Cara Memainkan Muzik YouTube di Amazon Echo

114

Peranti Amazon Echo boleh melakukan banyak perkara untuk menjadikan hidup anda lebih mudah, tetapi pada penghujung hari, keupayaan mereka untuk menstrim dan memainkan semula muzik yang benar-benar menarik orang kepada mereka. Malangnya, sementara peranti itu mempunyai sokongan main balik untuk perkhidmatan muzik popular seperti Spotify, Apple Music, dan sudah tentu, perkhidmatan langganan Amazon sendiri, pengguna yang mencari muzik Google atau YouTube akan kecewa.

Cara Memainkan Muzik YouTube di Amazon Echo

Syukurlah, anda tidak terhad kepada hanya menggunakan perkhidmatan yang disokong dengan Alexa dan Echo anda, jadi jika anda ingin memainkan YouTube Music pada Echo anda, berikut ialah cara melakukannya.

Menyambung ke Muzik YouTube Dari Telefon Anda Melalui Bluetooth

Ia mungkin menjengkelkan, tetapi satu-satunya cara untuk memainkan muzik melalui YouTube Music pada Echo anda ialah menyambung melalui Bluetooth. Jika anda menggunakan peranti Android atau iPhone, langkahnya adalah serupa.

 1. Pada peranti anda, buka menu Tetapan dan pilih Bluetooth daripada senarai pilihan.
 2. Pilih Pasangkan Peranti Baharu, atau cari menu berpasangan jika ia sudah aktif. Jika anda tidak melihat Echo anda secara automatik, sebut peranti pasangan Alexa untuk mula mencari peranti.
 3. Pilih peranti Echo anda daripada senarai peranti. Ia sepatutnya tertera Echo-XXX, dengan X digantikan dengan nombor atau huruf untuk mengenal pasti peranti itu.
 4. Sebaik sahaja anda telah menyambung, Echo anda akan mengumumkan anda telah berjaya menyambung ke peranti.
 5. Sekarang, untuk memainkan YouTube Music, cuma buka apl pada telefon anda dan pilih lagu atau campuran yang anda mahu mainkan.

Walaupun anda tidak boleh meminta lagu tertentu menggunakan suara anda, anda boleh menggunakan arahan asas seperti jeda, mainkan, seterusnya dan sebelumnya untuk mengawal main semula anda tanpa perlu menggunakan peranti anda.

Untuk memutuskan sambungan daripada peranti anda, cuma sebut Alexa, putuskan sambungan. Sebaik sahaja anda telah memasangkan peranti anda buat kali pertama, anda boleh menyambung semula ke telefon anda secara automatik dengan berkata, “Alexa, sambung ke telefon saya.”

Menghadapi Masalah Menyambung?

Jika, atas sebab apa pun, anda mengalami kesukaran untuk memasangkan kedua-dua peranti, terdapat kaedah lain.

 1. Daripada Apl Alexa pada telefon anda, ketik Peranti di bahagian bawah.
 2. Ketik pada Echo & Alexa, kemudian ketik pada peranti Echo anda.
 3. Seterusnya, ketik pada Peranti Bluetooth supaya kami boleh mengimbas peranti berkemampuan Bluetooth dan memasangkannya terus ke Echo anda.

Menggunakan kaedah ini, kami menyambungkan peranti Echo tertentu ke telefon kami. Jika anda mempunyai berbilang peranti Echo dan anda ingin menyediakan kesemuanya, anda perlu melalui proses yang sama untuk setiap peranti.

Menyambung ke YouTube Music Dari Komputer Anda

Anda juga boleh menyambung ke Echo anda menggunakan komputer Windows atau Mac anda. Walau bagaimanapun, anda perlu memastikan kedua-dua peranti anda didayakan Bluetooth.

 1. Pergi ke tetapan menu pada Windows atau Keutamaan menu pada Mac.
 2. Cari pilihan Bluetooth.
 3. Pastikan ia ditetapkan kepada Hidup.
 4. Dapatkan telefon anda dan berikan Alexa arahan berikut. Sambung ke peranti Bluetooth baharu
 5. Terima sambungan Echo pada peranti anda apabila digesa.

