Cara Melihat Pengikut Baru di Instagram

62

Kami semua menyukai versi Instagram yang lebih lama, dengan ciri yang memudahkan “kerja detektif” kami. Tetapi selepas kemas kini, platform tidak membenarkan anda menyemak pengikut terbaharu seseorang lagi. Senarai itu kini rawak sepenuhnya, tanpa susunan kronologi sebelum ini. Walau bagaimanapun, masih ada cara untuk melihat siapa yang baru mula mengikuti seseorang.

Cara Melihat Pengikut Baru di Instagram

Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara melihat pengikut baharu di Instagram.

Cara Melihat Pengikut Terkini pada Profil Anda

Yang ini mudah. Tab Pemberitahuan memberitahu anda apabila terdapat pengikut baharu atau permintaan berikut. Anda boleh melihat semua aktiviti di sana, tetapi Instagram tidak menunjukkan tarikh dan masa yang tepat. Melainkan jika kita bercakap tentang Mesej langsung, anda hanya boleh melihat anggaran masa aktiviti itu berlaku – minit dan jam yang lalu.

Cara Melihat Pengikut Baharu Pengguna Lain

Malangnya, platform tidak lagi menawarkan pilihan ini. Instagram tidak mendedahkan kaedah rasmi untuk merangkak pesanan dalam senarai pengikut. Satu perkara yang pasti, bagaimanapun, aplikasi telefon pintar tidak meletakkan pengikut baru-baru ini di bahagian atas senarai seperti yang dilakukan pada masa lalu. Walaupun anda log masuk pada beberapa peranti, ada kemungkinan senarai itu berbeza pada setiap peranti. Tetapi berikut adalah beberapa alternatif yang boleh anda cuba.

Gunakan Pelayar untuk Melihat Pengikut Baharu

Kaedah ini mungkin berkesan, tetapi ia bukan perkara yang pasti. Inilah yang perlu anda lakukan:

 1. Log masuk ke akaun Instagram anda.
 2. Taip nama pengguna profil dalam kotak carian dan pilih mereka dalam senarai.
 3. Klik tab “Pengikut”.
 4. Jika senarai itu sama dengan senarai yang dipaparkan pada apl telefon anda, cuba muat semula halaman itu beberapa kali.
 5. Mudah-mudahan, pengikut baru-baru ini akan muncul di bahagian atas senarai.

Jika ini tidak berkesan untuk anda, jangan putus asa. Terdapat cara lain untuk orang yang bersedia untuk melangkah lebih jauh.

Gunakan Apl Pihak Ketiga untuk Melihat Pengikut Baharu

Apabila memilih apl untuk menjejak pengikut baharu pada profil lain, pastikan apl itu sah. Terdapat berpuluh-puluh aplikasi yang benar-benar berfungsi, tetapi jika ia tidak berada di atas papan, Instagram akan mengetahui dan melarang akaun anda. Itu, atau anda akan dibenderakan. Apl tersebut juga boleh menjejaskan maklumat peribadi anda, jadi bukan idea yang bagus untuk menggunakannya.

Berikut ialah senarai cadangan kami untuk apl penjejakan aktiviti selamat untuk digunakan.

Cara Menggunakan Snoopreport untuk Melihat Pengikut Terkini

Snoopreport ialah aplikasi undang-undang terbaik untuk menjejak pengikut dan suka profil yang disasarkan. Sebelum memutuskan pelan langganan, anda boleh menyemak laporan pemantauan selebriti di tapak web Snoopreport dan pastikan perkhidmatan ini sesuai untuk anda. Memang, ia bukan percuma untuk digunakan, tetapi ia berbaloi dengan langganan bulanan sebanyak $4.99 jika anda benar-benar memerlukan maklumat yang mereka berikan.

Tiada pemasangan kerana ia berfungsi terus daripada penyemak imbas. Walau bagaimanapun, terdapat tangkapan: Snoopreport mengumpul data daripada profil awam sahaja. Ini bermakna anda tidak akan mempunyai akses kepada senarai pengikut profil peribadi, walaupun anda melanggan.

Jika ia berfungsi untuk anda, berikut ialah arahan tentang cara menggunakan apl itu.

