Cara Memadam Profil daripada Netflix

91

Semua orang tahu bahawa anda boleh menambah berbilang profil pada satu akaun di Netflix. Pelbagai harga dan pilihan membenarkan penggunaan profil secara serentak atau berasingan. Sama ada cara, peraturan profil pada Netflix! Selain itu, ia sangat mudah untuk dibuat.

Cara Memadam Profil daripada Netflix

Walau bagaimanapun, pemadaman profil bukanlah subjek yang sering diperkatakan dengan Netflix. Ia adalah ciri yang jarang digunakan dan setakat ini kurang jelas. Berikut ialah cara untuk memadamkan profil daripada akaun Netflix anda menggunakan telefon pintar, tablet atau komputer.

Bagaimana untuk Memadamkan Profil Netflix pada iOS

Mengalih keluar profil Netflix menggunakan peranti iOS sebenarnya sangat mudah. Buka apl Netflix dan ikuti langkah ini untuk mengalih keluar profil pada iPhone atau iPad anda:

  1. Buka “apl Netflix”, dan ketik “Edit” di penjuru kanan sebelah atas “Siapa yang Menonton” skrin.
  2. Setelah ikon pensel muncul berlapis pada semua profil, ketik pada yang anda mahu alih keluar.
  3. Ketik pada “Padam.”
  4. Sahkan anda mahu memadamkan profil Netflix secara kekal bersama-sama dengan semua kandungannya dalam pop timbul pengesahan yang muncul.

Bagaimana untuk Memadamkan Profil Netflix pada Android

Jika anda pemilik telefon/tablet Android, anda akan gembira mendengar bahawa anda boleh memadamkan profil Netflix melalui apl Netflix untuk Android. Sudah tentu, anda juga boleh menggunakan kaedah penyemak imbas dengan menukar kepada mod desktop. Tetapi menggunakan aplikasi adalah lebih pantas, walaupun anda perlu memuat turunnya.

  1. Buka “apl Netflix” pada peranti Android anda dan ketik “ikon profil” anda di penjuru kanan sebelah atas.
  2. Pilih “Urus Profil.”
  3. Pilih “profil” yang ingin anda padamkan.
  4. Ketik pada “Padam Profil.” Kemudian, sahkan pilihan.

Cara Memadam Profil Netflix daripada PC atau Mac

Sama ada anda menonton Netflix anda menggunakan PC/Mac anda atau tidak, adalah mustahil untuk memadamkan profil menggunakan kedua-dua sistem pengendalian ini.

Pertama sekali, tidak kira sama ada anda pengguna Mac atau PC, kaedahnya adalah sama. Ini kerana anda tidak akan mengakses apl Netflix khusus untuk macOS atau Windows. Anda akan menggunakan penyemak imbas pilihan anda untuk memadam profil yang dikehendaki.

Jika anda sudah bersedia untuk memadamkan profil di Netflix, ikut langkah ini:

  1. Pergi ke “laman web Netflix“ dan log masuk ke akaun anda.
  2. Klik pada “Urus Profil.”
  3. Klik pada “profil” yang ingin anda padamkan.
  4. Klik pada “Padam Profil.” Kemudian, sahkan keputusan anda.

Cara Memadamkan Profil Netflix daripada Peranti Penstriman atau TV Pintar

Ramai (jika bukan kebanyakan) pengguna Netflix mengakses akaun mereka menggunakan peranti penstriman dan TV pintar. Mari kita menghadapinya; ini ialah cara terbaik untuk menikmati kandungan meluas yang ditawarkan oleh Netflix. Jadi, anda juga mungkin mahu memadamkan profil daripada peranti penstriman/TV. Nasib baik, ini telah dibuat dengan sangat mudah, jadi anda tidak perlu menggunakan komputer atau telefon pintar/tablet anda untuk menyelesaikan kerja.

Walaupun kaedah pemadaman profil berbeza sedikit bergantung pada peranti penstriman atau TV anda, semuanya agak mudah. Berikut ialah contoh cara melakukannya pada Roku atau Apple TV. Perkara harus sangat serupa dengan kebanyakan peranti penstriman dan TV pintar.

