Cara Memasang Pemacu TV Hisense untuk Windows 11

28

Hisense ialah salah satu jenama TV terkemuka dengan pelbagai model untuk memenuhi keperluan dan citarasa yang berbeza. Kebanyakan TV Hisense moden dilengkapi dengan ciri pintar, seperti keupayaan untuk menyambung ke komputer riba dan komputer berdekatan. Jika ciri tersebut berhenti berfungsi, pemacu yang berkaitan mungkin perlu dikemas kini.

Cara Memasang Pemacu TV Hisense untuk Windows 11

Artikel ini akan menerangkan cara memasang pemacu TV Hisense pada Windows 11.

Cara Memasang Pemacu Terkini

Untuk memastikan TV Hisense anda boleh berkomunikasi dengan peranti Windows 11 anda, adalah penting untuk memasang pemacu utama terkini. Berikut ialah arahan langkah demi langkah untuk kaedah yang berbeza.

Jalankan Kemas Kini Automatik

Menjalankan kemas kini automatik ialah cara terpantas dan paling mudah untuk memuat turun dan memasang sebarang pemacu utama yang mungkin anda hilang.

 1. Pergi ke menu “Tetapan”.
 2. Klik pada “Kemas Kini Windows” dari menu di sebelah kiri.
 3. Klik pada butang “Semak kemas kini” dan tunggu seketika untuk Windows memuat turun dan memasang pemacu terkini.

Proses ini harus memasang sebarang pemacu yang hilang untuk komponen utama sistem anda. Ia mungkin menyelesaikan sebarang masalah sambungan yang anda alami antara peranti Windows 11 anda dan Hisense TV.

Kemas kini Pemacu untuk Peranti Tertentu

Kadangkala, terdapat kemungkinan bahawa kemas kini automatik mungkin terlepas sesuatu. Sebagai alternatif, anda mungkin hanya mahu memasang pemacu terkini untuk salah satu peranti atau komponen komputer anda, seperti penyesuai paparan atau penyesuai rangkaian anda.

Begini caranya:

 1. Klik kanan pada logo Windows di sudut kiri bawah skrin.
 2. Cari dan klik pada “Pengurus Peranti” dalam senarai pilihan.
 3. Ini akan memberikan anda senarai semua peranti dan komponen komputer yang disambungkan.
 4. Tatal ke yang ingin anda kemas kini dan klik anak panah kecil di sebelahnya untuk mengembangkan kategori. Untuk tujuan menyambung ke TV Hisense, anda mungkin ingin mengemas kini penyesuai rangkaian anda untuk membantu penghantaran, contohnya.
 5. Klik kanan pada peranti yang ingin anda kemas kini pemacu, dan klik “Properties.”
 6. Klik pada tab “Pemandu” dan kemudian klik butang “Kemas Kini Pemandu”.

Gunakan Tapak Web Hisense untuk Mencari Pemacu untuk TV Anda

Pengeluar teknologi besar seperti Hisense juga menawarkan muat turun perisian dan pemacu terus dari tapak web mereka. Anda boleh memasukkan nombor siri TV anda di tapak Hisense untuk mengakses perisian terkini, yang mungkin termasuk mana-mana pemacu berkaitan yang kebetulan tiada.

 1. Lawati halaman muat turun Hisense.
 2. Masukkan nombor siri TV anda. Anda boleh menemui ini di panel belakang TV itu sendiri.
 3. Tekan butang “Cari”.
 4. Selagi nombor siri anda sah, Hisense akan mengubah hala anda ke halaman muat turun perisian untuk model TV anda. Anda kemudian boleh memuat turun dan memasang fail, mengikut arahan yang diberikan oleh jenama.

Ambil perhatian bahawa anda mungkin sebenarnya tidak perlu mengemas kini pemacu pada peranti Windows 11 anda. Sebaliknya, anda mungkin perlu mengemas kini perisian tegar TV itu sendiri untuk membantunya menyambung dengan komputer anda dan berfungsi dengan betul.

Proses kemas kini untuk setiap TV Hisense akan berbeza-beza berdasarkan model yang anda miliki dan sistem pengendalian yang digunakannya. Sesetengah model mempunyai Android TV, yang lain menggunakan Google TV atau Vidda TV, dan proses pemasangan berbeza sedikit untuk setiap satu.

Anda boleh mendapatkan semua fail yang berkaitan dan arahan pemasangan melalui laman web Hisense dengan mengikuti langkah bernombor di atas.

