Cara Memanggil Golem dalam Diablo 4

25

Jika anda bermain “Diablo 4,” anda mungkin pernah mendengar tentang sekutu hebat yang boleh anda bawa ke dalam pertempuran — Golem. Makhluk yang kelihatan mengagumkan ini boleh menjadi kuasa yang menggerunkan di medan perang di tangan kanan.

Cara Memanggil Golem dalam Diablo 4

Tetapi bagaimana anda memanggilnya?

Anda berada di tempat yang betul untuk mencari jawapannya, jadi mari kita pelajari cara membawa rakan monolitik ini ke dalam permainan anda.

Ritual Memanggil

Mari mulakan dengan menyegerakan anda untuk memanggil. Memanggil Golem dalam “Diablo 4” memerlukan beberapa aktiviti dan beberapa kemahiran. Begini cara melakukannya:

 1. Tahap sehingga sekurang-kurangnya 25.
 2. Selesaikan Pencarian Keutamaan bernama “Call of the Underworld” untuk membuka kunci keupayaan untuk memanggil Golem.
 3. Pergi ke tab Kebolehan dan cari “Tugasan Kemahiran” dan tetapkan kemahiran Golem ke Hotbar anda. Gantikan salah satu kemahiran anda yang sedia ada dengannya dan anda sudah bersedia untuk memanggil Golem.

Tidak seperti kemahiran lain dalam pokok Necromancer, kemahiran memanggil Golem agak sukar difahami – ia bukan dalam pokok kemahiran. Inilah sebabnya mengapa anda tidak menemuinya di tempat biasa, yang mungkin menyebabkan pemain baharu hilang kawalan buat kali pertama.

Memanggil Golem bukanlah di mana ia berakhir. Anda boleh menyesuaikan Golem anda dengan menu Book of the Dead. Pilih antara Bone, Blood, atau Iron Golems, masing-masing mempunyai kebolehan yang berbeza untuk gaya permainan yang berbeza.

Tiga Rasa Golem

Anda bukan sahaja perlu bermain dengan satu jenis Golem – itu penggoda anda untuk perkara yang akan datang. Anda boleh memilih antara tiga jenis Golem berbeza dengan kebolehan dan ciri yang berbeza. Lihat apa yang menjadikan setiap satu unik:

Golem Tulang

Bone Golem ialah yang anda akan mulakan apabila anda membuka kunci keupayaan Golem pada Tahap 25. Tetapi jangan memandang rendah. Makhluk ini masih menggerunkan. Keistimewaannya terletak pada taktik kawalan orang ramai.

Jika anda lebih suka menjauhkan musuh anda, Bone Golem adalah ideal. Ia akan memberi anda kelebihan dengan mengekalkan musuh anda berselerak dan jauh daripada anda. Pemain baharu akan mendapati makhluk ini amat berguna apabila mereka memulakan perjalanan mereka dengan kelas Necromancer. Ia adalah titik permulaan yang hebat dan keupayaan yang kemas untuk memanggil walaupun semasa anda bergerak melangkaui Necromancer yang baru.

Golem Darah

Jika anda seorang peminat yang mengerikan, maka Blood Golem mempunyai peluang yang baik untuk menjadi salah satu kegemaran anda. Sebaik sahaja anda mencapai Tahap 28, anda boleh membuka kuncinya.

Golem Darah adalah pakar dalam penyaliran tenaga. Ia boleh menyedut kesihatan musuh dan menghantarnya kembali kepada anda, membahayakan mereka dan meningkatkan anda. Kekuatannya yang menggerunkan menjadikannya pilihan yang menonjol untuk pemain yang mencari set kemahiran yang lebih individu.

Golem Besi

Akhirnya, anda sampai ke Iron Golem, Golem peringkat tertinggi. Tangki lasak seperti kuku ini akan berada di sana apabila anda amat memerlukannya, semasa pertemuan paling sukar. Ketahanan semata-mata dan penyerapan kerosakan menjadikannya rakan kongsi yang ideal untuk dibawa ke dalam sebarang pertarungan, tidak kira siapa musuh anda. Jika anda jenis pemain yang suka mengetuai pertuduhan, Iron Golem adalah teman yang hebat.

Anda akan dapat membuka kuncinya pada Tahap 32, apabila ia akan menawarkan anda banyak perlindungan sambil membenarkan anda menumpukan pada menangani beberapa kerosakan serius.

Jadikan Golem Anda Lebih Baik

Buku Orang Mati membantu anda membuka kunci Golem, tetapi terdapat kegunaan lain untuknya juga. Ia menawarkan tiga peningkatan untuk Golem anda – dua adalah peningkatan, manakala yang ketiga, “Pengorbanan,” adalah sedikit lebih luar biasa.

