Cara Membatalkan Pesanan StockX Saya

113

Membeli kasut dan aksesori daripada StockX ialah cara terbaik untuk menjamin barangan berkualiti. StockX benar-benar berusaha untuk mengesahkan segala-galanya dan menerima hanya produk dalam keadaan deadstock.

Cara Membatalkan Pesanan StockX Saya

Tetapi dengan jaminan itu datang banyak peraturan tentang cara anda menjual dan membeli melalui StockX. Ini juga bermakna bahawa sebaik sahaja anda memesan item di StockX, anda tidak boleh membatalkannya. Ini mungkin kelihatan tidak adil, terutamanya jika anda membuat kesilapan.

Tetapi ada sebab mengapa StockX tidak hanya memberi anda pilihan itu. Tetapi adakah terdapat sebarang pengecualian? Dan apa yang perlu dilakukan selepas anda menerima pesanan anda?

Mengapa StockX Tidak Akan Membatalkan Pesanan Anda

Apabila Bid atau Ask anda pada StockX diterima, proses membuat pesanan anda adalah automatik. Apabila anda membuat akaun StockX anda, anda memasukkan semua maklumat anda, termasuk kaedah pembayaran dan maklumat pengebilan.

Jadi, pada masa yang sama, penjual telah dimaklumkan tentang pembelian dan anda akan menerima pengesahan pesanan anda. StockX telah mencipta sistem ini untuk memelihara integriti pasaran.

Syarikat perlu melakukan ini jika mereka mahu pelanggan dan penjual membeli mengikut etosnya. Jika seseorang boleh membatalkan bidaan kerana mereka telah berubah fikiran atau kerana mereka mengejar harga yang lebih tinggi, itu mengganggu cara StockX menjalankan perniagaan.

Apabila anda membeli sesuatu di StockX, penjual dan StockX mengharapkan proses itu diteruskan. Jadi, kekurangan ciri “Batalkan pesanan” pada halaman pembelian sangat masuk akal. Itulah sebabnya StockX menggesa anda untuk mengesahkan pesanan anda beberapa kali sebelum anda melengkapkan pembelian itu sendiri.

Cara Membatalkan Pesanan StockX

Adakah Terdapat Sebarang Pengecualian?

Peraturan StockX tentang tiada pembatalan memastikan bahawa setiap pihak yang memasuki proses pembidaan mempunyai niat yang jelas untuk mengikutinya. Tetapi adakah sesuatu yang perlu dilakukan sekiranya berlaku pembelian secara tidak sengaja?

Bagaimana jika anda mahukan sepasang kasut tertentu, tetapi anda telah memilih saiz yang salah? Atau jari anda terlalu pantas, dan kini anda menjangkakan pesanan yang anda tidak mampu?

Nah, usaha terbaik anda di sini ialah menghubungi StockX secara terus. Jika anda membuat kes anda dengan meyakinkan, ada kemungkinan mereka akan melepaskan anda – jika hanya sekali. Tetapi tidak ada jaminan.

Anda boleh menulis surat penjelasan ikhlas kepada pasukan sokongan mereka dan mengharapkan yang terbaik. Dan jika anda lebih selesa dengan rayuan yang lebih pendek dan lebih awam, anda boleh menghantar tweet kepada mereka menggunakan @stockx mengendalikan.

Anda juga harus menghubungi mereka jika penjual gagal menghantar produk semasa mereka sepatutnya. Menurut garis panduan StockX, penjual perlu menghantar item dalam masa dua hari perniagaan. Kemudian, terpulang kepada StockX untuk melakukan proses pengesahan.

Walau bagaimanapun, jika penjual tidak menghantarnya, anda boleh menghubungi sokongan StockX dan meminta mereka membatalkan pesanan anda. Kemungkinan besar mereka akan bersetuju untuk berbuat demikian. Penjual kemudiannya perlu membayar yuran penalti atau pun akaun StockXnya digantung.

Batalkan Pesanan StockX

Apa yang Perlu Dilakukan dengan Pesanan yang Salah?

Jika anda tidak dapat membatalkan pesanan anda di StockX dengan menerangkan keadaan anda kepada sokongan mereka, itu terlalu buruk. Tetapi tidak semuanya hilang. Memandangkan anda telah membeli StockX, anda mempunyai jaminan pengesahan dan kualiti.

Ini bermakna anda boleh menjual semula kasut atau barangan lain dengan cepat. Dan siapa tahu, mungkin anda juga boleh mendapatkan kembali wang yang telah anda belanjakan untuk penghantaran. Anda boleh menggunakan StockX untuk meletakkannya pada jualan dan lihat jika anda boleh mendapatkan harga yang lebih baik.

Anda juga boleh menjualnya di tapak web lain, tetapi pastikan anda menyatakan bahawa anda mempunyai teg pengesahan StockX untuk membuktikan item itu adalah stok mati. Jika anda hanya pernah membeli di StockX dan tidak pernah menjual apa-apa, anda mungkin bimbang tentang proses tersebut.

Tetapi StockX memudahkan segalanya. Anda tidak perlu mengambil apa-apa gambar atau menulis penerangan yang bijak. Apa yang anda perlu lakukan ialah menyemak imbas katalog item yang luas dan pilih.

Kemudian anda boleh sama ada meletakkan Tanya atau Jual Sekarang; terpulang pada awak. Anda juga boleh menentukan berapa hari anda mahu item anda dijual. Apabila masa itu tamat, StockX akan memberitahu anda dan bertanya sama ada anda ingin memperbaharui.

Batalkan Pesanan StockX Saya

Tekan Butang “Beli” Dengan Berhati-hati

Mudah terpengaruh dengan StockX. Terdapat begitu banyak kasut, topi, beg, jam tangan dan barang koleksi yang hebat. Dan semuanya dalam keadaan sempurna dan datang dalam kotak asli. Tetapi “kesalan pembeli” adalah perkara yang nyata, dan anda mungkin mula panik selepas pembelian.

Jika anda pasti bahawa anda tidak mampu membeli item, atau anda baru sahaja membuat kesilapan, segera ke halaman Twitter StockX atau e-mel sokongan mereka. Dan kemudian hanya duduk diam dan berharap untuk yang terbaik.

Pernahkah anda ingin membatalkan pesanan di StockX? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.