Laman Web Pemacu Lain dan Sumber

Perlu juga diperhatikan bahawa, sebagai tambahan kepada tapak Hisense, terdapat laman web lain yang menawarkan muat turun pemacu. Anda mungkin boleh mencari pemandu penting untuk membantu menyambung dengan TV Hisense anda di tapak tersebut, tetapi anda perlu berhati-hati.

Sesetengah tapak ini yang nampaknya membantu menawarkan muat turun pemacu juga mungkin menyembunyikan perisian hasad atau alat tambah yang tidak diingini dengan muat turun tersebut. Itulah sebabnya lebih baik sama ada menggunakan sistem Windows Update atau tapak Hisense sendiri untuk mencari perisian yang anda perlukan. Jika anda perlu menggunakan tapak pemacu pihak ketiga, pastikan anda mengesahkan bahawa tapak itu selamat sebelum memuat turun apa-apa.

Soalan Lazim

Apakah pemandu TV Hisense?

Pemacu ialah perisian kecil yang direka untuk membantu peranti menyambung dan berkomunikasi dengan sistem pengendalian. Terdapat pemacu untuk pelbagai komponen komputer atau peranti, serta peranti lain yang ingin bersambung dengannya, seperti TV pintar dan monitor. Apabila kita bercakap tentang pemacu TV Hisense, ini merujuk kepada pemacu yang direka khusus untuk membantu TV Hisense berkomunikasi dengan komputer.

Apakah masalah yang boleh berlaku kerana pemandu?

Jika komputer anda tidak mempunyai pemacu yang berkaitan dipasang, menyambung ke TV Hisense anda dan menggunakan ciri pintarnya mungkin mustahil. Anda mungkin tidak dapat menghantar ke TV, contohnya. Atau, jika anda merancang untuk menggunakannya sebagai monitor atau skrin tambahan, paparan mungkin tidak berfungsi dengan betul. Mengemas kini dan memasang pemacu baharu seharusnya membantu menyelesaikan isu tersebut.

Apakah yang dilakukan oleh pemandu baharu?

Biasanya, syarikat mengeluarkan pemacu baharu untuk peranti mereka untuk membantu mereka berfungsi dengan lebih baik. Pemacu baharu boleh menyelesaikan pepijat atau isu yang pernah dihadapi pengguna dengan versi terdahulu, dan ia mungkin termasuk ciri baharu. Mereka juga boleh menangani kemungkinan isu atau kelemahan keselamatan, atau membantu meningkatkan prestasi semasa menyambung ke atau menggunakan peranti daripada komputer anda.

Adakah terdapat sebarang risiko untuk mengemas kini pemandu?

Terdapat beberapa risiko jika pemandu dilepaskan dalam keadaan buruk tanpa ujian yang betul. Ia mungkin mempunyai pepijat baharu atau menyebabkan masalah kepada sesetengah pengguna apabila cuba menyambung atau menggunakan peranti mereka. Tetapi, dalam kebanyakan kes, pengeluar menguji semua pemandu baharu secara menyeluruh untuk memastikan ia berfungsi dengan lancar. Oleh itu, selalunya adalah lebih baik untuk mengemas kini pemacu secara tetap untuk memastikan anda sentiasa mempunyai ciri dan fungsi terkini.

Bagaimanakah cara mengemas kini perisian tegar Hisense TV saya?

Ia bergantung pada model TV yang anda miliki dan OS yang sedang dijalankan. Biasanya, anda boleh menavigasi melalui menu tetapan TV untuk mencari ciri kemas kini yang berkaitan dan memasang perisian tegar terkini secara automatik. Dalam sesetengah kes, sebaliknya anda mungkin perlu memuat turun perisian tegar daripada tapak web Hisense, memuatkannya pada batang USB, dan kemudian menggunakannya untuk mengemas kini TV anda secara manual.

Nikmati Interaksi TV Pintar Lancar dengan Pemacu Terkini

Jika anda menghadapi sebarang isu semasa menyambung dengan TV Hisense anda, atau jika anda ingin mengikuti semua ciri pintarnya, pastikan anda memasang pemacu baharu dengan kerap. Pasang kemas kini Windows 11 baharu setiap kali ia muncul dan semak tapak Hisense untuk sebarang kemas kini yang mungkin anda terlepas.

Model TV Hisense yang manakah anda miliki? Adakah anda mengalami sebarang masalah semasa mengemas kini atau menyambung ke TV Hisense anda? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.