Cara Memadam Mesej dalam GroupMe

114

Memadamkan mesej sentiasa menjadi bahagian penting dalam mana-mana apl pemesejan. Sama ada anda cuba memastikan peti masuk anda bebas daripada kekacauan atau mengalih keluar mesej sensitif daripada mengintip, mengetahui cara memadamkan mesej—dan keseluruhan rangkaian—adalah penting tidak kira apl yang anda gunakan untuk berkomunikasi.

Cara Memadam Mesej dalam GroupMe

Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, banyak apl pemesejan juga telah memperkenalkan pilihan untuk memadamkan mesej daripada urutan sembang untuk setiap penonton. Orang lain akan melihat pemberitahuan tentang mesej yang telah dipadamkan, tetapi kandungan mesej itu tidak akan tersedia.

Tetapi adakah itu berlaku dengan GroupMe? Dalam artikel ini, kami akan menerangkan semua yang anda perlu tahu tentang memadam mesej pada GroupMe.

Bolehkah Anda Padam Mesej dalam GroupMe

Pernahkah anda secara tidak sengaja menghantar sesuatu yang tidak sesuai kepada kenalan di GroupMe? Kami memohon maaf untuk memberitahu anda perkara ini, tetapi anda tidak boleh memadamkan sebarang mesej atau foto yang telah anda hantar.

Mesej GroupMe berfungsi sama seperti mesej SMS standard. Sebaik sahaja mereka berada di luar sana, tiada apa yang boleh anda lakukan mengenainya.

Satu-satunya perkara yang boleh anda lakukan ialah menyembunyikan mesej daripada peranti yang anda hantar mesej teks, supaya boleh menyelesaikan masalah di pihak anda, sekurang-kurangnya buat sementara waktu.

Bagaimana untuk Menyembunyikan Mesej dalam GroupMe pada Android

Anda mungkin tidak dapat memadamkan mesej GroupMe pada telefon Android anda, tetapi anda boleh menyembunyikannya.

Ini caranya.

  1. Buka GroupMe pada telefon anda dan cari sembang yang mengandungi mesej yang ingin anda sembunyikan.
  2. Tekan dan tahan mesej yang ingin anda sembunyikan.
  3. Apabila menu muncul, pilih Sembunyikan.

Itu sahaja. Dan jika anda pernah berubah fikiran tentang menyembunyikan mesej, anda boleh menyahsembunyikan dengan mudah dengan cara ini:

  1. Ketik gambar profil seseorang yang anda sedang bersembang. Jika ia adalah sembang kumpulan, pilih avatar kumpulan.
  2. Ketik pada Tetapan dan kemudian pilih pilihan Nyahsembunyikan Mesej Tersembunyi.

Cara Menyembunyikan Mesej dalam GroupMe pada iOS

Jika anda mempunyai peranti iOS, anda akan mengikut set arahan yang serupa. Walau bagaimanapun, ia mungkin sedikit berbeza pada iPad anda. Pada peranti ini, anda akan melihat butang Tetapan sebaik sahaja anda membuka sembang kumpulan. Langkah-langkah lain adalah sama seperti pada telefon Android.

Ambil perhatian bahawa jika anda menggunakan pelayar web untuk log masuk ke akaun GroupMe anda, anda tidak boleh menyembunyikan atau menyahsembunyikan mesej dengan cara ini. Perkara yang sama berlaku untuk telefon Android; anda perlu memuat turun apl dan menyembunyikan mesej dari sana.

Satu lagi cara untuk menyahsembunyikan mesej yang telah anda sembunyikan pada peranti anda, sama ada peranti Android atau iOS, adalah dengan log keluar dan log masuk semula. Apabila anda membuka sembang, anda akan melihat semua mesej itu semula.

Bagaimana untuk Menyembunyikan Mesej dalam GroupMe pada PC

Untuk menyembunyikan mesej anda pada komputer, ikut arahan di bawah:

  1. Buka GroupMe (pastikan ia adalah apl, bukan versi web).
  2. Klik pada sembang yang mempunyai mesej yang dikehendaki.
  3. Klik kanan mesej dan pilih Sembunyikan Mesej daripada menu.

Jika anda ingin menyahsembunyikan mesej, lakukan ini:

  1. Klik pada imej profil kumpulan atau gambar profil orang yang anda hantar mesej.
  2. Klik pada Tetapan dan pilih pilihan Nyahsembunyikan Mesej Tersembunyi.