 • Absorb Damage membolehkan Golem anda menyerap 15% daripada kerosakan yang anda terima.
 • Peningkatan Kebolehan Dipertingkat memberikan Golem pengurangan kerosakan sebanyak 25% dan kerosakan meningkat sebanyak 50% apabila berada pada tahap kesihatan maksimum.
 • Pengorbanan memberi anda faedah bonus sebanyak +10% hayat maksimum tetapi menghalang anda daripada memanggil Golem.

Absorb Damage menjadikan Golem sebagai penampan antara anda dan musuh anda. Keupayaan yang Dipertingkatkan mungkin adalah yang paling seimbang daripada ketiga-tiganya, dengan cara yang paling penting. Pengorbanan ialah pilihan yang menarik, tetapi pertimbangkan kebaikan dan keburukannya dan lihat sama ada ia adalah laluan terbaik untuk gaya permainan anda.

Glyph dan Peringkat Dunia

Kelas Necromancer boleh melengkapkan Glyph Paragon Rare yang dikenali sebagai Golem. Apabila diletakkan dalam soket Glyph, ia memberikan rangsangan tambahan kepada Nod Paragon di sekelilingnya.

Contohnya, apabila anda membeli 5 mata Willpower dalam radiusnya, Golem mendapat +6.0% dalam kerosakan. Lebih-lebih lagi, jika anda memperuntukkan 25 mata Willpower pada Nod Paragon berdekatan, mereka mendapat tambahan 25% peningkatan hayat maksimum.

Apabila anda mencapai Peringkat Dunia 3 dan melengkapkan Penjara Batu Cap yang pertama, lebih banyak cara untuk menyesuaikan Golem anda akan muncul. Titisan rawak anda kini sekali-sekala akan menyertakan Glyphs Golem. Pernak-pernik berkilat ini adalah peningkatan hebat yang boleh anda soketkan ke Papan Paragon anda. Sebaik sahaja anda mengumpul dan memasukkannya, anda mungkin mendapat beberapa kesan ini:

 • Peningkatan Kerosakan – Menjadikan Golem anda kuasa yang lebih hebat di medan perang dengan meningkatkan peratus kerosakan yang dihadapinya.
 • Penjanaan Semula Kesihatan – Ini menjadikan Golem anda menjana semula kesihatannya dari semasa ke semasa, jadi ia boleh terus berjuang semasa pertempuran yang berpanjangan.
 • Pengurangan Cooldown – Mengurangkan masa bertenang untuk memanggil Golem supaya anda boleh menghubungi sekutu anda dengan lebih kerap.
 • Rintangan Unsur – Memberikan rintangan Golem kepada pelbagai jenis kerosakan unsur seperti api, ais atau racun.
 • Kesan Taunt – Memberi Golem kebolehan mengejek, memaksa musuh berdekatan memfokuskan serangan mereka padanya dan menjauhi anda.

Senarai ini tidak lengkap. Anda boleh memanfaatkan banyak kemungkinan kesan daripada Glyphs, jadi daripada merosakkan semua keseronokan, anda perlu mencarinya semasa anda mencari dan meneroka.

PvP dan Golem Anda

Golem adalah rakan yang hebat untuk dibawa masuk ke zon PvP. Golem yang besar mungkin menjadi unsur kejutan dan menangkap lawan dengan pelbagai kebolehan istimewa.

Golem yang cemerlang dalam kawalan orang ramai boleh melumpuhkan atau memperlahankan musuh supaya anda boleh menangani pukulan yang dahsyat atau berundur secara strategik. Yang boleh bertindak sebagai span kerosakan akan memberi anda lebih banyak ruang untuk menerima pukulan tanpa kesihatan anda jatuh terlalu rendah. Mereka juga boleh berfungsi sebagai gangguan yang sangat baik, kerana perhatian musuh anda akan terbelah antara anda dan panggilan anda yang cekap.

Golem dan Dunia Terbuka

“Diablo 4” telah mengambil hala tuju baharu untuk francais dan memperkenalkan penerokaan dunia terbuka yang betul. Berbaloi untuk membawa Golem anda semasa menerokai. Mereka boleh membantu anda mengumpul sumber, membersihkan kumpulan musuh apabila kumpulan musuh menjadi hebat, atau bertindak sebagai kereta kebal dalam pertempuran bos. Golem anda mungkin akhirnya membantu anda dalam beberapa teka-teki, kerana anda mungkin membuatnya melakukan perkara seperti berdiri di atas plat tekanan.

Seorang Sahabat yang Hebat

Jika anda menghidupkan Golem dalam “Diablo 4,” anda akan mempunyai rakan sampingan yang sangat baik yang sentiasa membelakangi anda. Terdapat begitu banyak yang boleh dilakukan oleh makhluk ini sehingga ia sesuai dengan hampir setiap senario permainan, sama ada merangkak di penjara bawah tanah solo, PvP, penerokaan atau menangani beberapa musuh yang paling hebat.

Apakah jenis Golem yang anda rasa paling menarik? Bagaimana anda akan menyesuaikannya? Kongsi pengalaman anda dalam komen di bawah.