Setelah anda disambungkan, cuma muatkan pemain web untuk YouTube Music dan mula mendengar lagu kegemaran anda.

Sama seperti telefon, anda boleh menggunakan arahan asas seperti jeda, main, seterusnya dan sebelumnya untuk mengawal main semula anda semasa berada jauh dari komputer anda.

Cara Menstrim Dari Sumber Lain

Jadi, selepas menerangkan cara menstrim muzik dari YouTube pada peranti Alexa anda, anda mungkin tertanya-tanya apakah perkhidmatan lain yang boleh anda strim. Jika anda mempunyai Apple Music, Spotify, Pandora, atau iHeartRadio, anda boleh memautkan pilihan anda kepada peranti Echo anda.

Menggunakan salah satu perkhidmatan terbina dalam ini bermakna anda boleh menyebut arahan seperti “Alexa, mainkan senarai main parti saya,” dan dia akan membalas dengan lagu anda. Jika anda mahukan muzik percuma, kedua-dua Spotify dan Pandora memberi anda pilihan. Tetapi, jika anda mempunyai Amazon Prime, anda boleh menikmati semua tawaran Prime Music.

Untuk menyediakan ini, apa yang anda perlu lakukan ialah ketik pada ikon Lagi di penjuru kiri sebelah bawah Apl Alexa dan ketik pada Tetapan.

Kini, anda boleh mengetik Muzik & Podcast di bawah tajuk Keutamaan Alexa. Klik pada Pautan Perkhidmatan Baharu, dan ikut gesaan.

Tidak seperti YouTube, perkhidmatan ini lebih serasi sedikit dengan Echo anda dan menyediakan lebih banyak fungsi yang kaya dengan ciri.

Soalan Lazim

Kami mempunyai beberapa lagi jawapan kepada soalan anda tentang YouTube dan Alexa di sini.

Bagaimanakah saya boleh memainkan YouTube apabila skrin saya dikunci?

Ini boleh menjadi rumit bergantung pada OS anda. Anda boleh sama ada pergi ke tetapan pada telefon anda dan matikan Masa Habis Skrin, atau anda boleh memuat turun aplikasi pihak ketiga yang menyokong muzik YouTube.

Anda juga boleh menggunakan apl penyemak imbas Chrome atau Mozilla pada telefon anda untuk menggunakan tapak YouTube desktop, yang akan memainkan muzik YouTube semasa skrin dikunci.

Bolehkah saya mendengar muzik YouTube di Echo Show?

Ya, tetapi jika anda mempunyai versi yang lebih lama, ia perlu dikemas kini. Menggunakan penyemak imbas Silk atau Mozilla, lawati tapak web YouTube dan mainkan kandungan anda. The Echo Show tidak mempunyai apl YouTube yang ditetapkan, tetapi anda boleh menggunakan penyemak imbas web.

Buka penyemak imbas web pilihan anda dan pergi ke tapak web YouTube. Kemudian, anda boleh menstrim kandungan yang anda minati.

Fikiran Akhir

Walaupun proses itu mungkin kelihatan panjang, adalah berbaloi jika anda tidak mahu beralih daripada YouTube Music kepada sesuatu yang lain. Kualiti penstriman adalah baik, dan anda akan dapat menggunakan kawalan main balik asas Alexa. Walau bagaimanapun, jika anda mahukan kawalan penuh ke atas muzik anda, anda mungkin ingin mempertimbangkan untuk beralih kepada perkhidmatan yang disokong sepenuhnya oleh Amazon dan Echo, seperti Apple Music atau Spotify.

Jika anda adalah pelanggan Amazon Prime, anda mungkin boleh menstrim lebih daripada dua juta lagu secara percuma melalui Amazon Prime Music tanpa perlu membayar yuran tambahan. Tetapi untuk YouTube Music, cara terbaik untuk mendengar adalah melalui Bluetooth daripada satu peranti.