Cara Membeli Lencana dalam Mudae

31

Membeli lencana kakera adalah salah satu cara terbaik untuk maju Mudae. Setiap lencana memberikan faedah unik, seperti slot hajat bonus atau pengurangan dalam penggunaan kuasa kakera anda. Ini semua membantu mengalihkan kemungkinan yang memihak kepada anda, menjadikannya lebih mudah untuk menuntut waifu dan suami yang anda inginkan. Tetapi, untuk mendapatkan faedah lencana, anda perlu membelinya.

Cara Membeli Lencana dalam Mudae

Panduan ini akan menunjukkan kepada anda cara membeli lencana dengan tepat, bersama-sama dengan petua berkaitan lencana yang lain.

Cara Membeli Lencana

Nasib baik proses membeli lencana kakera di Mudae sangat mudah. Begini cara ia berfungsi:

 1. Buka Discord dan pergi ke pelayan yang ingin anda beli lencana.
 2. Dalam sembang, taip arahan yang berkaitan untuk lencana yang ingin anda beli. Contohnya, untuk membeli lencana Gangsa, hanya taip “$bronze”. Untuk Perak, taip “$silver”, dan seterusnya.
 3. Tekan kekunci “Enter” untuk mengesahkan pembelian anda.
 4. Jika anda mempunyai kakera yang mencukupi dalam akaun anda, lencana akan dibeli dan ditambahkan pada profil anda. Jika tidak, anda akan mendapat mesej ralat.

Untuk menjimatkan masa, anda juga boleh menggunakan perintah seperti “$bronze 4” untuk membeli semua lencana Gangsa sekaligus, sehingga Gangsa IV. Sekali lagi, ini hanya akan berfungsi jika anda mempunyai cukup kakera untuk membeli lencana yang anda perlukan.

Anda boleh menggunakan perintah penyegaran $kakera untuk menyemak status kakera semasa anda.

Cara Mendapat Kakera

Proses membeli lencana sangat mudah. Walau bagaimanapun, anda perlu memastikan bahawa anda mempunyai kakera yang mencukupi pada akaun anda untuk membelinya. Lencana yang paling murah tidak memerlukan kos yang terlalu tinggi, tetapi lencana yang lebih berkuasa mempunyai harga yang jauh lebih tinggi.

Nasib baik, terdapat pelbagai cara untuk mendapatkan kakera di Mudae. Berikut adalah beberapa kaedah utama untuk pemain mencuba.

Perintah Kakera Harian

Setiap 20 jam, pemain boleh menggunakan arahan kakera harian untuk mendapatkan jumlah rawak kakera yang ditambahkan ke akaun mereka. Begini cara menggunakannya:

 1. Buka pelayan yang berkaitan untuk permainan Mudae anda.
 2. Taip “$dailykakera” atau “$dk” ke dalam tetingkap sembang dan tekan kekunci “Enter”.
 3. Jumlah rawak kakera akan ditambah ke akaun anda.

Selalunya, pemain hanya akan menerima sejumlah kecil (antara 150 dan 270) kakera menggunakan kaedah ini. Tetapi ada kemungkinan jarang untuk menerima lebih banyak lagi. Dalam sesetengah kes, anda boleh mendapat lebih 1,000 kakera sehari.

Mengumpul Mudapin akan memberi anda lebih banyak kakera setiap hari. Selain itu, pemain yang mendaftar untuk Player Premium I atau II boleh menggunakan arahan kakera harian setiap 10 jam. Ini secara berkesan memberi anda dua peluang untuk meningkatkan kakera anda secara rawak setiap hari, bukannya hanya satu.

Bertindak balas kepada Kakera

Cara lain untuk mendapatkan kakera adalah dengan bertindak balas terhadap gulungan kakera. Apabila gulungan dituntut, terdapat kemungkinan reaksi kakera bertelur di bawah gulungan itu. Orang pertama yang mengklik padanya akan mendapat sedikit kakera. Begini cara melakukan ini:

 1. Pergi ke pelayan untuk permainan Mudae anda.
 2. Beri perhatian pada skrin kerana gulungan dituntut.
 3. Tonton ruang di bawah gulungan yang dituntut untuk melihat sama ada tindak balas kakera muncul. Jika satu muncul, ia akan kelihatan seperti kristal berwarna kecil dan boleh menjadi ungu, biru, dan warna pelangi yang lain.
 4. Klik pada reaksi kakera sebelum mana-mana pemain lain untuk menuntutnya.
 5. Jumlah tertentu kakera kemudiannya akan ditambahkan ke akaun anda.

