Cara Membeli Prapasaran di Robinhood

14

Anda telah melakukan penyelidikan anda, membuat keputusan dan ingin melabur dalam saham, tetapi pasaran masih belum dibuka. Nasib baik, itu tidak menjadi masalah kerana anda boleh membeli saham sebelum waktu pasaran dagangan standard bermula melalui Robinhood.

Cara Membeli Prapasaran di Robinhood

Walau bagaimanapun, Robinhood ialah platform dagangan yang agak baharu. Pasaran biasanya sukar untuk dilayari, jadi anda mungkin tidak pasti cara membeli prapasaran di Robinhood. Tetapi apabila anda tahu caranya, ia adalah satu proses yang mudah untuk bangun dan membeli saham sebelum pasaran dibuka secara rasmi.

Teruskan membaca untuk mengetahui tentang perdagangan prapasaran di Robinhood menggunakan peranti yang berbeza. Artikel itu juga akan membincangkan kebaikan dan keburukan untuk menyertai tindakan lebih awal.

Cara Membeli Prapasaran di Robinhood pada Pelayar Web Anda

Dagangan waktu lanjutan di Robinhood ialah ciri berguna yang membolehkan anda membuat dagangan di luar waktu pasaran tradisional, dua setengah jam penuh lebih awal daripada waktu buka biasa. Ini cara yang bagus untuk memulakan sebelum pedagang lain berpeluang untuk bertindak balas terhadap peristiwa yang berlaku semasa pasaran ditutup.

Berikut ialah langkah untuk membeli prapasaran menggunakan Robinhood pada penyemak imbas web anda:

 1. Pergi ke dan log masuk ke akaun Robinhood anda pada penyemak imbas web anda.
  Log Masuk Web Robinhood
 2. Taipkan nama saham yang anda ingin beli dalam kotak carian di bahagian atas skrin anda.
  Carian Saham Robinhood
 3. Klik pada stok yang dikehendaki dalam menu lungsur untuk memaparkan maklumat stok.
  Senarai Saham Robinhood
 4. Pilih tab Beli (Nama Stok) dalam tetingkap dagangan di sebelah kanan skrin anda. Dalam tetingkap dagangan, klik pada Melabur Dalam dan pilih sama ada saham atau dolar. Masukkan bilangan saham atau dolar saham yang anda ingin beli dalam kotak yang terletak di bawah kotak Invest In.
  Menu Stok Robinhood
 5. Klik pada Semak Pesanan.
  Menu Stok Robinhood
 6. Pilih Beli dan klik Selesai untuk membuat pembelian prapasaran anda.

Maklumat yang dipaparkan akan menggambarkan harga dagangan terakhir saham apabila bursa ditutup pada hari sebelumnya. Semasa dagangan prapasaran, aset kewangan lebih kerap dibeli dalam bentuk saham berbanding dolar. Ini kerana lebih banyak sekuriti tersedia untuk dibeli sebagai saham dalam tempoh masa dagangan lanjutan.

Cara Membeli Prapasaran di Robinhood pada Apl Mudah Alih Anda

Platform dagangan kewangan Robinhood bukan sahaja boleh diakses melalui pelayar web anda. Anda juga boleh membeli saham dalam prapasaran menggunakan aplikasi. Antara muka mesra penggunanya yang sangat mesra menjadikannya medium yang sesuai untuk ramai orang apabila membuat dagangan di Robinhood.

Ikuti langkah di bawah untuk membuat pembelian prapasaran pada apl Robinhood:

 1. Lancarkan Apl Robinhood pada peranti mudah alih anda. Masukkan nama saham yang anda ingin beli ke dalam kotak carian di bahagian atas skrin anda.
  Menu Pelaburan Apl Robinhood
 2. Ketik ikon + hijau di sebelah stok untuk memaparkan maklumat stok.
 3. Pilih butang Beli.
  Menu Stok Apl Robinhood
 4. Tentukan jika anda ingin membeli dalam bentuk saham atau dolar dengan mengetik menu lungsur di bahagian atas sebelah kanan skrin. Taipkan bilangan saham atau dolar yang anda ingin beli.
 5. Pilih Semakan.
 6. Leret Ke Atas untuk mengesahkan pembelian prapasaran. Ketik butang Selesai untuk menyelesaikan.

Semasa waktu dagangan prapasaran, banyak saham mempunyai had pada volum dan faktor lain. Tambahan pula, sesetengah saham mungkin tidak tersedia sepenuhnya untuk dibeli semasa tempoh prapasaran.

Cara Menetapkan Pesanan Had pada Robinhood untuk Dagangan Prapasaran pada Apl Mudah Alih Anda

Semasa waktu dagangan prapasaran, turun naik pasaran lebih tinggi, dan mudah tunai pasaran lebih rendah. Oleh itu, untuk mengurangkan risiko pembelian saham prapasaran di Robinhood, anda perlu menetapkan pesanan had. Perintah had memberi anda kuasa untuk menentukan siling harga yang anda sediakan untuk membayar bagi saham untuk membantu mengehadkan sebarang kerugian.

