Cara mematikan paparan Sentiasa Hidup pada iPhone 14 Pro dalam 3 langkah mudah

118
Bagaimana untuk mematikan paparan Sentiasa Hidup pada iPhone 14 Pro

Barisan baharu iPhone 14 Pro hadir dengan fungsi kadar penyegaran berubah-ubah baharu; kadar penyegaran boleh pergi serendah 1Hz. Apple akhirnya telah menggunakan ciri Sentiasa Pada paparan yang kekal dihidupkan walaupun selepas anda mengunci peranti anda!

Semua orang mendapatkan iPhone 14 Pro, dan mereka melihat paparan Sentiasa Hidup dihidupkan secara lalai. Jadi, jika anda tertanya-tanya bagaimana untuk mematikan Sentiasa Di Paparan pada iPhone 14 Pro dan 14 Pro Max, di bawah ialah panduan langkah demi langkah.

Apakah paparan Sentiasa Hidup pada iPhone 14 Pro?

Apple menggunakan teknologi paparan baharu yang dipanggil teknologi ProMotion dengan kadar penyegaran adaptif yang boleh mengambil paparannya dari serendah 1Hz hingga setinggi 120Hz. Selain itu, Mod Kuasa Rendah baharu membantu iPhone 14 Pro dalam mengekalkan kuasa walaupun semasa paparan Sentiasa Hidup (AOD) aktif.

Gabungan teknologi ProMotion dan Mod Kuasa Rendah menggunakan teknologi yang dipertingkatkan untuk meredupkan keseluruhan Skrin Kunci. Paparan Sentiasa Hidup juga menggunakan berbilang pemproses bersama yang disepadukan ke dalam A16 Bionic untuk menyegarkan paparan menggunakan kuasa minimum.

Nota: Apple telah mengekalkan fungsi paparan Sentiasa Hidup terhad kepada iPhone 14 Pro dan iPhone 14 Pro Max kerana had perkakasan.

Cara melumpuhkan paparan Sentiasa Hidup pada iPhone 14 Pro dan 14 Pro Max

 1. Pergi ke apl Tetapan iPhone anda.
 2. Tatal ke bawah dan ketik Paparan & Kecerahan.
 3. Togol matikan Sentiasa Hidup.

  Matikan paparan Sentiasa Hidup pada iPhone 14 pro

Nota: Jika anda berubah fikiran dan ingin mendayakan ciri, cuma togol pada Sentiasa Hidup.

Kini, anda mungkin tidak mahu mematikan paparan Sentiasa Hidup pada iPhone 14 Pro anda secara kekal tetapi masih ingin menyahdayakannya pada keadaan tertentu. Apple telah pergi jauh ke hadapan dengan pemikiran itu dan merancang rancangan untuk mematikan ciri secara automatik apabila anda tidak melihatnya atau di sekelilingnya. Anda tidak perlu pergi dan mematikan ciri secara manual.

Berikut ialah senario di mana iPhone 14 Pro anda akan mematikan paparan secara automatik:

 • iPhone anda meniarap.
 • iPhone anda ada di dalam poket atau beg anda.
 • Fokus Tidur dihidupkan.
 • Mod Kuasa Rendah dihidupkan.
 • iPhone disambungkan ke CarPlay.
 • Anda menggunakan Kamera Kesinambungan.
 • Anda sudah lama tidak menggunakan iPhone anda.
 • iPhone anda mempelajari corak aktiviti anda dan mematikan dan menghidupkan paparan dengan sewajarnya. Contohnya, jika anda menyediakan penggera atau jadual tidur.
 • iPhone anda mengesan anda berpindah daripadanya dengan Apple Watch berpasangan.
  Kemudian, paparan Sentiasa Hidup akan diaktifkan apabila Apple Watch anda dekat dengan iPhone anda.

Meredupkanā€¦

Dengan set ciri perkakasan dan perisian ini, Apple telah mencapai gaya paparan Sentiasa Hidup yang cukup unik yang tidak membahayakan hayat bateri anda. Adakah anda telah menggunakan paparan Sentiasa Hidup? Beritahu kami pendapat anda dalam ulasan di bawah, dan kongsi maklumat ini dengan rakan pengguna iPhone 14 Pro anda.

Baca lebih lanjut:

 • Kertas dinding Cool Depth Effect untuk Skrin Kunci iOS 16
 • iPhone 14 vs. iPhone 13: Apakah perbezaannya?
 • Sarung bampar terbaik untuk iPhone 14 Plus dan 14 Pro Max