Cara Membeli Telefon Nothing (1) di Amerika Syarikat

25
Antara Muka NextPit Glyph Nothing Phone 1
© nextpit

Nothing Phone (1) dengan belakang lutsinar dan pencahayaan Glyph yang unik menjadikannya sebagai salah satu telefon pintar Android jarak pertengahan terbaik yang anda boleh dapatkan. Walaupun ia tidak dijual secara rasmi di negeri, masih terdapat beberapa cara anda boleh membeli Nothing Phone (1) di AS. NextPit akan menunjukkan kepada anda cara dalam panduan membeli ini.

Dalam artikel ini, kami menyenaraikan Amazon dan eBay sebagai peruncit utama di mana anda boleh membeli telefon pintar Nothing. Tetapi terdapat cara lain untuk mengimport Nothing Phone (1) selain daripada kedua-duanya, walaupun ini bukan pilihan terbaik kerana beberapa sebab, seperti kekurangan polisi pemulangan dan tarikh penghantaran yang lebih lama. Jika anda lebih suka mempunyai faedah ini, Amazon atau eBay adalah lebih baik.

  • Baca juga: Nothing Phone (1) review

Perkara yang perlu anda ketahui sebelum membeli Nothing Phone (1) yang tidak berkunci di AS

Tidak kira peruncit mana yang akan anda pilih, anda masih akan mendapat versi global dan tidak berkunci bagi Nothing Phone (1). Ini bermakna tidak semua rangkaian akan disokong, tetapi Tiada apa-apa yang mengatakan bahawa telefon bimbit itu harus berfungsi sepenuhnya dengan perkhidmatan 5G T-Mobile dan beberapa jalur 4G LTE untuk rangkaian lain seperti AT&T dan Verizon.

Di luar ketersambungan, anda harus ambil perhatian bahawa tiada waranti rasmi daripada jenama untuk perkhidmatan pembaikan dan alat ganti jika Nothing Phone (1) anda rosak. Walau bagaimanapun, anda masih boleh memilih pelan perlindungan pihak ketiga yang ditawarkan oleh peruncit di bawah, walaupun dengan kos tambahan.

Tiada apa-apa Telefon (1)

Paparan OLED 6.55-inci Nothing Phone (1) mempunyai kadar penyegaran berubah-ubah 60 hingga 120 Hz dalam resolusi HD+ Penuh. / © NextPit

Bagaimana untuk membeli daripada Nothing melalui Keahlian Beta

Tiada apa-apa mengumumkan Keahlian Beta berbayarnya pada bulan Januari. Program ini berharga $299 dan memberikan pengguna di AS akses untuk menguji versi beta Nothing OS bersama-sama dengan peranti Nothing Phone (1). Ini adalah cara paling murah untuk memiliki Nothing Phone.

Malangnya, syarikat itu telah mengumumkan bahawa ia telah pun menamatkan program tersebut walaupun pada asalnya ia dirancang untuk dijalankan sehingga 30 Jun 2023. Masih tidak jelas sama ada Nothing akan melancarkannya semula kemudian atau mempunyai inisiatif berbeza dengan versi baharu Nothing Phone (1 ).

Bagaimana untuk membeli Nothing Phone (1) dari Amazon

Amazon ialah tempat yang bagus untuk membeli Nothing Phone (1). Varian tersenarai paling berpatutan ialah hitam dengan 8 GB dengan storan 256 GB. Ia ditawarkan dengan harga $409 dan dihantar terus dari AS. Jika anda lebih suka warna putih, ia berharga lebih tinggi untuk $499 walaupun mempunyai konfigurasi memori yang sama. Sekali lagi, ia diserlahkan bahawa sama ada unit tidak berkunci dan tidak mempunyai keserasian CDMA untuk Verizon dan Sprint.

Di peruncit yang sama tetapi penyenaraian berasingan, persediaan dengan 12 GB RAM berharga $549. Ini adalah perbezaan harga yang ketara, dengan RAM satu-satunya peningkatan yang anda akan perolehi daripada model asas. Walau bagaimanapun, anda boleh menukar telefon lama anda dan menerima sehingga $400 kredit yang boleh anda gunakan semasa pembelian.

Bagaimana untuk membeli Nothing Phone (1) dari eBay

Tukar beli tidak tersedia di eBay, tetapi anda masih boleh mendapatkan Nothing Phone (1) dalam konfigurasi asas yang lebih murah daripada di Amazon. Jalur warna hitam peranti berharga $405 satu pop. Anda juga boleh menambah pelan prabayar wayarles dengan pilihan untuk mengaktifkannya kepada pembawa utama.

Sekiranya anda melangkau Telefon (1) dan menunggu telefon baharu Nothing?

Tiada apa-apa lagi untuk mengumumkan pengganti kepada Telefon (1) yang berkemungkinan akan debut sebagai Nothing Phone (2). Tiada butiran tepat tentang tarikh pelancaran dan ketersediaannya di AS, jadi ia mungkin mengambil sedikit masa. Pada masa yang sama, Telefon (2) yang akan datang mungkin lebih mahal pada pelancaran, menjadikan Telefon semasa (1) pilihan yang menarik untuk mencuba platform Nothing.

Adakah anda bercadang untuk membeli Nothing Phone (1)? Antara peruncit yang manakah anda mendapatkannya? Sila beritahu kami ulasan. Kami sedang mendengar.