Cara Memadam Semua Foto Dari Foto Amazon

96

Jika anda pengguna Foto Amazon, anda tahu ia menawarkan perkhidmatan storan yang berkualiti. Faedah terbaik ialah anda tidak perlu memikirkan tentang sistem yang ranap dan kehilangan semua kenangan anda – ia akan kekal selamat dan kukuh pada awan Foto Amazon.

Cara Memadam Semua Foto Dari Foto Amazon

Walau bagaimanapun, apabila anda dengan sengaja memutuskan untuk memadam pustaka lengkap anda daripada Foto Amazon, terdapat masalah. Apl ini tidak menawarkan pilihan untuk memadamkan foto secara besar-besaran daripada awan lagi.

Nasib baik, ada penyelesaian. Dalam artikel ini, kami akan memberi anda beberapa godaman tentang cara memadam semua foto anda daripada Foto Amazon.

Cara Memadam Semua Foto Dari Foto Amazon pada PC

Menyandarkan data anda pada storan awan sentiasa merupakan perkara yang bijak untuk dilakukan. Foto Amazon adalah pilihan ramai, kerana ia menawarkan storan tanpa had dan menyandarkan pustaka foto secara automatik. Ia membolehkan anda mengatur dan berkongsi ciri, menyediakan alat penyuntingan mudah dan berbilang pilihan muat naik.

Malangnya, apabila hendak memadamkan foto tersebut, anda hanya boleh melakukannya dengan memadamkannya satu persatu. Kemungkinan untuk memadamkan kesemuanya wujud, tetapi anda masih tidak boleh melakukannya sendiri.

Anda hanya boleh memadamkan semua foto anda daripada PC anda menggunakan apl desktop Amazon Photos.

Hubungi Sokongan Pelanggan Amazon

Satu-satunya cara yang diketahui dan sah untuk memastikan semua foto anda dari Foto Amazon hilang ialah menghubungi sokongan pelanggan Amazon. Anda mungkin perlu menunggu beberapa hari, tetapi anda pasti 100% tidak ada satu foto pun yang tinggal pada storan awan anda.

Begini caranya:

 1. Log masuk ke akaun Amazon anda.
 2. Pergi ke “Bantuan” (diletakkan di bawah menu pilihan Akaun anda.)
 3. Pergi ke “Sesuatu yang lain” pada menu.
 4. Pilih “Saya perlukan lebih banyak bantuan”.
 5. Mula bersembang dan bercakap dengan sokongan pelanggan tentang isu tersebut.
 6. Tunggu sehingga mereka mengeluarkan tiket masalah kepada anda.
 7. Tunggu lima hingga tujuh hari perniagaan.

Jelaskan bahawa anda mahu semua foto hilang daripada awan anda. Jika anda tidak berbuat demikian, sokongan pelanggan akan menasihati anda tentang cara mengalih keluar satu foto atau album. Mereka adalah satu-satunya yang boleh membantu anda dengan itu pada masa ini.

Padamkan Foto Amazon melalui Amazon Drive

Satu lagi cara untuk memadamkan foto secara besar-besaran daripada foto Amazon ialah pergi ke Amazon.com/clouddrive dan bukannya Amazon.com/photos.

Untuk memadam semua foto menggunakan kaedah ini, lakukan perkara berikut:

 1. Log masuk ke Amazon.com/drive.
 2. Pergi ke pustaka foto anda.
 3. Pilih album yang anda mahu pergi dan alihkannya ke sampah (atau tahan kekunci “shift” dan tatal ke bawah ke gambar terakhir untuk memilihnya semua tidak kira jika ia berada dalam folder.)
 4. Pergi ke “Alih ke Sampah.”
 5. Padam.

Ambil perhatian bahawa kaedah ini akan memadamkan semua gambar anda daripada folder yang disegerakkan juga.

