Cara Memadankan Fon Kepala JBL dengan PC, Peranti Mudah Alih atau Tablet

97

Fon kepala JBL ialah jenama yang sangat popular dengan banyak ciri yang mengagumkan, termasuk penyepaduan Google dan Alexa serta hayat bateri yang panjang pada harga yang mesra bajet. Memadankan fon kepala JBL anda dengan peranti kegemaran anda hanya perlu mengambil masa beberapa saat.

Cara Memadankan Fon Kepala JBL dengan PC, Peranti Mudah Alih atau Tablet

Teruskan membaca untuk mengetahui cara memasangkan fon kepala anda ke pelbagai peranti.

Cara Memadankan Fon Kepala JBL Dengan iPhone

Untuk memasangkan fon kepala JBL dengan iPhone anda, anda perlu meletakkan fon kepala anda ke dalam mod berpasangan dahulu, kemudian pastikan iPhone anda berada dalam julat dengan Bluetooth didayakan.

Ikuti langkah ini untuk meletakkan fon kepala anda dalam mod berpasangan:

 1. Tekan butang “Kuasa” ke atas untuk menghidupkannya.
 2. Jika ini kali pertama menghidupkan fon kepala anda, anda akan mendengar bunyi yang beransur pudar serupa dengan not piano yang dimainkan dua kali. Bunyi ini bermakna fon kepala anda berada dalam mod berpasangan dan lampu kuasa biru akan mula berkelip.
 3. Tekan butang Bluetooth di bahagian bawah penutup telinga kanan untuk mendayakannya dan anda akan mendengar bunyi utama yang sama seperti dalam langkah 2.

Sekarang sediakan iPhone anda untuk berpasangan:

 1. Buka “Tetapan.”
 2. Dayakan pilihan “Bluetooth”, kemudian iPhone akan mengimbas peranti untuk disambungkan.
 3. Nama fon kepala JBL anda akhirnya akan muncul, kemudian ketik padanya.
 4. Jika anda diminta untuk kata laluan, masukkan “0000.” Jika ini tidak diterima, semak manual untuk melihat sama ada kod kata laluan berbeza.
 5. Fon kepala JBL anda kemudiannya akan dipaparkan sebagai peranti yang disambungkan.

Lampu berkelip pada fon kepala anda akan bertukar kepada cahaya padu dan anda akan mendengar bunyi utama yang berbeza untuk mengesahkan sambungan yang berjaya.

Cara Memadankan Fon Kepala JBL ke Peranti Android

Apabila memasangkan peranti Android anda dengan fon kepala anda, anda mesti mendayakan mod berpasangan pada fon kepala dan peranti Android anda dahulu.

Berikut ialah cara untuk mendayakan mod berpasangan pada fon kepala JBL anda:

 1. Hidupkan fon kepala anda dengan menekan butang “Kuasa” ke atas.
 2. Jika anda menghidupkan fon kepala anda buat kali pertama, anda akan mendengar bunyi yang serupa dengan not piano yang semakin pudar dimainkan dua kali. Bunyi ini adalah pengesahan bahawa fon kepala wayarles anda berada dalam mod berpasangan. Lampu “Kuasa” biru akan mula berkelip.
 3. Dayakan Bluetooth dengan menekan butang “Bluetooth” di bahagian bawah penutup telinga kanan dan anda akan mendengar bunyi kekunci piano yang sama.

Pastikan peranti Android anda berada dalam julat, kemudian ikuti langkah ini untuk berpasangan:

 1. Akses apl “Tetapan”.
 2. Ketik “Peranti Bersambung,” kemudian “Bluetooth,” dan dayakan pilihan Bluetooth.
 3. Fon kepala JBL anda akan dimasukkan ke dalam senarai peranti yang serasi dalam julat. Tekan nama fon kepala anda untuk menyambung ke peranti anda.
 4. Jika anda digesa untuk kata laluan, masukkan “0000”. Jika itu tidak diterima, semak manual untuk mencari kata laluan. Kemudian fon kepala anda sepatutnya ditunjukkan sebagai disambungkan.

