Cara Memadam Semua E-mel Gmail Anda daripada iPhone Anda

95

Adakah ikon Gmail anda mempunyai gumpalan merah dengan nombor 4 digit di penjuru kanan sebelah atasnya?

Cara Memadam Semua E-mel Gmail Anda daripada iPhone Anda

Jika anda telah menggunakan Gmail untuk seketika, ada kemungkinan besar jawapannya adalah ‘ya.’ Tidak kira seberapa keras anda cuba mengelakkan semua jenis senarai mel, kekusutan Gmail pasti akan berlaku pada satu ketika. Jika anda menggunakannya untuk tujuan perniagaan, ini mungkin akan berlaku lebih awal daripada kemudian.

Jadi apa yang anda lakukan dalam situasi ini? Malangnya, versi iOS apl Gmail tidak membenarkan anda memadamkan semua e-mel. Tiada ciri seperti itu asli kepada apl atau dalam penyemak imbas mudah alih, walaupun anda memilih “Minta Tapak Desktop”, jadi anda perlu memilih berbilang e-mel dan memadamkannya secara pukal.

Memadam Berbilang E-mel Gmail pada iPhone

Berkenaan pemadaman e-mel, apl iOS Gmail tidak kaya dengan ciri. Anda boleh sama ada memadamkan setiap e-mel secara berasingan atau memilih berbilang e-mel dan memadamkannya sebagai satu kumpulan. Isu dengan pilihan kedua ialah anda perlu memilih setiap e-mel secara manual, yang mungkin mengambil masa yang agak lama, dan untuk sesetengah orang, bahkan selama-lamanya. Proses ini ialah satu-satunya cara untuk memadam semua e-mel Gmail pada iPhone.

Namun, jika anda mahu memadamkan semua e-mel Gmail pada iPhone, berikut ialah perkara yang perlu anda lakukan:

  1. Buka “apl Gmail” pada iPhone anda.
  2. Pilih lokasi (folder atau kategori utama) di mana e-mel yang ingin anda padamkan berada.
  3. Ketik pada mana-mana “ikon e-mel” untuk menukar lakaran kenit ke dalam kotak pilihan.
  4. Ketik pada semua “e-mel” yang ingin anda alih keluar, kemudian ketik “ikon tong sampah” (padam) di bahagian atas skrin untuk memadamkannya.

Seperti yang anda lihat, proses ini adalah mudah, tetapi ia jauh daripada cara yang mudah untuk mengalih keluar semua e-mel Gmail anda. Jika anda mahukan cara yang lebih mudah, anda mesti menggunakan versi desktop Gmail pada Macbook atau desktop macOS (iMac, Mac mini, Mac Studio atau Mac Pro) atau melakukannya pada PC/komputer riba Windows.

Kata Akhir

Malangnya, apl iOS Gmail kekurangan beberapa ciri kemudahan yang diperlukan oleh pengguna. Pemadaman besar-besaran pastinya antara yang paling penting kerana ia merupakan masalah yang melanda ramai pengguna Gmail.

Artikel ini tidak dicipta sebagai umpan klik; ia telah ditulis kepada menyelamatkan anda dari masa dan kerumitan daripada mencari jalan untuk pukal-padam semua e-mel Gmail pada iPhone apabila ia tidak wujud.

Kami akan memberitahu anda jika Google menyediakan ciri pemadaman besar-besaran pada apl iOS.