secara automatik berdasarkan kriteria carian anda, yang bermaksud terdapat sedikit peluang anda akan mendapat hasil yang salah, terutamanya jika terdapat banyak akaun dengan nama pengguna yang serupa.

Mystalk membenarkan anda memasukkan nama pengguna seperti orang lain, tetapi ia membolehkan anda memilih profil yang betul. Oleh sebab itu, anda tidak perlu mengetahui nama pengguna yang tepat. Selain itu, anda juga boleh mencari orang itu dengan menggunakan nama sebenar mereka (jika mereka menambahkannya ke Instagram).

 1. Buka penyemak imbas anda dan pergi ke laman web Mystalk.
 2. Dalam bar carian, taip nama pengguna atau nama pertama dan nama keluarga orang itu, dan tekan Enter.
 3. Pilih profil yang anda mahu lihat.
 4. Anda akan melihat cerita profil di bawah nama pengguna. Imbas melaluinya untuk mencari yang anda minati, atau lihat kesemuanya. Untuk menyimpannya ke peranti anda, tekan Muat turun di penjuru kanan sebelah bawah cerita.

5. Dumpor

Dumpor membolehkan anda mencari dan memuat turun cerita, siaran dan video tanpa nama. Satu lagi ciri menarik ialah ia membolehkan anda mencari berdasarkan hashtag atau lokasi.

 1. Buka penyemak imbas anda dan lawati laman web Dumpor.
 2. Taip nama pengguna dalam bar carian.
 3. Anda akan melihat beberapa profil muncul dalam hasil carian. Pilih yang anda minati.
 4. Tatal ke bawah dan tekan Tunjukkan Cerita.
 5. Pilih satu yang anda mahu lihat. Jika anda ingin menyimpannya ke peranti anda, tekan ikon muat turun hijau di penjuru kanan sebelah atas.

Instagram tidak membenarkan anda mengakses cerita orang jika anda tidak mempunyai akaun. Walau bagaimanapun, dengan bantuan ramai penonton cerita Instagram, ini tidak menjadi masalah. Pelbagai alat tersedia dalam talian dan boleh digunakan pada mana-mana platform, tanpa mengira sistem pengendalian. Selain itu, ia mesra pengguna dan percuma sepenuhnya.

Kami harap anda dapati artikel ini membantu dan anda kini tahu cara melihat cerita Instagram tanpa akaun.

Soalan Lazim Melihat Profil Tanpa Nama Instagram

Adakah penonton profil Instagram pihak ketiga selamat?

Dalam kebanyakan kes, menggunakan penonton cerita Instagram adalah selamat. Walau bagaimanapun, tapak web ini masih boleh menjejaki aktiviti dan maklumat anda. Mereka yang bimbang tentang keselamatan dalam talian mungkin tidak boleh menggunakan alat ini atau menyelidiknya dengan lebih lanjut sebelum membuat keputusan.

Sesetengah tapak web mendakwa ia membolehkan anda melihat cerita yang disiarkan oleh profil peribadi dan kemudian mengubah hala anda ke halaman lain yang selalunya tidak sah. Laman web ini malah boleh mengandungi virus yang boleh merosakkan peranti anda. Apl pihak ketiga yang lain memaparkan iklan untuk menyediakan pembiayaan untuk pembangun, namun mereka kadangkala boleh memaparkan pautan ke tapak berniat jahat.

Laman web lain mungkin meminta anda memasukkan alamat e-mel, nombor telefon atau maklumat peribadi tambahan anda. Walaupun ini sepenuhnya terpulang kepada anda, kami menasihatkan supaya tidak melakukannya. Banyak penonton cerita Instagram tidak memerlukan anda memberikan sebarang maklumat peribadi.

Adakah mungkin untuk melihat cerita semua orang tanpa akaun?

Tidak mungkin untuk mengakses cerita semua orang. Pertama sekali, anda hanya boleh melihat siaran daripada profil awam. Pengguna Instagram mempunyai dua pilihan: awam dan peribadi. Semua orang boleh melihat siaran dan cerita mereka apabila akaun ditetapkan kepada umum. Tetapi, apabila akaun peribadi menerbitkan siaran atau cerita, hanya pengikutnya boleh melihatnya.

Selain itu, Instagram mempunyai pilihan Rakan Karib. Dengan mendayakannya, pengguna berkongsi cerita mereka hanya dengan orang yang telah mereka pilih. Melainkan anda mempunyai akaun dan ditambah sebagai rakan rapat, cerita ini tidak boleh diakses.

Akhir sekali, perlu diingat setiap cerita hanya bertahan selama 24 jam. Anda tidak boleh mengakses cerita yang telah tamat tempoh melainkan orang itu menyimpannya ke bahagian Sorotan mereka.