Cara mematikan atau menghidupkan bunyi sarung pengecas AirPods Pro 2

129
Bagaimana untuk mematikan bunyi kes pengecasan

AirPods Pro 2 yang dilancarkan Apple baru-baru ini menawarkan lebih banyak ciri berbanding pendahulunya. Salah satu peningkatan penting yang eksklusif kepada tunas baharu ialah sarung pengecasnya. Ia kini mempunyai pembesar suara yang memainkan loceng yang boleh didengar untuk makluman tertentu.

Sekiranya anda mendapati pemberitahuan bunyi yang boleh didengar bagi sarung pengecas AirPods Pro 2 tidak diperlukan dan mengganggu, anda sentiasa boleh mematikannya. Begini cara melakukannya.

Apakah yang ditunjukkan oleh bunyi sarung pengecas AirPods Pro 2?

Apple telah menambah lapisan fungsi baharu pada AirPods Pro 2 dengan cip H2 yang lebih berkuasa. Ia telah mempertingkatkan kualiti bunyi dan meningkatkan pengalaman mendengar 3D dengan Audio Spatial Peribadi.

Anda juga boleh mencari AirPod Pro 2 anda dengan mudah. Tidak seperti dalam model lain, anda boleh melihat lokasi setiap tunas anda dan sarung pengecas secara berasingan pada apl Cari Saya.

Tetapi apa yang membezakan AirPods Pro 2 daripada pendahulunya ialah peningkatan Apple yang ditambahkan pada kes itu. Teknologi U1 baharu membolehkan anda menjejak sarung pengecas anda dengan Penemuan Ketepatan melalui Cari Saya.

Bukan itu sahaja, malah sarung AirPods Pro 2 yang direka bentuk semula kini mempunyai pembesar suara dalam sarung di bahagian bawah sarung, yang membolehkan anda mengesannya dengan lebih pantas dengan memainkan nada yang kuat. Pembesar suara juga mengeluarkan nada apabila:

  • Pengecasan telah bermula.
  • Anda memasangkannya dengan peranti.
  • AirPods Pro 2 anda kehabisan bateri.

Cara melumpuhkan bunyi sarung pengecas AirPods Pro 2

  1. Pastikan AirPods Pro 2 anda dipasangkan dan disambungkan ke iPhone atau iPad anda.
  2. Pergi ke Tetapan.
  3. Ketik [your names]AirPods Pro 2 di bawah nama anda.
  4. Tatal ke bawah sehingga anda menemui Dayakan Bunyi Kes Pengecasan, yang didayakan secara lalai. Togol padam.
Cara mematikan bunyi sarung pengecas AirPods Pro 2
Sumber: MacRumors

Mengakhiri…

AirPods Pro 2 menggegarkan dengan sarung pengecas berkuasa cip U1 baharunya. Pembesar suara dalam kes bukan sahaja membantu dalam mengesan kes yang salah letak, tetapi ia boleh memaklumkan anda tentang tindakan harian seperti berpasangan dan mengecas.

Apakah pendapat anda tentang bunyi kotak pengecasan? Adakah anda peminat, atau anda lebih suka melumpuhkannya? Beritahu kami pendapat anda di bawah!

Baca lebih lanjut:

  • Sarung terbaik untuk AirPods Pro 2
  • Cara menyambungkan AirPods dan AirPods Pro ke Android
  • AirPods manakah yang saya ada? 7 Cara untuk menyemak model AirPods anda