Beginilah cara anda menetapkan pesanan had pada Robinhood:

 1. Pergi ke Apl Robinhood pada peranti mudah alih anda. Tatal ke bawah, pilih Cari dan taipkan nama saham.
 2. Ketik pada Perdagangan dan kemudian pilih Beli.
 3. Pilih ikon menu lungsur turun Kongsi di bahagian atas sebelah kanan skrin anda. Tatal ke bawah dan ketik Hadkan Pesanan.
 4. Masukkan had harga yang anda sanggup bayar dan tekan Teruskan.
 5. Pilih Waktu Lanjutan untuk menetapkan harga had anda semasa waktu prapasaran.

Robinhood juga akan memberikan pilihan untuk menetapkan masa berkuat kuasa selepas anda menetapkan pesanan had anda untuk stok tertentu. Ciri ini membolehkan anda menentukan berapa lama pesanan akan kekal aktif dan berguna untuk mengawal masa dagangan anda.

Apakah Faedah Membeli Semasa Tempoh Prapasaran?

Robinhood membenarkan pelabur mula membeli saham pada 7 pagi dan bukannya waktu pembukaan pasaran biasa pada 9:30 pagi Masa tambahan untuk membeli saham sebelum pasaran bangkit ini boleh membantu untuk pelbagai sebab.

Pasaran Asing

Pasaran ekuiti global saling berkait rapat. Oleh itu, pasaran dalam zon waktu yang berbeza boleh memberi kesan besar pada harga saham dalam pembelian Prapasaran AS membolehkan anda mengambil kira pengaruh pasaran asing ini dan mendapatkan lonjakan sebelum pasaran AS dibuka.

Pengumuman Pendapatan Syarikat

Selalunya, syarikat akan melaporkan pendapatan mereka selepas pasaran ditutup. Keupayaan untuk membeli saham dalam perniagaan yang mengumumkan berita positif yang mungkin akan membawa kepada kenaikan nilai saham sebelum pasaran dibuka adalah tidak ternilai. Ia akan membolehkan anda memanfaatkan kenaikan harga saham sebelum pelabur lain boleh bertindak balas dan menaikkan harga.

Bertindak balas terhadap Peristiwa

Pasaran sebahagian besarnya bersifat spekulatif, bermakna berita berkaitan syarikat yang dikeluarkan di luar waktu dagangan biasa boleh mempengaruhi nilai mereka. Pembelian prapasaran memberi anda kuasa untuk bertindak lebih awal mendahului pasaran yang lain untuk memanfaatkan sebarang berita yang mungkin mengaut keuntungan.

Fleksibiliti

Pembelian prapasaran memudahkan perdagangan yang lebih serba boleh dan fleksibel. Waktu lanjutan membolehkan anda membeli saham pada masa yang lebih sesuai dengan anda dan keadaan pasaran. Selain itu, ia membuka pintu untuk lebih banyak peluang untuk memaksimumkan pulangan pada dagangan anda.

Kecairan Lebih Rendah

Kecairan yang lebih rendah semasa waktu dagangan prapasaran ialah syiling bermuka dua dalam erti kata ia boleh mengakibatkan sama ada peningkatan peluang atau risiko. Dari segi positif, volum dagangan yang lebih rendah boleh menyebabkan harga saham yang lebih rendah untuk pelabur.

Apakah Risiko Membeli Semasa Tempoh Prapasaran?

Menggunakan tempoh pembelian prapasaran melalui Robinhood boleh memberikan anda pelbagai faedah. Walau bagaimanapun, ia bukan tanpa bahagian risiko yang saksama. Terdapat pelbagai bahaya yang terlibat dalam pembelian saham sebelum pembukaan pasaran.

Kecairan Lebih Rendah

Seperti yang dinyatakan, kecairan yang lebih rendah dalam prapasaran boleh menjadi positif atau negatif. Dari segi negatif, kecairan yang lebih rendah boleh menyebabkan turun naik yang ketara dalam harga saham kerana pembelian yang besar boleh memberi kesan kepada harga dengan lebih mendadak berbanding apabila terdapat kecairan yang lebih tinggi.

Volatiliti Lebih Tinggi

Volatiliti merujuk kepada magnitud dan kekerapan perubahan harga di pasaran. Pengurangan bilangan dagangan yang berlaku semasa tempoh prapasaran meningkatkan turun naik harga saham dan pasaran secara amnya. Keadaan dagangan yang tidak menentu adalah berisiko kerana jumlah nilai saham yang boleh hilang dengan cepat.

Berita dan Peristiwa

Berita dan peristiwa yang berlaku di luar waktu dagangan biasa boleh digunakan untuk kelebihan anda semasa pembelian prapasaran. Ia juga boleh memberi kesan sebaliknya. Contohnya, jika anda melebihkan atau salah tafsir maklumat, ia boleh mengakibatkan kerugian.

Masuk Awal dan Buat Sedikit Wang

Pembelian prapasaran ialah alat yang hebat yang membolehkan anda mendapatkan lonjakan pada pelabur lain sebelum pasaran dibuka. Ia membolehkan anda memanfaatkan maklumat yang tidak tersedia semasa pasaran dibuka dan bertindak balas sebelum loceng berbunyi dan pasaran yang lain mula aktif. Ini boleh menghasilkan lebih banyak wang dalam poket anda, dan itu sentiasa perkara yang baik.

Bagaimanakah pembelian prapasaran anda bermain, dan adakah ia menguntungkan seperti yang anda harapkan? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.