  1. Menggunakan alat kawalan jauh peranti anda, serlahkan “profil” yang ingin anda padamkan, kemudian navigasi ke bawah untuk menyerlahkan “ikon pensel”.
  2. Navigasi ke bawah untuk menyerlahkan dan pilih pilihan “Padam Profil”.

Seperti yang anda lihat, pemadaman profil Netflix agak mudah. Namun, walaupun anda boleh menambah profil baharu menggunakan apl iOS, anda tidak akan dapat mengalih keluar profil padanya. Satu-satunya cara untuk melakukannya pada iOS ialah menggunakan versi desktop tapak web Netflix. Pembuangan profil boleh dilakukan sepenuhnya dan sangat mudah dilakukan pada peranti Android, PC, Mac, peranti penstriman dan TV pintar.

Soalan Lazim Pemadaman Profil Netflix

Adakah profil dan maklumat yang sepadan dipadamkan secara kekal?

Ya, jika anda kebetulan memadamkan profil di Netflix, semua maklumat yang berkaitan dengannya akan dipadamkan. Ini termasuk rancangan kegemaran, pilihan, dsb. Anda boleh menghubungi Netflix dan bertanya sama ada mereka boleh mengembalikan semula profil anda yang dipadamkan, tetapi mereka mungkin tidak dapat berbuat demikian.

Walau bagaimanapun, jika anda memadamkan akaun anda dan tidak menyambung semula akaun untuk sepuluh bulan akan datang, semua maklumat anda, termasuk profil anda, akan dipadamkan secara kekal. Anda boleh meminta maklumat ini dipadamkan lebih awal dengan menghantar e-mel [email protected].

Ia tidak membenarkan saya memadamkan salah satu profil Netflix saya; apa yang berlaku?

Apabila anda membuat akaun Netflix anda, anda mungkin perasan bahawa profil telah dibuat bersamanya. Ini ialah profil utama akaun anda yang tidak boleh dipadamkan. Anda boleh menamakan semula, menukar bahasa padanya, mengedit penilaian kematangan dan membuat tweak lain, tetapi anda tidak akan dapat memadamkannya. Nasihat kami ialah menamakan semula dan menukar tetapannya.

Jika profil utama adalah satu-satunya yang tinggal pada akaun anda, dan anda mahu memadamkannya sepenuhnya, anda perlu memadamkan akaun Netflix anda. Malangnya, semua profil anda akan hilang dan anda perlu membuat akaun baharu. Jika anda memilih pilihan ini, anda perlu menggunakan alamat e-mel lain untuk membuat yang baharu (dalam tempoh sepuluh bulan selepas pemadaman akaun). Anda perlu menggunakan versi desktop penyemak imbas. Walau apa pun, prinsipnya adalah sama.

Adakah pemadaman profil akan mengacaukan akaun saya?

Satu-satunya perkara yang memadamkan profil adalah memadam profil itu. Ya, tindakan ini termasuk kehilangan semua tetapan peribadi dan peribadi. Walau bagaimanapun, tiada pemadaman profil boleh mengacaukan akaun Netflix anda, melainkan ia adalah yang utama. Inilah sebabnya mengapa terdapat satu profil utama yang tidak boleh dipadamkan menggunakan kaedah yang dinyatakan di atas. Satu-satunya cara untuk memadamnya adalah melalui proses pemadaman akaun.

Jadi, anda boleh meneruskan dan mengalih keluar sebarang profil yang anda tidak perlukan lagi tanpa perlu risau. Anda akan dapat membuat profil baharu pada bila-bila masa semasa penggunaan Netflix anda.

Berapa banyak profil yang boleh saya tambahkan?

Anda boleh menambah sehingga lima profil di Netflix, dengan syarat anda menggunakan peranti yang dibuat pada 2013 atau lebih baru-baru ini. Namun, bergantung pada langganan anda, anda akan dapat menggunakan Netflix secara serentak pada lebih banyak skrin bagi setiap profil.

Dengan langganan Asas, anda boleh menonton Netflix pada satu skrin bagi setiap profil. Pada langganan Standard, bilangan skrin berbeza ialah dua. Akhir sekali, pada langganan Premium, anda boleh menonton Netflix pada empat skrin berbeza bagi setiap profil.