Pilih Sebilangan Besar Fail

Cara lama untuk memadamkan data secara besar-besaran adalah dengan memilih bilangan foto terbesar yang mungkin, pada masa ini pada 3,000. Jika anda bekerja pada PC, anda boleh melakukannya dengan cara ini:

 1. Pergi ke Amazon.com/photos.
 2. Pilih foto pertama dalam perpustakaan.
 3. Tahan kekunci “PageDown”.
 4. Tahan kekunci “Shift” dan klik foto terakhir dalam pustaka.
 5. Kaedah ini akan memilih 3000 imej pertama. Alihkan mereka ke “Sampah”.
 6. Ulangi proses mengikut keperluan.
 7. Pergi ke “Sampah.”
 8. Ulangi proses pemilihan sekali lagi.
 9. Klik “Padam secara kekal” (diletakkan di bahagian atas skrin.)
 10. Pilih “Padam” dan sahkan.

Cara Memadam Semua Foto Dari Foto Amazon pada Tablet Api

Jika anda menggunakan Amazon Fire Tablet, anda bukan orang asing untuk menyimpan imej mereka pada awan Foto Amazon. Ruang storan Fire Tablet agak terhad dan foto Amazon muncul sebagai cara untuk meningkatkan ruang pada peranti anda.

Memadamkan imej daripada peranti adalah mudah dan tidak menyebabkan sebarang isu tambahan. Namun, pengguna tablet Fire menghadapi masalah yang sama seperti orang lain apabila memadamkan berbilang imej daripada awan Foto Amazon.

Begini cara untuk memadam semua foto daripada Foto Amazon daripada tablet Fire:

 1. Klik pilihan “Menu Apl”.
 2. Pilih pilihan untuk “Foto.”
 3. Cari ikon “tiga titik” di penjuru kiri sebelah atas skrin utama dan ketik padanya.
 4. Ketik “Alih ke sampah” jika tetingkap muncul.
 5. Pilih “Foto Amazon” untuk mengalih keluar foto dari akaun Foto Amazon anda sahaja.
 6. Jika anda mahu foto itu hilang dari Amazon Photos dan peranti tablet Fire anda, klik “Foto Amazon dan peranti Anda.”

Cara Memadam Semua Foto Dari Foto Amazon pada Peranti Android

Pengguna Android yang mahu semua storan Foto Amazon mereka hilang boleh melakukan ini melalui aplikasi Android Foto Amazon. Amazon belum lagi menyertakan ciri untuk memilih semuanya dengan cepat. Sebaliknya, anda boleh memilih berbilang gambar dan mengalihkannya ke tong sampah.

Begini cara melakukan langkah demi langkah ini:

 1. Pergi ke apl Foto Amazon.
 2. Tekan dan tahan foto sehingga tanda semak muncul.
 3. Ketik ikon “tiga titik”.
 4. Pilih “Alih ke Sampah.”
 5. Setelah tetingkap muncul, ketik “Foto Amazon” untuk mengalih keluar foto dari akaun Foto Amazon anda.

Foto yang dipadamkan akan pergi ke folder sampah Foto Amazon, di mana ia akan dipadamkan selepas 30 hari. Tidak mustahil untuk memadamkan foto secara kekal daripada folder sampah yang berfungsi daripada apl mudah alih. Untuk memadamkan fail pada Foto Amazon secara kekal, anda perlu melakukannya melalui penyemak imbas web.

Pertama, buka pelayar web anda dan pergi ke halaman utama Foto Amazon.

 1. Ketik ikon “Sampah”.
 2. Pilih semua foto dan video yang anda mahu pergi.
 3. Ketik “Padam secara kekal.”
 4. Ketik “Padam” dan sahkan.

Bagaimana Untuk Memadam Semua Foto Dari Foto Amazon Dari iPhone

Memadamkan semua foto daripada Amazon Prime melalui apl iOS mengikut langkah yang hampir sama seperti yang dilakukan untuk apl Android. Memilih semua foto sekaligus juga tidak tersedia untuk apl iOS. Namun, terdapat pilihan yang boleh anda ikuti untuk menyingkirkan foto atau video yang tidak diingini.

