Cara membatalkan langganan Spotify Premium anda

95
penstriman spotify
© NextPit

Jika anda ingin menukar daripada Spotify Premium kepada salah satu perkhidmatan muzik lain atau hanya bertukar kepada versi percuma, kami akan menunjukkan kepada anda cara membatalkan langganan premium Spotify anda. Ikuti sahaja langkah-langkah mudah ini.

Walaupun Spotify adalah salah satu perkhidmatan penstriman yang paling popular, sudah tentu ada sebab untuk beralih kepada penyedia lain. Sama ada anda lebih suka mendengar pustaka muzik anda sendiri, beralih kepada Muzik Google Play, Deezer atau Apple Music atau hanya mahu menggunakan versi percuma Spotify, kami akan menunjukkan kepada anda cara membatalkan langganan Spotify Premium anda.

Bagaimana untuk membatalkan Spotify Premium pada desktop atau mudah alih

Pada masa ini, anda tidak boleh mengurus langganan Spotify Premium anda terus daripada apl Spotify pada telefon pintar Android atau iPhone anda. Walau bagaimanapun, anda boleh melakukannya dari penyemak imbas mudah alih atau desktop anda, dan ia agak mudah.

 1. Buka tapak web Spotify pada PC atau telefon pintar anda dan log masuk ke akaun anda
 2. Klik pada gambar profil anda (PC) atau menu di sebelah kanan (mudah alih) dan kemudian pada Akaun
 3. Tatal ke bawah ke Rancangan Anda
 4. Klik pada Tukar Pelan dan kemudian Batalkan Premium
 5. Disahkan dengan Ya untuk menamatkan langganan anda

Pada halaman langganan akaun anda, anda kini boleh melihat berapa lama anda masih boleh menggunakan Spotify Premium sehingga anda beralih kepada perkhidmatan percuma. Anda masih boleh mengakses senarai main yang telah anda buat pada pelan percuma, tetapi anda perlu mematuhi sekatan yang anda tidak boleh memilih lagu untuk dimainkan secara eksplisit – anda hanya boleh mengocok. Anda juga akan mendengar iklan audio secara tetap.

bagaimana untuk membatalkan spotify

Anda boleh membatalkan langganan Spotify anda terus melalui penyemak imbas telefon pintar anda / © Tangkapan Skrin: AndroidPIT

Bagaimana untuk membatalkan Spotify Premium pada iPhone melalui Apple ID

Jika anda telah melanggan Spotify Premium pada iPhone melalui Apple App Store, anda mesti membatalkan perkhidmatan di sini juga. Anda juga boleh melakukan ini dengan mudah melalui tetapan iPhone:

 1. Buka menu tetapan dan ketik nama anda di bahagian atas
 2. Pergi ke iTunes & App Store dan ketik ID Apple anda
 3. Kemudian tekan Paparkan ID Apple
 4. Pergi ke kawasan langganan dan pilih Spotify
 5. Batalkan langganan anda di sini melalui butang Batal langganan

Jika anda masih tidak pasti perkhidmatan penstriman muzik yang akan anda cuba seterusnya, maka lihat perbandingan kami bagi platform paling popular di pasaran hari ini di bawah:

 • Apl penstriman muzik terbaik untuk Android