Cara Melihat Peranti Log Masuk untuk Amazon

72

Salah satu kelebihan mempunyai akaun Amazon ialah keupayaan untuk log masuk ke akaun anda pada peranti yang berbeza. Ciri ini berguna apabila menstrim video. Memandangkan Amazon tidak mengehadkan bilangan peranti yang anda boleh log masuk, ini boleh menimbulkan masalah. Menyemak peranti log masuk membantu memastikan bahawa hanya peranti anda disambungkan.

Cara Melihat Peranti Log Masuk untuk Amazon

Artikel ini akan menunjukkan kepada anda cara menyemak peranti yang disambungkan ke akaun anda menggunakan peranti yang berbeza.

Lihat Peranti Log Masuk ke Akaun Amazon pada PC

Ramai orang log masuk ke akaun Amazon mereka dari PC, menggunakan komputer rumah atau di pejabat. Jika anda kebanyakannya menggunakan PC anda, terdapat cara mudah untuk menyemak dan melihat peranti lain yang dilog masuk ke akaun anda. Untuk mengetahui cara melakukannya, ikuti langkah berikut:

 1. Navigasi ke Amazondan jika digesa, log masuk ke akaun anda.
 2. Klik anak panah kecil yang menghadap ke bawah di sebelah “Akaun & Senarai”.
 3. Menggunakan menu lungsur, pilih “Kandungan dan Peranti Anda.”
 4. Cari tajuk “Peranti Berdaftar Anda.” Di sini anda akan melihat senarai semua peranti yang dilog masuk ke akaun Amazon anda dan apabila ia didaftarkan.

Menyemak untuk melihat peranti yang dilog masuk ke akaun anda ialah cara yang baik untuk memastikan tiada peranti yang tidak dibenarkan disambungkan.

Lihat Peranti Log Masuk ke Akaun Amazon pada iPhone

Anda boleh menggunakan iPhone anda dengan mudah untuk melihat peranti yang dilog masuk ke akaun Amazon anda. Ini boleh membantu jika anda fikir anda mempunyai peranti lama, tidak digunakan atau dibuang yang disambungkan. Semakan juga akan memaklumkan anda tentang sebarang peranti yang disambungkan yang anda tidak benarkan. Untuk melihat sama ada peranti lain dilog masuk ke akaun anda, lakukan perkara berikut:

 1. Lancarkan aplikasi Amazon pada iPhone anda dan log masuk jika perlu.
 2. Ketik ikon tiga baris.
 3. Pilih “Akaun.”
 4. Tatal ke bawah dan tekan “Urus kandungan dan peranti.”
 5. Menggunakan menu atas, klik pada “Peranti.” Anda akan melihat senarai semua peranti yang dilog masuk ke akaun Amazon anda dan tarikh peranti itu didaftarkan.

Lihat Peranti Log Masuk ke Akaun Amazon pada Peranti Android

Adalah penting untuk menyemak akaun Amazon anda secara berkala untuk melihat peranti yang dilog masuk. Ini adalah langkah penting untuk mengekalkan keselamatan akaun anda. Anda mungkin mempunyai peranti lama yang tidak anda gunakan lagi didaftarkan pada akaun anda, peranti yang tidak anda gunakan lagi.

Proses semakan adalah cepat dan mudah. Untuk mengetahui cara melakukan ini menggunakan peranti Android anda, ikuti langkah di bawah:

 1. Ketik pada ikon “Apl Amazon” dan, jika digesa, log masuk dengan kelayakan anda.
 2. Cari dan tekan “Akaun.”
 3. Pilih “Urus kandungan dan peranti.”
 4. Daripada menu atas, ketik “Peranti.”
 5. Anda melihat senarai semua peranti yang disambungkan dan tarikh berdaftarnya.

Lihat Peranti Log Masuk ke Akaun Amazon pada iPad

Anda boleh menggunakan iPad anda untuk melihat peranti yang dilog masuk ke akaun Amazon anda. Adalah idea yang baik untuk menyemak secara berkala untuk memastikan akaun anda tidak terjejas. Anda juga mungkin mendapati bahawa anda mempunyai peranti lain yang disambungkan yang tidak anda gunakan lagi.

Nasib baik, prosesnya mudah dan serupa dengan cara melakukannya menggunakan iPhone. Ia hanya memerlukan beberapa ketikan pada skrin anda. Untuk mengetahui cara melakukannya, ikuti langkah berikut:

 1. Lancarkan aplikasi Amazon. Jika digesa, log masuk menggunakan kelayakan anda.
 2. Tekan ikon tiga baris.
 3. Ketik pada “Akaun.”
 4. Cari dan pilih “Urus kandungan dan peranti.”
 5. Tekan “Peranti.” Anda akan menemui semua peranti yang dilog masuk ke akaun anda dan tarikh pendaftaran.

