Cara Melihat Kamera Tayangan Gema Saya dari Jauh dari Telefon

91

Dalam satu cara, Amazon membenarkan anda membawa kamera Echo Show anda ke mana sahaja anda pergi. Selagi anda mempunyai akses kepada sambungan internet yang baik, anda akan dapat melihat pratonton suapan langsung daripada peranti anda.

Cara Melihat Kamera Tayangan Gema Saya dari Jauh dari Telefon

Diakui, berbuat demikian tidak betul-betul intuitif, dan terdapat beberapa tetapan yang perlu diubah suai, tetapi kami akan membawa anda melalui proses persediaan setiap langkah supaya anda boleh menyambung dengan cepat ke Echo anda, di mana sahaja anda berada.

Mari kita mulakan.

Bolehkah saya Melihat Kamera Echo Show Saya Dari Telefon Saya?

Drop In ialah ciri yang membolehkan orang lain hanya muncul pada skrin Echo Show anda tanpa diumumkan. Tiada deringan — pemanggil hanya muncul pada skrin anda dan boleh melihat serta mendengar semua yang berlaku.

Ini semua kedengaran seperti bencana privasi yang menunggu untuk berlaku, tetapi ada hikmahnya. Pertama sekali, Drop In dimatikan secara lalai, dan walaupun anda mendayakannya, hanya kenalan yang anda benarkan boleh memanfaatkan ciri tersebut. Dengan kata lain, anda mengawal siapa yang boleh menggunakan Drop In pada Echo anda.

Selain kebimbangan privasi, ciri ini memberi anda pilihan untuk menyambung ke Echo anda dari jauh dan melihat perkara yang berlaku di dalam bilik tertentu.

Menggunakan Drop In

Untuk bermula, anda perlu memuat turun dan memasang apl Alexa pada telefon pintar anda. Jika anda sudah menggunakan apl itu, pergi ke PlayStore atau App Store dan pastikan apl itu dikemas kini.

Dengan itu, anda boleh meneruskan untuk menyediakan Drop In:

 1. Lancarkan apl Alexa dan ketik ikon hamburger untuk mendedahkan menu.
 2. Pilih Tetapan dan pilih Pertunjukan Gema yang anda ingin dayakan Drop In. Echos terletak di bawah tab Peranti.
  pertunjukan gema
 3. Dalam menu Tetapan, pilih ciri Drop In dan pilih On untuk membenarkan kenalan Drop In.
  masuk
 4. Kembali dan tekan ikon Perbualan di bahagian bawah skrin dan pilih ikon orang untuk mengakses Kenalan.
  kebenaran
 5. Pilih kenalan dan ketik butang di sebelah Kenalan boleh Drop In pada Peranti Echo saya untuk menghidupkannya.

Maklumat hubungan anda terletak di bahagian atas senarai Kenalan anda dan anda mungkin perlu membenarkan Drop In juga secara manual. Apabila didayakan, kebenaran Drop In diberikan kepada semua ahli isi rumah pada akaun tertentu.

Ciri ini tersedia pada semua Echos, bukan sahaja siri Show. Jika Echo tidak menampilkan kamera, sistem akan Dimasukkan ke dalam mikrofon dan pembesar suara.

Cara Menggunakan Drop In

Sebaik sahaja anda menyediakan segala-galanya, Mendaftar Masuk pada Pertunjukan Gema anda agak mudah. Buka apl Alexa dan ketik ikon gelembung pertuturan untuk mengakses menu Perbualan, kemudian pilih Drop In dan anda akan melihat senarai semua peranti yang tersedia. Ketik pada Paparan Gema anda, dan anda akan dapat melihat secara langsung dan mendengar segala-galanya dalam julat peranti.

Selain daripada Menjatuhkan Masuk daripada telefon pintar anda, anda juga boleh melakukannya antara dua Pertunjukan Gema. Cuma sebut, “Alexa, Masuk ke rumah/pejabat/bilik kanak-kanak” dan sambungan diwujudkan dalam beberapa saat. Jika pengguna memberi anda kebenaran, gunakan “Alexa, Drop In on [contact’s name]” sebaliknya.

Pertunjukan Gema

Ciri Drop In

Drop In menawarkan beberapa ciri yang boleh menjadi sangat mudah untuk pemilik Echo Show.

Pertama, jangan terkejut jika skrin Drop In bertukar menjadi beku selama beberapa saat selepas membuat sambungan. Ini ialah ciri keselamatan yang membolehkan pihak lain bersiap sedia sebelum mereka mula bersembang dengan anda.

Selain itu, peranti Echo juga mempunyai pemberitahuan “Terbaru Aktif” yang menggunakan penderia gerakan terbina dalam untuk mengetahui sama ada seseorang berada berhampiran peranti itu. Ini mungkin kelihatan seperti cara lain untuk melanggar privasi anda, tetapi ia boleh membantu untuk tujuan keselamatan rumah.

Terdapat juga pilihan untuk mematikan kamera. Apabila menggunakan apl Alexa, hanya ketik butang kamera untuk melumpuhkannya. Jika anda cuba mengakses Rancangan Echo anda daripada Echo lain, cuma sebut, “Video dimatikan”.

Nota: Echo Show 5 mempunyai skrin fizikal yang menutupi kamera peranti. Pastikan skrin dimatikan apabila anda ingin mengakses peranti dari jauh.

Fikiran Akhir

Pada masa penulisan, satu-satunya cara untuk melihat kamera Echo Show adalah melalui ciri Drop In. Adalah bagus untuk mempunyai keistimewaan pentadbiran dan mengakses kamera dalam satu ketikan, tetapi buat masa ini, ini adalah pilihan terbaik anda.

Di manakah anda menyimpan Pertunjukan Gema anda? Adakah anda mempertimbangkan untuk menambah kamera keselamatan pintar ke rumah anda? Berikan kami dua sen anda di bahagian komen di bawah.