Cara melumpuhkan seni muka depan animasi dalam Apple Music dalam iOS 17 atau iPadOS 17

59
Lumpuhkan seni muka depan animasi dalam Apple Music

Untuk menjadikan masa anda menggunakan Apple Music lebih menghiburkan dalam iOS 17, anda boleh melihat karya seni muka depan animasi sambil mendengar lagu kegemaran anda. Malangnya, tidak semua daripada anda akan menyukai ciri ini – mungkin anda fikir ia mengganggu, ia boleh menguras bateri anda, atau anda merasa ia menyusahkan kerana ia boleh menjejaskan mereka yang mempunyai kepekaan pergerakan. Jadi, dalam blog ini, saya akan menunjukkan cara anda boleh melumpuhkan seni muka depan animasi dalam Apple Music pada iPhone.

Apakah seni muka depan animasi dalam Apple Music?

Untuk meningkatkan pengalaman anda dengan apl Apple Music pada iPhone, Apple memperkenalkan seni muka depan animasi dengan iOS 14. Ciri hebat ini membolehkan anda melihat karya seni kulit album sedang bergerak.

Dengan kemas kini iOS 17 dan iPadOS 17, Apple meningkatkan ciri ini untuk menyediakan seni muka depan animasi dalam kawasan Muzik Sedang Dimainkan. Jadi, anda boleh melihat lebih banyak lagi seni bergerak ini untuk artis dan kumpulan kegemaran anda.

Seni muka depan animasi dalam Apple Music

Ciri ini dihidupkan secara lalai. Dan walaupun bagus untuk sesetengah orang, seni album animasi bukan untuk semua orang.

Sama ada rama-rama dan burung terapung dalam Cerita Rakyat Taylor Swift atau kilatan cahaya berwarna dalam The Weeknd’s After Hours, anda pasti gembira mengetahui bahawa anda boleh mematikan karya seni bergerak dalam Apple Music hanya dengan beberapa ketikan.

Untuk melumpuhkan animasi apabila memainkan muzik dengan apl Apple Music, ikut langkah mudah ini. Dan ingat, jika anda mengubah fikiran anda kemudian, anda boleh menghidupkan semula ciri dengan mudah.

Petua: Lihat ciri iOS 17 tambahan untuk Apple Music.

Cara mematikan seni muka depan animasi pada iPhone atau iPad

  1. Buka apl Tetapan → Pilih Muzik.
  2. Tatal ke bahagian bawah dan pilih Seni Animasi, yang dipaparkan sebagai “Hidup.”
  3. Ketik Mati pada skrin berikut.

    Matikan seni muka depan animasi pada iPhone

Nota:

  • Pada iPhone dan iPad: Walaupun anda menghidupkan Seni Animasi, anda mungkin tidak melihat kulit album yang bergerak jika anda telah mendayakan Kurangkan Gerakan dalam tetapan Kebolehcapaian, ciri Mod Kuasa Rendah dihidupkan untuk bateri anda atau album artis tertentu tidak tidak menyokong seni muka depan animasi.

  • Pada Mac: Dalam macOS, Seni Animasi akan dilumpuhkan secara automatik apabila anda meletakkannya dalam Mod Kuasa Rendah.

Hanya mendengar muzik!

Sama ada keutamaan atau keperluan, anda boleh melumpuhkan seni muka depan animasi dengan mudah dalam Apple Music pada iPhone anda. Kemudian, dengar sahaja lagu yang anda nikmati tanpa gangguan atau semasa anda melakukan perkara lain.

Apakah pendapat anda tentang ciri animasi secara keseluruhan? Adakah anda menyukainya untuk perkara tertentu tetapi tidak untuk orang lain, atau adakah anda lebih suka tidak melihatnya sama sekali? Beritahu kami!

Baca lebih lanjut:

  • Mod siap sedia tidak berfungsi dalam iOS 17? Cara mudah untuk memperbaikinya!
  • Cara mengunci tab peribadi Safari dalam iOS 17 dan macOS Sonoma
  • Cara menyediakan dan menggunakan Suara Peribadi dalam iOS 17

Profil Pengarang


Sandy

laman web

Dengan BS dalam Teknologi Maklumat, Sandy bekerja selama bertahun-tahun dalam industri IT sebagai Pengurus Projek, Pengurus Jabatan dan Ketua PMO. Dia mahu membantu orang lain mengetahui cara teknologi boleh memperkayakan perniagaan dan kehidupan peribadi serta telah berkongsi cadangan dan caranya merentas beribu-ribu artikel.