Gunakan KidsGuard Pro untuk Melihat Pengikut Baharu

Jika anak-anak anda menggunakan media sosial, adalah penting untuk mempunyai akses kepada sekurang-kurangnya beberapa data mereka. Ruang digital boleh berbahaya untuk golongan muda yang mudah terpengaruh. Apl ini akan memberi anda kawalan ke atas perkara yang mereka kongsi dan suka dalam talian. KidsGuard pro mudah dipasang dan menawarkan lebih banyak daripada mana-mana apl penjejakan biasa. Anda juga boleh membaca Instagram, Snapchat, Tinder dan sembang platform lain.

Bersama-sama dengan laporan terperinci dan penjejakan lokasi, KidsGuard Pro menawarkan tempoh percubaan dan langganan bulanan sebanyak $39.99. Dan sudah tentu, ia tidak terhad kepada peranti kanak-kanak, tetapi perlu diingat bahawa ia boleh dikesan pada peranti yang dijejaki.

Pilihan Kurang Selamat untuk Menjejaki Pengikut Baharu

Seperti yang dinyatakan sebelum ini, terdapat banyak aplikasi lain untuk menjejak pengikut Instagram. Pilihan yang disemak di bawah, bagaimanapun, bukanlah pilihan yang kami cadangkan. Terdapat sedikit atau tiada ulasan pada platform seperti Reddit dan Quora, tetapi ramai pengguna TikTok bersumpah apl itu berfungsi dengan baik.

JustSimping untuk Menjejaki Pengikut Instagram

JustSimping mendakwa sebagai sah sepenuhnya, tetapi satu-satunya maklum balas yang tersedia adalah di TikTok. Aplikasi ini juga akan memantau profil peribadi, yang tidak mengikut dasar privasi Instagram. Laman web itu juga menyatakan bahawa adalah mustahil untuk orang itu mengetahui bahawa mereka sedang dipantau. Sebaliknya, mereka tidak menjamin bahawa Instagram tidak akan melarang anda.

JustSimping mengenakan bayaran $4.99 sebulan untuk “mengintip” profil Instagram untuk anda. Walaupun nampaknya terdapat 45,000 orang yang menggunakan apl ini, kami tidak menemui satu pun maklum balas bertulis. Kebetulan? Kami fikir tidak, dan menasihati anda untuk mengelakkan apl jenis ini.

Alat Eksport Pengikut IG untuk Mengeluarkan Senarai Pengikut

ini Sambungan Google Chrome tidak akan memberikan senarai pengikut baharu secara automatik, tetapi ia boleh membantu anda membuat senarai itu sendiri. Berikut ialah perkara yang perlu anda lakukan untuk menemui pengikut baharu anda:

 1. Log masuk ke akaun Instagram anda.
 2. Buka Alat Eksport Pengikut IG.
 3. Pilih pengguna yang anda mahu dan pilih jenis eksport.
 4. Klik “GO”.
 5. Simpan CVS apabila muat turun selesai.
 6. Ulangi semua selepas beberapa ketika, dan bandingkan senarai: nama baharu pada senarai kedua ialah pengikut baharu.

Sambungan itu tidak selamat sepenuhnya untuk akaun Instagram anda. Anda berisiko diharamkan kerana cara anda mengakses maklumat peribadi seseorang. Itulah sebabnya kami amat menasihati anda untuk tidak menggunakan sama ada sambungan ini atau JustSimping.

Mengapa Semak Pengikut Instagram Baharu

Sama ada untuk isu kepercayaan, pengaruh atau akaun perniagaan, adalah baik untuk mengenal pasti pengikut baharu. Apabila anda melihat profil orang baharu pada halaman perniagaan anda, anda akan mendapat gambaran tentang perkara yang orang itu dapati menarik dalam perniagaan anda. Itulah cara anda boleh menentukan cara menjual produk anda dengan lebih mudah.

Perkara yang sama berlaku untuk influencer: anda mengenal pasti kumpulan sasaran dan membuat lebih banyak kandungan yang mereka suka. Menyemak pengikut baharu pada akaun lain juga berguna. Jika pesaing anda mempunyai lebih ramai pengikut, memantau keseluruhan aktiviti mereka mungkin membantu anda dengan perniagaan anda.