Setiap warna tindak balas kakera akan memberikan sejumlah kakera. Ungu adalah yang paling asas, memberikan 100 kakera kepada sesiapa yang mengkliknya. Biru memberi lebih banyak, diikuti dengan warna kuning, hijau, kuning, oren dan merah. Kakera pelangi yang sangat jarang adalah yang terbaik, memberikan lebih 3,000 kakera.

Juga ambil perhatian bahawa anda akan menggunakan “kuasa tindak balas” setiap kali anda bertindak balas kepada kakera yang sama ada biru atau lebih baik. Anda hanya mempunyai sejumlah kuasa tindak balas, dan ia mengambil masa untuk mengecas semula. Jadi, anda mungkin tidak mahu bertindak balas terhadap setiap kakera yang anda lihat. Sebaliknya, pemain berpengalaman cenderung memberi tumpuan kepada reaksi kakera yang lebih jarang untuk mendapatkan lebih banyak kakera setiap klik.

Watak Bercerai

Menceraikan watak yang anda dakwa adalah cara lain untuk mendapatkan kakera. Untuk melakukan ini, ikuti langkah di bawah:

 1. Dalam tetingkap sembang, taip “$divorce” diikuti dengan nama watak.
 2. Tekan kekunci “Enter” untuk menceraikan watak itu dan menerima nilai mereka dalam kakera.
 3. Anda juga boleh menggunakan perintah perceraian alternatif untuk menceraikan berbilang watak sekaligus, seperti “$divorceseries” dan nama siri untuk menyingkirkan semua watak daripada siri atau “$divorceall” untuk menceraikan setiap watak yang anda miliki.

Ganjaran Lencana

Sebaik sahaja anda telah membelinya, beberapa lencana kakera akan memberikan anda kakera tambahan untuk tindakan tertentu. Contohnya, lencana Gangsa IV memberi anda 500 kakera setiap kali anda menuntut watak dalam senarai hajat anda. Lencana Emerald IV adalah lebih baik, memberikan anda nilai kakera bagi setiap watak yang anda tuntut.

Berdagang Dengan Pemain Lain

Pada sesetengah pelayan, anda juga boleh berdagang atau menghadiahkan kakera kepada pemain lain. Pemain yang mempunyai banyak kakera boleh menggunakan arahan “$givek” untuk menyerahkan beberapa kepada mereka yang kurang. Jadi, jika anda mempunyai rakan di pelayan dengan lebih banyak kakera, anda boleh meminta mereka untuk memberi anda beberapa atau menukar watak yang diingini dengan pemain lain sebagai pertukaran mata wang.

Soalan Lazim

Bagaimanakah saya dapat melihat apa yang dilakukan oleh lencana?

Taip perintah “$kr” ke dalam sembang dan tekan “Enter.” Ini akan menunjukkan kepada anda senarai penuh ganjaran kakera, termasuk semua lencana kakera yang berbeza, harganya dan kesannya. Ia juga menunjukkan kepada anda perkara yang dilakukan oleh setiap lencana apabila ia dimaksimumkan ke tahap IV.

Bagaimanakah saya dapat melihat lencana yang saya ada?

Untuk melihat lencana yang anda miliki pada bila-bila masa, hanya taip “$k” ke dalam sembang dan tekan “Enter.” Ini akan menghasilkan tetingkap sembang yang menunjukkan kedudukan semasa anda dalam setiap lencana kakera, daripada Gangsa hingga Emerald. Ia juga menunjukkan kepada anda jumlah kakera semasa anda, bersama-sama dengan senarai cara untuk mendapatkan lebih banyak kakera pada pelayan anda.

Apakah pesanan terbaik untuk membeli lencana?

Secara umum, pesanan terbaik ialah mendapatkan Gangsa II, Perak II, dan Emas II terlebih dahulu. Kemudian dapatkan Ruby sehingga IV. Ini akan mengurangkan kos semua lencana lain. Anda kemudian boleh membelinya dalam sebarang pesanan yang anda suka. Walau bagaimanapun, walaupun ini adalah laluan termurah untuk pelayan standard, ia mungkin bukan yang paling bermanfaat. Semuanya bergantung pada tahap keaktifan pelayan dan lencana mana yang paling anda perlukan.

Beli Setiap Lencana dalam Mudae

Membeli lencana ialah salah satu cara terbaik untuk meningkatkan akaun Mudae anda, terutamanya sebagai pengumpul baharu. Prosesnya cepat dan mudah, dan anda boleh meningkatkan kedudukan anda secara beransur-ansur ke arah lencana peringkat teratas yang memberikan faedah terbaik.

Adakah anda telah memaksimumkan mana-mana lencana dalam Mudae? Pada pendapat anda, yang manakah lencana terbaik untuk dibeli dahulu? Kongsikan pendapat anda di bahagian komen.