Cara Memadankan Apple Watch dengan Telefon Android

105

Kami menyukai Android, tetapi jika kami jujur ​​dengan diri kami sendiri, Apple benar-benar telah mengalahkan mereka dalam permainan jam tangan pintar. Walaupun Apple Watches awal mempunyai ulasan yang bercampur-campur, generasi terbaru aksesori teknologi Apple benar-benar muncul dengan sendiri.

Cara Memadankan Apple Watch dengan Telefon Android

Manakala Wear OS dan Galaxy Watch mempunyai beberapa ciri yang hebat—dan sesetengah jam tangan yang sangat kami sukai— jam tangan Apple secara amnya mempunyai hayat bateri yang lebih baik dan ciri yang lebih maju daripada apa yang kita lihat di sisi Google.

Walaupun tidak diiklankan, anda boleh memasangkan Apple Watch dengan telefon Android, tetapi seperti yang anda jangkakan, terdapat banyak batasan. Apple menyatakan di tapak webnya bahawa anda hanya boleh menyegerakkan dengan Apple Watch dengan iPhone, dan itu kebanyakannya benar kerana aplikasi berpasangan hanya wujud pada iOS.

Namun, inilah perkaranya: jika anda mempunyai Apple Watch LTE, terdapat beberapa sudut yang boleh anda potong pada telefon anda dan jam tangan anda untuk menjadikannya berfungsi dengan Android. Ini bukan sesuatu yang anda patut keluar dan membeli Apple Watch, tetapi jika anda telah beralih ke Android dan anda masih ingin membolehkan Apple Watch anda berfungsi, anda mungkin mahu mencubanya. Jom selami.

Memadankan Apple Watch dengan Peranti Android

Pada asasnya, apa yang kami lakukan dalam senario ini ialah memasangkan Apple Watch dengan iPhone anda dan tetapkan semuanya supaya ia berfungsi, kemudian letakkan iPhone dalam mod kapal terbang dan tukar kad SIM ke telefon Android. Walaupun ia pastinya tidak dijamin berfungsi, kami mendapat tugas kami untuk bekerja di pejabat.

Anda perlu mempunyai dua telefon yang tidak berkunci, satu Android dan satu iPhone, kerana anda sedang bertukar-tukar kad SIM. Melainkan anda mempunyai dua kad SIM untuk pembawa yang sama, ini hanya akan berfungsi pada telefon yang tidak berkunci.

  1. Tetapkan Apple Watch anda dengan iPhone.
  2. Buat satu atau dua panggilan ujian untuk memastikan semuanya berfungsi.
  3. Letakkan iPhone ke dalam mod kapal terbang supaya ia tidak dapat dicapai.
  4. Matikan Apple Watch.

  5. Tukar SIM daripada iPhone ke telefon Android anda dan butkannya.
  6. Hidupkan Apple Watch.

  7. Tunggu pemberitahuan Disconnected hilang daripada Apple Watch.

Pengalaman Apple Watch-Android

Saya mencuba ini di pejabat dengan Apple Watch baharu, iPhone dan Samsung Galaxy S7 saya. Apple Watch pada mulanya mengambil masa yang agak lama untuk disambungkan, dan isyaratnya agak kabur. Walau bagaimanapun, berjalan pantas di luar ke isyarat yang lebih kuat menyebabkan jam tangan bersambung lebih pantas dan mempunyai kualiti panggilan yang lebih baik.

Saya boleh meminta Siri untuk memanggil kenalan pada telefon saya selagi saya menggunakan nama yang disimpan pada SIM, bukan pada telefon. Kualiti panggilan adalah baik, dengan isyarat yang kuat; walaupun, saya tidak dapat membuat Siri melakukan banyak perkara selain daripada menghantar mesej dan menyemak cuaca.

Had dan Kemunduran

Setelah disambungkan, anda sepatutnya boleh membuat dan menerima panggilan dan menggunakan Siri untuk melaksanakan beberapa fungsi asas. Kedua-dua peranti itu tidak berkomunikasi secara langsung, sejauh yang saya tahu. Mereka sebaliknya menggunakan rangkaian untuk berkomunikasi, itulah sebabnya hanya fungsi asas yang boleh dilakukan dengan kaedah ini.

Anda tidak akan dapat menggunakan mana-mana fungsi Apple Watch yang lebih canggih. Anda jelas sekali tidak akan mempunyai akses kepada apl SmartWatch pada telefon Android anda dan hanya akan benar-benar dapat membuat dan menerima panggilan serta bertanya kepada Siri beberapa soalan asas.

Arahan suara boleh digunakan untuk membuat panggilan selagi anda menggunakan nama kenalan disimpan seperti pada SIM anda dan bukan telefon Android anda. Had lain ialah hayat bateri. Apple Watch tidak mempunyai bateri yang hebat untuk bermula, tetapi dengan menggunakan LTE secara berterusan, bateri itu tidak akan bertahan lama sama sekali.

Saya meneka bahawa selain daripada mencubanya kerana anda boleh, satu-satunya masa anda ingin menggunakan penggodaman ini adalah jika sesuatu berlaku pada iPhone anda dan anda benar-benar mahu terus menggunakan Apple Watch anda. Jika tidak, ia sebahagian besarnya sia-sia. Anda tidak boleh menggunakan kebanyakan fungsi pintar pada jam tangan, dan Android mempunyai banyak jam tangan pintar yang berfungsi dalam ekosistemnya sendiri. Banyak yang menawarkan lebih banyak ciri daripada yang dibenarkan oleh hack ini.

Walau bagaimanapun, kami telah membuktikan bahawa anda boleh memasangkan Apple Watch dengan telefon Android dan membolehkannya berfungsi selepas beberapa penyusupan serius pada peranti tersebut. Adakah anda melihat apa-apa kegunaan untuk ini? Ingin mencubanya? Adakah anda dapat membuatnya berfungsi? Beritahu kami tentang pengalaman anda di bawah!