Setelah anda berjaya memasangkan peranti, lampu berkelip pada fon kepala anda akan bertukar kepada cahaya pepejal dan nota lain akan dimainkan untuk mengesahkan sambungan yang berjaya.

Cara Memadankan Fon Kepala JBL ke MacBook

Prosesnya adalah sama jika anda ingin menyambungkan fon kepala JBL anda ke MacBook atau iMac. Mula-mula, dayakan Bluetooth pada fon kepala dan MacBook anda dan pastikan ia berada dalam liputan.

Dayakan mod berpasangan pada fon kepala anda dengan langkah berikut:

 1. Tekan butang “Kuasa” ke atas untuk menghidupkannya.
 2. Jika ini kali pertama menghidupkan fon kepala anda, anda akan mendengar bunyi nota piano yang semakin pudar dimainkan dua kali. Ini memberitahu anda fon kepala anda sedia untuk dipasangkan dan lampu “Kuasa” biru akan mula berkelip.
 3. Di bahagian bawah penutup telinga kanan, tekan butang “Bluetooth” untuk mendayakannya dan anda akan mendengar bunyi yang sama.

Ikuti langkah ini untuk mendayakan Bluetooth pada MacBook anda:

 1. Klik pada logo Apple di bahagian atas sebelah kiri untuk mengakses menu utama.
 2. Pilih “Keutamaan Sistem”, kemudian “Bluetooth.”
 3. Nama fon kepala JBL anda sepatutnya dipaparkan pada skrin. Klik pada butang “Sambung” untuk berpasangan.
 4. Jika anda diminta untuk kata laluan, masukkan “0000.” Jika itu tidak betul, semak manual untuk melihat kata laluan untuk sepasang fon kepala anda.
 5. Fon kepala anda kemudiannya akan ditunjukkan sebagai disambungkan.

Lampu biru yang berkelip pada fon kepala anda akan bertukar kepada cahaya padu dan anda akan mendengar bunyi yang berbeza untuk menunjukkan gandingan yang berjaya.

Cara Memadankan Fon Kepala JBL ke Chromebook

Anda boleh memasangkan fon kepala JBL anda dengan Chromebook anda apabila kedua-dua peranti mendayakan Bluetooth dan berada dalam jarak antara satu sama lain.

Berikut ialah langkah untuk mendayakan mod berpasangan pada fon kepala anda:

 1. Tekan butang “Kuasa” ke atas untuk menghidupkannya.
 2. Jika ini kali pertama menghidupkan fon kepala anda, bunyi yang beransur pudar serupa dengan nota piano akan dimainkan dua kali. Ini menandakan bahawa fon kepala wayarles anda berada dalam mod berpasangan. Lampu “Kuasa” biru di bahagian belakang akan mula berkelip.
 3. Untuk mendayakan Bluetooth, tekan butang “Bluetooth” di bahagian bawah penutup telinga kanan dan anda akan mendengar bunyi sedia untuk berpasangan yang sama.

Sekarang sambungkan Chromebook anda ke fon kepala anda:

 1. Di bahagian bawah sebelah kanan skrin anda, klik panel “Tetapan Pantas”.
 2. Klik “Bluetooth”, kemudian pilih nama fon kepala JBL anda.
 3. Jika anda digesa untuk kata laluan, masukkan “0000”. Jika itu tidak betul, semak manual untuk melihat apa yang sepatutnya.
 4. Fon kepala anda kemudiannya akan dipaparkan sebagai disambungkan.

Lampu berkelip biru pada fon kepala anda akan bertukar kepada cahaya pepejal dan anda akan mendengar bunyi lain untuk mengesahkan sambungan yang berjaya.

Cara Memadankan Fon Kepala JBL ke PC Windows

Untuk memasangkan fon kepala JBL dengan PC atau komputer riba Windows anda, pastikan kedua-duanya mendayakan Bluetooth.

