Cara Memasang & Menggunakan VPN pada Amazon Firestick

104

Selain daripada melindungi privasi anda, rangkaian persendirian maya (VPN) membolehkan anda memperdaya tapak web supaya menganggap anda berada di negara lain, memberikan anda akses kepada pelbagai kandungan khusus geo.

Cara Memasang & Menggunakan VPN pada Amazon Firestick

Untuk menonton rancangan TV dan filem di Amazon di luar wilayah anda, anda boleh memasang VPN pada Amazon Fire TV Stick anda, dan terdapat beberapa kaedah untuk berbuat demikian. Dalam artikel ini kita akan membincangkan kedua-dua kaedah.

Laluan yang lebih mudah ialah memuat turun aplikasi VPN daripada gedung aplikasi terbina dalam Fire TV Stick. Bergantung pada versi Firestick yang anda miliki, anda mungkin melihat VPN yang berbeza. Kami akan gunakan ExpressVPN dalam contoh kami kerana ia tersedia di Amazon App Store, tetapi kami juga boleh menunjukkan kepada anda cara memuatkan aplikasi itu juga.

Cara memasang VPN pada Fire Stick dari App Store

Seperti yang dinyatakan sebelum ini, ini adalah cara paling mudah untuk memasang VPN pada Firestick anda. The ExpressVPN apl tersedia pada semua peranti FireTV dan peranti Firestick generasi ke-2 dan lebih tinggi. Berikut ialah cara memasang VPN pada Firestick anda jika ia mempunyai apl khusus.

  1. Untuk memasang apl, pergi ke halaman utama Fire TV Stick pada TV atau peranti anda dan klik Apl. Cari VPN anda. Kemudian, gunakan alat kawalan jauh anda untuk menyerlahkan dan klik Muat turun.
  2. Selepas pemasangan, klik Log masuk dan masukkan e-mel dan kata laluan anda. Kemudian, teruskan melalui tetingkap pop timbul.
  3. Klik OK untuk menyediakan VPN anda. Kemudian, klik Ok sekali lagi untuk mengesahkan permintaan sambungan.
  4. Kini, anda boleh mengetik ikon kuasa untuk menyambungkan peranti Fire TV anda ke VPN anda. Anda juga boleh memilih kotak Lokasi Semasa untuk menukar lokasi anda.

Menggunakan kaedah ini, ikon kunci akan muncul pada Firestick anda apabila VPN disambungkan. Perlu diingat, langkah persediaan mungkin berbeza-beza bergantung pada perkhidmatan VPN yang anda gunakan.

Bagaimana untuk Sideload VPN pada Firestick Anda

Sesetengah apl VPN mungkin tidak tersedia di Amazon App Store. Nasib baik, anda tidak bernasib baik. Pemuatan sampingan bermakna anda boleh memasang perisian yang memintas had kedai aplikasi. Dalam bahagian ini kami akan menunjukkan kepada anda cara memasang VPN pada Firestick anda.

Tawaran Terhad: 3 bulan PERCUMA!
Dapatkan ExpressVPN. Selamat dan mesra penstriman.

Jaminan wang dikembalikan 30 hari

Pertama, kita perlu menghidupkan kebenaran untuk membenarkan apl yang tidak diketahui. Anda boleh melakukan ini dengan mengikuti Tetapan> TV Api Saya> laluan Pilihan Pembangun. Kemudian anda klik pada Apl daripada Sumber Tidak Diketahui. Togol suis hidup.

Selepas Penyahpepijatan USB dan kebenaran untuk membenarkan apl daripada Sumber Tidak Diketahui dihidupkan, pergi ke App Store dan muat turun Muat turun. Aplikasi ini akan membenarkan kami memasang VPN anda.

Sebaik sahaja anda telah memasang Downloader, anda boleh memasang VPN pada Fire TV Stick anda seperti yang anda lakukan dari gedung aplikasi standard. Untuk contoh ini, kita akan pergi dengan ExpressVPN. Nota: Anda perlu menghubungi pembekal VPN anda untuk mendapatkan URL .APK yang diperlukan untuk melengkapkan langkah berikut.

  1. Buka Pemuat Turun dan klik Benarkan untuk membenarkan aplikasi mempunyai akses kepada Firestick. Kemudian, masukkan URL ke dalam tetingkap pop timbul.
  2. Klik Pergi dan pasang fail .APK daripada folder Muat Turun.
  3. Pergi ke Tetapan anda pada Fire TV Stick, klik Aplikasi, Urus Semua Aplikasi yang Dipasang, cari VPN anda dalam senarai dan ikut arahan untuk memasangnya.

Langkah seterusnya – yang sebenarnya boleh dilakukan pada mana-mana titik sebelumnya – ialah menukar lokasi anda di Amazon. Memasang apl VPN tertentu harus memintas keperluan untuk melakukan ini, tetapi tidak semua apl melakukannya pada tahap kejayaan yang sama jadi ia merupakan langkah yang berbaloi.

Untuk menonton kandungan Amazon Prime AS di UK, sebagai contoh, pergi ke Amazon UK, log masuk ke akaun anda dan klik pada Akaun Anda di penjuru kanan sebelah atas. Tatal ke bawah ke Kandungan Digital dan pilih Uruskan Kandungan dan Peranti anda.

Lancarkan OpenVPN, atau VPN pilihan anda, dan pilih lokasi VPN daripada senarai yang sepadan dengan alamat lokasi Amazon anda. Anda kini bersedia untuk menggunakan VPN. Menekan butang rumah pada alat kawalan jauh Fire TV Stick anda akan membawa anda ke menu kandungan.

Lihat Juga: Cara Jailbreak Amazon Firestick