Cara Memadam Mesej dalam GroupMe untuk Semua Orang

Seperti yang dinyatakan, anda tidak boleh memadamkan mesej anda daripada sembang individu atau kumpulan di GroupMe. Pilihan ini tidak pernah tersedia. Perkara terbaik yang boleh anda lakukan ialah menyembunyikan teks yang telah anda hantar, tetapi hanya pada peranti anda. Mereka masih boleh dilihat oleh orang lain dalam perbualan.

GroupMe Cara Memadam Mesej

Cara Memadam Mesej dalam GroupMe Secara Kekal

Anda mempunyai pilihan untuk memadamkan perbualan anda (yang termasuk semua mesej anda) dengan mengosongkan sejarah sembang anda. Walau bagaimanapun, tindakan ini juga mempengaruhi peranti anda sahaja. Peserta lain dalam perbualan masih boleh mengakses mesej dan sejarah sembang yang lengkap. Jika anda memadamkan sejarah sembang daripada telefon, tablet atau PC anda, anda tidak boleh mendapatkannya semula, jadi ingat butiran ini sebelum anda membuat keputusan.

Untuk memadamkan sejarah sembang, lakukan perkara berikut:

  1. Buka aplikasi GroupMe dan cari sembang yang diingini.
  2. Klik pada avatar sembang, dan daripada menu, pilih Tetapan.
  3. Klik Kosongkan Sejarah Sembang dan kemudian sahkan pilihan anda dengan mengklik Kosongkan sekali lagi dalam kotak yang muncul.

Cara Memadam Mesej dalam Sembang Kumpulan GroupMe

Sembang kumpulan juga tidak membenarkan anda memadamkan mesej. Walau bagaimanapun, jika anda yang mencipta perbualan, ada sesuatu yang boleh anda lakukan. Dengan menamatkan kumpulan, anda juga akan menghapuskan semua mesej dan foto yang dihantar melalui sembang.

Berikut ialah cara untuk menamatkan sembang kumpulan.

  1. Lancarkan GroupMe pada peranti anda.
  2. Klik pada kumpulan yang dikehendaki dan kemudian pilih avatarnya.
  3. Pilih Tetapan, dan di bahagian bawah, klik pada Kumpulan Tamat.

Sebaik sahaja anda menamatkan kumpulan itu, maklumat dan mesej yang disambungkan kepadanya tidak boleh diambil semula.

Soalan Lazim Tambahan

Jika anda mempunyai lebih banyak soalan tentang memadam mesej anda pada GroupMe, membaca bahagian di bawah boleh membantu.

Mengapa GroupMe Tidak Akan Memadam Mesej?

Anda mungkin tidak suka bahawa GroupMe tidak membenarkan anda memadamkan sembang atau mesej, tetapi ia mempunyai tujuannya. Sebagai contoh, apl pemesejan lain tidak selamat untuk kanak-kanak bawah umur kerana anda boleh memadamkan teks daripada sembang dengan mudah. Katakan seorang kanak-kanak menjadi mangsa buli melalui mesej, tetapi anda belum mengambil tangkapan skrin perbualan. Dalam kes itu, anda tidak mempunyai bukti penyalahgunaan. GroupMe tidak membenarkan pengguna mengalih keluar mesej yang dihantar daripada sembang individu atau kumpulan. Ini bermakna ibu bapa mempunyai lebih kawalan ke atas perkara yang dilakukan oleh anak mereka dalam talian dan boleh bertindak balas tepat pada masanya sekiranya berlaku gangguan.

GroupMe Padamkan Mesej

Anda Tidak Boleh Padam, Tetapi Anda Boleh Sembunyikan

Dengan mesej GroupMe, apa yang telah dihantar telah dihantar. Anda tidak boleh memadam mesej GroupMe anda, jadi fikir dua kali sebelum anda menekan butang Hantar. Anda mungkin boleh mengosongkan sejarah sembang anda atau menyembunyikan mesej, tetapi itu tidak sama. Satu-satunya cara untuk menghapuskan sembang sepenuhnya adalah dengan menamatkan kumpulan (tetapi hanya satu yang telah anda buat), tetapi itu juga memadamkan keseluruhan perbualan.

Apa sahaja yang anda pilih untuk lakukan, mungkin penting untuk mengetahui bahawa pemadaman mesej tidak boleh dilakukan sepenuhnya pada apl ini sebelum anda mula menggunakannya.

Adakah anda telah dapat menyembunyikan mesej anda pada GroupMe? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.