Cara Melihat Perkara Yang Orang Lain Suka di Instagram

45

Bolehkah anda menyemak suka Instagram orang lain? Walaupun anda telah menggunakan Instagram untuk seketika, masih terdapat perkara baru untuk dipelajari. Ia adalah platform mudah pada pandangan pertama. Sebaik sahaja anda menerokai apl itu, anda hanya mula menerokainya di bawah kulit dan menyedari betapa banyak yang ada padanya.

Cara Melihat Perkara Yang Orang Lain Suka di Instagram

Cara Semak Suka Instagram Orang Lain

Mulai Oktober 2019, anda tidak lagi dapat melihat aktiviti orang lain dari dalam apl Instagram.

Dulu senang nak buat macam ni. Apa yang anda perlu lakukan ialah pergi ke suka anda, pilih tab Mengikuti dan anda akan melihat aktiviti terkini orang. Walau bagaimanapun, Instagram akhirnya melihat ini sebagai pelanggaran maklumat peribadi, jadi mereka meninggalkan ciri itu sepenuhnya.

Nasib baik, anda masih dapat melihat suka Instagram orang lain, tetapi ia menyusahkan. Begini cara melakukannya.

  1. Klik pada profil Instagram orang ini.
  2. Pilih Mengikuti untuk melihat semua profil yang mereka ikuti.
  3. Klik profil yang mereka ikuti.
  4. Lihat kesukaan siaran profil itu untuk melihat sama ada orang itu menyukai mana-mana daripadanya.

Nota: Seseorang boleh menyembunyikan aktiviti mereka dan menjadikannya mustahil untuk melihat apa yang mereka lakukan. Dengan mematikan status aktiviti rancangan dalam Tetapan, mereka boleh menghalang semua orang daripada menjejaki tindakan mereka.


Sebagai penutup, anda mungkin tidak mempunyai pilihan untuk melihat suka Instagram orang lain dari dalam apl, tetapi anda mempunyai akses kepada pengikut mereka dan boleh melihat perkara yang mereka suka! Sudah tentu, ia menyakitkan, tetapi ia berfungsi jika anda ingin tahu apa yang orang lain suka.

Soalan Lazim Suka Instagram

Bolehkah saya melihat apa yang saya suka pada masa lalu?

Jika anda menyukai sesuatu baru-baru ini dan berhasrat untuk kembali mengkajinya dengan lebih lanjut tetapi terlupa, terdapat senarai keseluruhan kegemaran anda yang boleh anda rujuk jika ia tidak kelihatan. Ia merupakan ciri berharga yang boleh membawa anda kembali ke siaran dengan cepat. Apa yang anda lakukan ialah ketik ikon Profil Instagram anda, pergi ke Tetapan, kemudian pergi ke Akaun -> Siaran yang Anda Suka.

Adakah Aplikasi Suka Instagram Pihak Ketiga Berfungsi?

Sesetengah apl Gedung Google Play dan Apple App Store membenarkan anda menjejak aktiviti seseorang. Walau bagaimanapun, kebanyakan apl ini memerlukan pembayaran. Tambahan pula, tidak semua aplikasi penjejakan suka Instagram adalah sah. Penjenayah memanfaatkan sesuatu yang diingini ramai orang dan memikat mereka, mengisi PC mereka dengan perisian pengintip atau perisian hasad. Jika anda mencuba penjejak suka Instagram pihak ketiga, selidiki dahulu untuk ulasan atau ulasan.