Cara Membetulkan Mesej yang Gagal Dimuat dalam Discord

115

Ramai pengguna beralih kepada Discord untuk sembang kumpulan percuma dengan rakan, keluarga dan rakan sekerja. Tetapi walaupun direka terutamanya sebagai aplikasi sembang suara, pengguna Discord menghantar banyak mesej ke sana ke mari.

Cara Membetulkan Mesej yang Gagal Dimuat dalam Discord

Itulah sebabnya ia menyakitkan apabila anda mendapat ralat mengatakan anda tidak boleh melihat mesej. Daripada kecewa, cuba beberapa penyelesaian berikut untuk menyelesaikan isu dengan cepat.

Semak Status Pelayan

Walaupun terdapat beberapa pembetulan yang boleh anda cuba apabila mesej anda tidak dimuatkan pada Discord, kadangkala masalah itu tidak ditanggung oleh anda.

Jika pelayan tidak aktif, ketinggalan atau mengalami isu lain, mesej anda tidak akan dapat diterima. Dalam kes itu, anda perlu menunggu operasi biasa disambung semula.

Semakan status pelayan adalah mudah kerana syarikat mempunyai laman web khusus di discordstatus.com. Lawati tapak dan lihat maklumat masa aktif masa nyata untuk API, Proksi Media, Pemberitahuan Tolak, Carian, Pelayan Suara, insiden lalu, kependaman dan masa tindak balas serta metrik lain.

Tetapkan Semula Sambungan pada Akhir Anda

Katakan anda menyemak status pelayan, dan semuanya baik-baik saja di hujung Discord. Terdapat dua pembaikan pantas yang boleh anda cuba.

Pertama, anda boleh memulakan semula sambungan internet anda. Cabut palam kabel Ethernet anda dan palamkannya semula atau mulakan semula penghala. Sebagai alternatif, anda boleh menjalankan ujian kelajuan pada sambungan anda untuk menentukan sama ada anda mempunyai masalah rangkaian, pendikitan dan masalah lain. The Ujian kelajuan Ookla sepatutnya dilakukan dengan baik.

Kedua, anda boleh log masuk semula ke apl Discord. Log keluar, tutup apl, mulakan semula dan cuba menyambung semula ke saluran anda dan menghantar mesej.

Jika apl tidak menunjukkan tanda-tanda isu selain daripada mesej gagal dimuatkan, anda boleh mencuba penyelesaian lain.

Semak Kebenaran Mesej

Jika anda bukan pengguna Discord yang lama, anda mungkin tidak tahu bahawa pentadbir kumpulan dan saluran kadangkala mengehadkan kebenaran pemesejan untuk mengatasi spam dan kesesakan.

Oleh itu, anda mungkin menggunakan pelayan Discord yang anda tidak mempunyai kebenaran untuk menghantar atau melihat mesej. Hubungi individu yang bertanggungjawab untuk bertanya tentang status dan kebenaran anda.

Harap maklum bahawa kebenaran anda juga mungkin dibatalkan pada saluran yang anda mempunyai akses penuh tanpa pemberitahuan. Oleh itu, hubungi pentadbir pelayan untuk mengetahui perkara yang boleh dan tidak boleh anda lakukan.

Masalahnya mungkin terletak di tempat lain jika anda mempunyai kebenaran untuk melihat dan menghantar mesej tetapi masih tidak dapat melihat apa-apa.

Laraskan Penggunaan VPN Anda

Ia bukan perkara biasa bagi Discord untuk menyekat alamat IP. Ia berlaku apabila menggunakan bahasa yang tidak baik, mengedarkan kandungan yang salah, menghantar spam dan banyak lagi isu pelanggaran tingkah laku.

Walau bagaimanapun, walaupun larangan sementara boleh bertahan lebih lama daripada yang dijangkakan. Anda boleh menggunakan perkhidmatan VPN untuk menentukan sama ada ini masalahnya.