Soalan Lazim Tambahan

Saya melihat peranti yang tidak diketahui didaftarkan ke akaun saya. Apa patut saya buat?

Ini adalah contoh utama tentang kepentingan menyemak untuk melihat peranti yang dilog masuk ke akaun Amazon anda. Keselamatan akaun anda mungkin telah terjejas, dan kini orang itu mempunyai akses. Nasib baik, anda boleh mengalih keluar peranti yang tidak dibenarkan dengan mengikuti langkah berikut:

1. Pergi ke bahagian “Peranti” akaun Amazon anda.

2. Cari peranti berdaftar yang tidak diketahui.

3. Pilih peranti itu dan ketik “Nyahdaftar.”

Jika anda telah menemui peranti yang disambungkan ke akaun anda yang bukan milik anda, adalah idea yang baik untuk menukar kata laluan Amazon anda selepas membatalkan pendaftarannya. Melakukannya akan membantu mengekalkan keselamatan akaun anda.

Bagaimanakah cara menukar kata laluan Amazon saya?

Dalam dunia penggodam hari ini, menyemak secara berkala akaun Amazon anda untuk peranti bersambung yang tidak dikenali adalah penting. Jika peranti yang tidak diketahui didaftarkan ke akaun anda, selepas membatalkan pendaftarannya, anda harus segera menukar kata laluan anda. Menukar kata laluan anda agak mudah. Begini cara melakukannya:

1. Log masuk ke akaun Amazon anda.

2. Pergi ke tab “Akaun Anda” dan pilih “Log Masuk & Keselamatan.”

3. Di sebelah “Kata Laluan”, ketik butang “Edit”.

4. Ikut arahan pada skrin.

5. Apabila selesai, tekan “Simpan perubahan.”

Berapakah bilangan peranti yang boleh digunakan pada satu masa untuk menstrim filem pada akaun Amazon Prime saya?

Jika anda tidak dapat menstrim filem daripada akaun Amazon Prime Video anda, ini mungkin kerana peranti lain yang sedang dilog masuk mungkin sedang distrim. Amazon membenarkan sehingga tiga peranti untuk menstrim kandungan daripada satu akaun secara serentak. Walau bagaimanapun, tajuk yang sama hanya boleh dilihat pada masa yang sama pada dua peranti berbeza.

Semak untuk melihat peranti yang sedang dilog masuk ke akaun anda. Jika anda melihat peranti yang tidak dikenali, sebaiknya batalkan pendaftarannya.

Bagaimanakah saya boleh menambah peranti pada akaun Amazon saya?

Jika anda telah membeli peranti baharu atau ingin menyambungkan peranti yang lebih lama, anda boleh menambahkan peranti pada akaun anda dengan mudah. Nasib baik, Amazon tidak mengehadkan bilangan peranti yang boleh anda sambungkan. Untuk mengetahui cara melakukannya, ikuti langkah berikut:

1. Menggunakan peranti baharu, log masuk ke akaun Amazon anda.

2. Bergantung pada tetapan keselamatan yang telah anda pilih sebelum ini, anda mungkin perlu mengesahkan identiti anda dengan menggunakan kod keselamatan.

Proses ini sedikit lebih kompleks jika anda cuba mendaftar TV Pintar. Anda perlu menggunakan PC atau Mac, yang memerlukan kod enam digit daripada TV anda. Rujuk dokumentasi TV anda untuk maklumat khusus.

Adakah terdapat sebarang perbezaan antara akaun Amazon, Kindle, dan Prime utama saya?

Tidak. Walaupun setiap jenis mempunyai tujuan yang berbeza, semua akaun tersebut diakses melalui akaun Amazon utama anda dengan kata laluan yang sama. Apabila anda mendaftarkan peranti lain, setiap satu akan mempunyai akses kepada Amazon untuk membeli-belah, Kindle dan Amazon Prime untuk penstriman video.

Pastikan Akaun Anda Tidak Terkompromi

Mengekalkan keselamatan akaun Amazon anda adalah amat penting. Anda boleh melihat peranti yang dilog masuk dengan mudah dengan menavigasi bahagian peranti akaun anda. Proses menyemak dan membatalkan pendaftaran, jika perlu, adalah mudah. Kaedah untuk berbuat demikian adalah serupa untuk semua peranti.

Pernahkah anda menyemak peranti lain yang dilog masuk ke akaun Amazon anda? Adakah anda mengikuti kaedah yang digariskan dalam artikel ini? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.