Cara memasang apl yang tidak serasi atau sekatan wilayah pada Android

89
AndroidPIT google play store 6916
© NextPit

Jika anda ingin memuat turun permainan baharu yang hebat atau perkhidmatan penstriman baharu yang hebat, tetapi mendapati apl itu tidak serasi dengan peranti anda atau tidak tersedia di negara anda, ini tidak bermakna anda perlu berputus asa. Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda dua cara untuk menjadikannya berfungsi menggunakan VPN atau dengan memuat turun fail APK.

Pintasan:

Penafian

Adalah penting untuk ambil perhatian bahawa walaupun VPN dan APK boleh menjadi sangat berkesan, ia bukanlah jawapan kepada semua masalah anda. Anda akan mendapati bahawa sesetengah apl tidak serasi dengan peranti anda – tidak kira apa yang anda lakukan, ia tidak akan berfungsi. Selain itu, memuat turun APK boleh berbahaya jika ia datang daripada sumber yang tidak bereputasi dan menggunakan VPN mungkin melanggar peraturan di kawasan anda. Jadi, teruskan dengan berhati-hati.

Gunakan VPN

Mereka yang celik internet di kalangan anda mungkin sudah terfikir untuk menggunakan VPN untuk menutup lokasi anda dan mungkin menipu Gedung Play. Dan sememangnya, ini adalah satu kaedah yang boleh anda gunakan.

Terdapat beberapa aplikasi VPN di luar sana yang boleh anda gunakan, kebanyakan kita di sini di pejabat mempunyai kegemaran kita sendiri. VPN pilihan saya ialah TunnelBear, dan saya akan menunjukkan cara menggunakannya untuk mengakses apl terkunci wilayah dalam panduan berikut:

TunnelBear

Seorang rakan sekerja dalam perjalanan ke China baru-baru ini menggunakan VPN di sana dan mengesyorkannya kepada saya. Aplikasi TunnelBear sangat bagus untuk tujuan itu, tetapi saya juga menyedari ia juga boleh digunakan untuk memintas apl yang tidak serasi. Ini caranya:

AndroidPIT Nexus 6P terowong beruang vpn

Menyelam dan pergi! / © NextPit

1. Muat turun TunnelBear daripada Gedung Play.

2. Lancarkan apl dan buat akaun.

3. Anda akan melihat suis untuk menghidupkan TunnelBear dan peta dunia. Hanya ketik terowong di mana-mana sahaja di dunia dan tunggu beruang itu terowong ke sana.

AndroidPIT TunnelBear VPN

Apabila beruang itu masuk ke dalam terowong, tidak tahu di mana dia akan muncul. / © NextPit

4. Jika anda mendapat permintaan sambungan, bersetuju dengannya.

5. Setelah beruang itu telah terowong ke lokasi VPN baharu anda, anda boleh pergi ambil aplikasi yang anda cari.

Katakan saya mahukan Hulu di Jerman, di mana apl itu tidak boleh dipasang. Saya hanya boleh memberitahu TunnelBear bahawa saya berada di AS, dan saya akan dapat memuat turun Hulu. Anda mungkin masih tidak dapat mencari apl dengan mencari terus di Gedung Play, tetapi mencari nama apl dan “kedai mainan” dalam Chrome harus memaparkan pautan apl. Anda kini boleh mengklik pautan itu dan memuat turun serta memasang apl.

Ambil perhatian bahawa anda mungkin perlu memastikan VPN berjalan untuk mengakses kandungan dalam apl terhad wilayah dan tidak semua apl akan berfungsi di luar wilayahnya. Jika apl masih menyatakan ia tidak tersedia di negara anda, kosongkan cache untuk Gedung Play dalam Tetapan > Apl > Gedung Google Play dan cuba lagi.

AndroidPIT memasang sekatan wilayah hulu

Sebelum dan selepas: kawasan terkunci dan percuma untuk dipasang. / © NextPit

Muat turun APK

Terdapat berita baik dan buruk: memasang aplikasi yang tidak serasi pada telefon pintar anda adalah sangat mudah, tetapi ia hanya berfungsi dengan tajuk percuma.

Apa yang anda perlu lakukan hanyalah memuat turun apl APK melalui Pengunduh APK, dan salin URL untuk apl itu daripada Gedung Google Play. Pada telefon pintar anda, silapnya adalah untuk mendapatkan semula URL dengan memilih butang Kongsi di Gedung Play dan buka Gmail. Untuk Meringkaskan:

1. Salin URL apl.

2. Tampalkan URL ke dalam Tapak Pengunduh APK.

pemuat turun apk androidpit FR

Tiada yang lebih mudah daripada menggunakan APK untuk mengakses apl. / © NextPit

3. Muat turun fail APK.

Berikut ialah pautan ke panduan penuh tentang cara memuat turun fail APK daripada Gedung Google Play. Jika tapak APK Downloader tidak berfungsi, anda sentiasa boleh cuba mendapatkan semula fail APK yang anda inginkan melalui APK Mirror.

Tidak semua apl akan berfungsi dengan betul dengan peranti anda hanya kerana anda memperdaya Gedung Play untuk memuat turunnya. Perkara pelik masih mungkin berlaku kerana perbezaan resolusi skrin atau nisbah bidang, atau apl mungkin tidak berfungsi sama sekali.

Apakah apl yang telah anda muat turun menggunakan kaedah ini? Adakah anda mempunyai petua lain untuk dikongsi? Beritahu kami dalam ulasan di bawah.