Ikuti langkah ini untuk mendayakan mod berpasangan pada fon kepala anda:

 1. Hidupkan fon kepala anda dengan menekan butang “Kuasa”.
 2. Jika ini kali pertama menghidupkan fon kepala anda, anda akan mendengar bunyi nota piano yang semakin pudar dimainkan dua kali. Ini membolehkan anda mengetahui fon kepala anda dalam mod berpasangan. Lampu “Kuasa” biru di bahagian belakang akan mula berkelip.
 3. Dayakan Bluetooth dengan menekan butang “Bluetooth” di bahagian bawah penutup telinga kanan dan anda akan mendengar bunyi mod berpasangan yang sama.

Pastikan komputer Windows anda berada dalam julat Bluetooth fon kepala anda, kemudian ikuti langkah ini untuk menyambung ke fon kepala JBL anda:

 1. Lancarkan apl “Tetapan”.
 2. Klik “Peranti,” kemudian “Bluetooth dan Peranti Lain.”
 3. Klik tanda “+” untuk menambah fon kepala anda.
 4. Pilih “Bluetooth.” Komputer anda akan mengimbas peranti serasi berdekatan.
 5. Setelah fon kepala JBL anda muncul, tekan “Sambung.”
 6. Jika anda diminta untuk kata laluan, masukkan “0000.” Jika itu tidak betul, semak manual untuk melihat apa itu. Kemudian fon kepala anda sepatutnya ditunjukkan sebagai disambungkan.

Lampu biru berkelip pada fon kepala anda akan bertukar kepada biru padu dan anda akan mendengar bunyi lain untuk mengesahkan sambungan yang berjaya.

Cara Memadankan Fon Kepala JBL ke iPad

Memadankan fon kepala anda dengan iPad anda pada asasnya adalah sama seperti memasangkannya dengan iPhone. Pastikan kedua-duanya mendayakan Bluetooth dan berada dalam lingkungan antara satu sama lain.

Ikuti langkah ini untuk mendayakan Bluetooth pada fon kepala JBL anda:

 1. Hidupkan fon kepala anda dengan menekan butang “Kuasa”.
 2. Jika ini adalah kali pertama menghidupkannya, bunyi yang beransur pudar serupa dengan not piano akan dimainkan dua kali. Ini menunjukkan fon kepala wayarles anda berada dalam mod berpasangan. Lampu “Kuasa” biru pada penutup belakang akan berkelip.
 3. Dayakan Bluetooth dengan menekan butang “Bluetooth” di bahagian bawah penutup telinga kanan. Bunyi kekunci piano yang sama akan dimainkan.

Sekarang pastikan iPad anda sedia untuk dipasangkan:

 1. Buka apl “Tetapan”.
 2. Dayakan pilihan “Bluetooth”; iPad anda akan mencari peranti untuk disambungkan.
 3. Apabila nama fon kepala anda muncul, tekan ia.
 4. Jika anda diminta untuk kata laluan, masukkan “0000”. Jika ini tidak betul, semak manual untuk melihat apa yang sepatutnya.
 5. Fon kepala JBL anda kemudiannya akan dipaparkan sebagai peranti yang disambungkan.

Lampu biru berkelip pada fon kepala anda akan bertukar kepada biru pejal dan anda akan mendengar bunyi lain untuk mengesahkan sambungan yang berjaya.

Fon Kepala JBL Berjaya Dipasangkan!

Fon kepala JBL ialah peralatan yang hebat; Sememangnya, pemilik teruja untuk menyambungkannya ke peranti kegemaran mereka. Memasangkannya ke peranti anda adalah mudah asalkan kedua-duanya berada dalam mod “Bluetooth” dan dalam julat.

Adakah anda berjaya memasangkan fon kepala anda ke peranti anda? Apakah yang paling anda sukai tentang fon kepala JBL anda? Beritahu kami mengenainya di bahagian komen di bawah.