Cara Melihat Semua Orang Sekaligus pada Microsoft Teams

110

Microsoft Teams ialah salah satu apl persidangan video yang paling popular dalam kalangan pelajar dan pasukan jauh. Ia membolehkan anda mengambil bahagian dalam mesyuarat persidangan berkualiti tinggi atau pelajaran interaktif dari keselesaan rumah anda. Terima kasih kepada kemas kini terkini, apl telah dipertingkatkan dengan banyak ciri baharu.

Kini pengguna tertanya-tanya sama ada mereka boleh melihat semua orang sekaligus dan bagaimana untuk melakukannya. Dalam artikel ini, kami akan menerangkan semua yang anda perlu ketahui tentang Pasukan dan melihat peserta.

Bolehkah saya Melihat Semua Orang Sekaligus dalam Pasukan?

Seperti yang anda ketahui, Microsoft Teams membenarkan anda memasukkan sehingga 250 peserta dalam satu mesyuarat. Jumlah itu mengagumkan kerana ia tidak akan menjejaskan kualiti video dan nada. Walau bagaimanapun, adalah sangat tidak praktikal untuk menunjukkan kesemua 250 peserta sekaligus.

Akhirnya, Microsoft Teams membolehkan anda melihat video 49 orang pada masa yang sama. Walau apa pun yang anda lakukan, anda tidak akan dapat melihat lebih ramai peserta sekaligus. Memandangkan anda pada asalnya hanya dapat melihat empat orang sekali gus dan kemudian sembilan orang, ini merupakan peningkatan yang ketara untuk apl dan penggunanya.

Walau bagaimanapun, itu tidak bermakna Microsoft berhasrat untuk berhenti di situ. Kami boleh menjangkakan perubahan baharu pada masa hadapan, dan anda mungkin terkejut secara positif.

pasukan microsoft melihat semua orang sekaligus

Bilakah Kita Boleh Menjangkakan Kemas Kini kepada Pasukan Microsoft?

Mungkin terlalu awal untuk mengatakan apa-apa dengan tepat. Lagipun, baru-baru ini dapat melihat semua peserta pada mana-mana apl mesyuarat video. Zoom ialah apl pertama yang memperkenalkan pilihan ini dan yang lain telah mengikuti dengan pantas. Walau bagaimanapun, ada sesuatu yang boleh anda lakukan sementara kami menunggu.

Anda boleh mengundi. betul tu. Microsoft hanya menaik taraf bilangan video daripada empat kepada sembilan kerana maklum balas pengguna melalui UserVoice. Cadangan lain termasuk menaik taraf untuk melihat semua peserta, cadangan yang sudah mempunyai lebih daripada 40K undian.

Anda boleh menyumbang dengan mengundi dan menjemput rakan anda untuk melakukan perkara yang sama. Selain itu, jika anda mendaftar dengan alamat e-mel anda, anda akan dimaklumkan tentang kemajuan dan mungkin menjadi salah seorang yang pertama mengetahui bila ciri ini tersedia.

Melihat Berbilang Orang Sekaligus dalam Pasukan

Dalam Microsoft Teams, anda boleh melaraskan bilangan orang yang boleh anda lihat pada skrin anda dengan cepat, begini caranya.

  1. Buka Microsoft Teams dan hos atau sertai mesyuarat.
  2. Kemudian, klik pada ikon … di sudut kanan.
  3. Sekarang, klik pada Galeri Besar.
  4. Pasukan kini akan memaparkan secara automatik semua peserta dengan kamera yang didayakan.

Ambil perhatian, anda hanya melihat pilihan Galeri Besar jika terdapat lebih daripada sepuluh orang yang mengambil bahagian dalam sembang, jika tidak, anda perlu menyematkan mereka pada mesyuarat.

Sesuaikan Perkara yang Anda Lihat dalam Microsoft Teams

Microsoft Teams sedang cuba memikirkan jenis kandungan yang orang mahu lihat semasa mesyuarat. Apl itu menganggap bahawa anda ingin melihat orang yang bercakap. Atas sebab itu, video mereka akan sentiasa dipaparkan secara lalai. Anda mungkin berfikir bahawa pengguna lain telah dipilih secara rawak, tetapi itu tidak berlaku.

Orang yang anda lihat videonya adalah mereka yang paling aktif semasa mesyuarat. Walaupun anda tidak banyak mendengar suara mereka, mereka mungkin terlibat dalam perkongsian kandungan dan sembang.

Selain itu, apabila seseorang berkongsi skrin mereka, anda akan dapat melihat video mereka, walaupun anda tidak pernah melihatnya sebelum ini. Microsoft Teams adalah intuitif, dan ia tidak mahu anda terlepas persembahan penting. Kadangkala, ia mengutamakan kandungan multimedia berbanding pembesar suara.

Walau bagaimanapun, jika anda tidak mahu menonton pembentangan sepanjang masa, anda boleh bertukar antara pembentangan dan video. Apa yang anda perlu lakukan ialah klik pada ikon video orang yang anda mahu lihat. Dengan cara itu, anda akan berasa seolah-olah anda berada di dalam bilik persidangan kerana anda akan dapat melihat kedua-dua pembentangan dan reaksi rakan sekerja anda.

pasukan microsoft cara melihat semua orang

Menyemat Video dalam Microsoft Teams

Jika anda ingin dapat melihat video ahli tertentu sepanjang masa, anda boleh melakukannya dalam beberapa klik.

  1. Pilih orang yang videonya ingin anda lihat, klik kanan padanya dan pilih Semat. Video mereka kini akan disematkan pada halaman utama anda supaya anda boleh menontonnya sehingga mesyuarat tamat. Ambil perhatian bahawa ia tidak akan bersilih ganti walaupun orang lain mula bercakap.

Anda boleh menyemat lebih ramai orang – itulah cara terbaik untuk menyesuaikan paparan anda. Jika anda menyemat sembilan peserta, video mereka akan menjadi satu-satunya video yang dipaparkan pada skrin anda.

  1. Untuk mengalih keluar seseorang yang telah anda sematkan, anda hanya perlu mengklik pada video mereka dan pilih Nyahsemat. Jangan risau kerana orang lain tidak akan dimaklumkan apabila anda menyemat atau menyahsemat video mereka.

Bersabarlah

Ramai orang tidak sabar untuk dapat melihat semua orang serentak di Microsoft Teams. Walaupun kami pasti ciri ini akhirnya akan tersedia, kami menasihati anda untuk bersabar. Perkara seperti ini boleh mengambil masa kerana Microsoft sedang cuba memikirkan penyelesaian terbaik untuk semua orang.

Anda biasanya menggunakan Microsoft Teams untuk apa? Adakah anda berpuas hati dengan apl itu dan adakah perkara lain yang anda ingin ubah? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.