Bagaimana Instagram Menyusun Senarai Pengikut

Algoritma yang dikemas kini mempertimbangkan banyak faktor semasa menyusun senarai ini.

1. Profil Baharu Dengan Kurang Daripada 200 Pengikut Biasanya Mendapat Senarai Kronologi Pengikut

Ini bermakna yang baru-baru ini berada di bahagian atas, dan pengguna yang mula mengikuti anda lama dahulu, berada di bahagian bawah senarai. Ambil perhatian bahawa pesanan bergantung pada nama orang sebenar – bukan nama pengguna.

2. Pengguna Yang Paling Ramai Berinteraksi Dengan Anda Berada di Bahagian Atas Senarai

Lebih cepat profil berkembang, memperoleh pengikut dan berinteraksi dengan mereka, lebih cepat senarai itu akan diisih. Jika pengikut anda tidak diisih mengikut abjad, ini bermakna mereka yang teratas berkemungkinan besar akan mengulas, menyukai, atau menjawab tinjauan pendapat Instagram.

3. Pengikut Bersama Sentiasa Antara Beberapa Profil Pertama

Terdapat juga kemungkinan besar bahawa betul-betul di bawah pengikut bersama, anda akan melihat pengikut pengguna baru-baru ini. Ia tidak selalu berlaku, tetapi ia berlaku agak kerap.

4. Perkara Lokasi

Apabila melihat senarai pengikut seseorang, Instagram akan mengumpulkan pengguna mengikut lokasi mereka. Jika ia lebih dekat dengan lokasi peranti anda, ia akan muncul berhampiran bahagian atas.

Ini hanyalah beberapa faktor yang diperhatikan oleh pengaruh dan orang biasa, tetapi Instagram tidak pernah mendedahkan sebab rasmi untuk mengisih senarai dengan cara tertentu.

Soalan Lazim

Bolehkah saya melihat pengikut baharu pada profil Instagram saya?

Ya, tab Pemberitahuan akan memberitahu anda apabila anda memperoleh pengikut baharu. Hanya sentuh tanda berbentuk hati di penjuru kanan skrin dan semua aktiviti anda (termasuk pengikut baharu) akan muncul.

Bolehkah saya melihat pengikut baharu pada profil Instagram orang lain?

Platform itu sendiri tidak membenarkan kami melihat pengikut baharu orang lain. Walau bagaimanapun, anda boleh menggunakan bantuan daripada apl pihak ketiga seperti Snoopreport dan KidsGuard Pro. Ambil perhatian bahawa ini tidak percuma untuk digunakan.

Adakah selamat untuk menggunakan apl pihak ketiga?

Jawapannya bergantung pada aplikasi yang anda gunakan. Terdapat banyak aplikasi haram yang boleh merugikan akaun Instagram anda (selain aspek kewangan). Sebelum memilih apl, pastikan anda mencari maklumat yang boleh dipercayai mengenainya. Kami mengesyorkan menggunakan Snoopreport atau KidsGuard Pro.

Bagaimanakah Instagram menyusun senarai pengikut?

Platform ini menggunakan algoritma yang rumit, dan memfokuskan pada banyak faktor semasa menyediakan senarai pengikut anda. Antaranya ialah lokasi, pengikut bersama, bilangan pengikut, dan interaksi antara pengguna.

Kekal Kemas Kini Dengan Pengikut Anda

Dengan sedikit pengetahuan dalaman, anda boleh melihat pengikut baharu anda dengan mudah. Jika kaedah tradisional tidak berfungsi, apl pihak ketiga harus melakukan silap mata. Snoopreport dan KidsGuard Pro ialah pilihan paling bijak – tiada risiko dalam menggunakannya. JustSimping dan Alat Eksport IGF tidak kelihatan terlalu menjanjikan. Tetapi adalah berguna untuk menjejaki pengikut baharu, terutamanya jika anda seorang pengaruh atau pemilik perniagaan.

Pernahkah anda menggunakan apl pihak ketiga untuk melihat senarai pengikut baharu seseorang? Jika ya, adakah anda menggunakan mana-mana pilihan yang disemak dalam artikel ini. Beritahu kami di bahagian komen di bawah.