Untuk memadamkan berbilang foto daripada awan Foto Amazon anda melalui apl iOS, lakukan perkara berikut:

 1. Buka Foto Amazon.
 2. Pilih item yang anda mahu padamkan dengan menekan dan menahan foto sehingga ia disemak.
 3. Ulangi langkah ini seberapa banyak yang anda perlukan.
 4. Ketik ikon “Sampah” di bahagian bawah apl.
 5. Foto yang anda padamkan kini diletakkan dalam folder “Sampah”.

Memadamkan foto secara kekal daripada versi iOS apl Foto Amazon adalah mencabar. Walau bagaimanapun, untuk mencapai ini, anda boleh mengosongkan sampah dengan memasukkan Foto Amazon melalui pelayar web pada telefon anda.

Begini cara melakukannya:

 1. Buka penyemak imbas web pada telefon anda
 2. Pergi ke halaman utama Amazon Photos.
 3. Pergi ke “Sampah”
 4. Ketik alat “pilih” dan semak foto dan video yang ingin anda padamkan
 5. Ketik “Padam secara kekal.”
 6. Ketik “Padam” dan sahkan.

Untuk dapat memilih berbilang imej serentak, kami cadangkan anda mengakses foto di Amazon Drive melalui pelayar web mudah alih anda. Dengan cara itu, anda akan dapat memilih sehingga 3,000 foto pada satu pengambilan dan mempercepatkan proses dengan ketara.

Soalan Lazim

Adakah mungkin untuk memilih semua foto serentak pada Foto Amazon?

Malangnya tidak. Foto Amazon tidak membenarkan anda memadam semua imej. Mengakses imej yang anda simpan di awan melalui Amazon Drive mungkin memberikan penyelesaian yang lebih cepat sedikit untuk memilih sejumlah besar fail. Pilihan lain untuk memilih dan memadam berbilang foto daripada awan Foto Amazon anda ialah memilih setiap item tambahan.

Bolehkah seseorang membantu saya memadamkan semua foto daripada Foto Amazon?

Anda boleh menghubungi sokongan Pelanggan Amazon untuk melakukannya. Untuk memadamkan sejumlah besar data pada awan Foto Amazon anda, anda perlu menangani isu tersebut secara khusus dengan sokongan. Beritahu mereka dengan tepat bahawa anda mahu semua imej yang disimpan pada awan Foto Amazon anda hilang dan tunggu respons mereka. Mengeluarkan tiket masalah biasanya berlangsung tidak lebih daripada lima hingga tujuh hari perniagaan.

Bolehkah saya memadamkan foto pada Foto Amazon terus dari peranti mudah alih saya?

Tidak. Apabila anda memadamkan data Amazon Photos daripada peranti mudah alih anda, mengalihkannya ke folder sampah hanya boleh dilakukan. Fail dalam sampah anda akan dipadamkan secara automatik selepas 30 hari. Jika anda ingin memadamkannya secara kekal, akses Foto Amazon melalui pelayar web pilihan anda.

Tiada Penyelesaian Pantas, Tetapi Masih Mungkin

Foto Amazon ialah storan awan yang digunakan untuk ramai pengguna. Ia selamat dan menyegerakkan semua data pada peranti anda secara automatik melalui awan. Ia sesuai untuk menyandarkan imej daripada komputer desktop, tablet atau peranti mudah alih anda.

Walau bagaimanapun, pengguna mendapati isu tidak dapat memadam semua foto dari awan menjengkelkan. Nasib baik, masih boleh memadamkan sejumlah besar imej dan video daripada Foto Amazon. Walaupun tidak banyak daripada mereka adalah cara terpantas untuk menyelesaikan isu ini, kami telah memberi anda beberapa pintasan.

Apakah cara terpantas anda berjaya memadamkan semua data daripada akaun Foto Amazon anda? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.