Jika anda boleh menyambung ke pelayan pilihan anda dan membaca mesej semasa menggunakan perisian VPN, anda mungkin mempunyai larangan sementara yang masih berkuat kuasa. Anda boleh cuba ExpressVPN dan NordVPN untuk menyemak status larangan Discord anda, kerana kedua-duanya berinteraksi dengan baik dengan perkhidmatan.

Begitu juga, menggunakan VPN secara konsisten boleh menyebabkan anda terjejas oleh larangan sementara tanpa mengetahuinya. Ia boleh berlaku apabila berkongsi pelayan maya yang sama seperti pengguna lain yang disekat. Dalam kes itu, anda mungkin mahu mencuba menggunakan Discord tanpa sambungan VPN untuk melihat sama ada anda boleh melihat dan menghantar mesej.

Kemas kini Apl

Tidak memasang versi terkini Discord tidak seharusnya menyebabkan ralat mesej. Tetapi itu tidak bermakna ia tidak boleh berlaku.

Jika semua penyelesaian lain gagal, anda boleh mengemas kini apl dan melihat jika ada perubahan.

 1. Buka apl Discord.
 2. Tekan “Ctrl +R” untuk memaksa apl menyemak kemas kini baharu.
 3. Sahkan pemasangan kemas kini jika apl menemui versi atau tampung yang lebih baharu.

Kemas kini atau pemasangan bersih boleh membantu menyelesaikan isu ketidakserasian antara apl Discord dan sistem pengendalian anda atau perisian pihak ketiga lain yang telah anda pasang.

Muatkan Saluran Secara Individu

Discord tidak mempunyai proses yang paling cekap untuk memuatkan mesej apabila pengguna menyambung ke pelayan. Terutamanya, aplikasi memuatkan semua mesej dari semua saluran secara serentak. Ini boleh menyebabkan kegagalan mesej memuatkan ralat, terutamanya jika anda mempunyai sambungan yang lebih perlahan.

Mengklik pada saluran dan memuatkannya secara individu boleh menghalang apl terlebih muatan dan membenarkan mesej dipaparkan secara normal.

Ia juga merupakan idea yang baik untuk menyemak sama ada ralat memuatkan mesej berterusan antara saluran. Jika anda boleh membaca dan menghantar mesej secara konsisten pada beberapa saluran tetapi bukan yang lain, masalahnya mungkin dengan Discord. Sama seperti isu masa operasi, mungkin tiada apa yang boleh anda lakukan kecuali menunggu pembetulan.

Cuba Pelanggan Discord Lain

Terdapat satu lagi cara untuk menyemak sama ada ralat memuatkan mesej adalah di seluruh pelayan, terhad kepada akaun anda atau masalah dengan peranti anda.

Semak status mesej anda menggunakan klien Discord yang berbeza. Contohnya, log masuk ke versi mudah alih apl atau gunakan platform penyemak imbas berasaskan awan jika anda menggunakan Discord pada PC anda.

Kadangkala masalah itu boleh menjadi setempat dan hanya memberi kesan kepada pelanggan. Jika itu yang berlaku, memasang semula apl mungkin membantu.

Kosongkan Cache dan Kuki

Sesetengah pengguna mungkin hanya mengalami ralat memuatkan mesej pada peranti mudah alih dan pelanggan berasaskan web. Memadamkan kuki dan cache aplikasi boleh menawarkan penyelesaian pantas apabila perkara itu berlaku.

Berikut ialah cara mengosongkan kuki dalam penyemak imbas Chrome:

 1. Klik ikon tiga titik.
 2. Pergi ke “Lagi Alat.”
 3. Pilih pilihan “Kosongkan Data Penyemakan Imbas”.
 4. Pilih data yang ingin anda padamkan.
 5. Klik butang “Kosongkan Data”.

Anda boleh menggunakan pendekatan yang lebih disasarkan jika anda tidak mahu pemadaman lengkap untuk mengelakkan kehilangan data autolengkap dan maklumat lain.

 1. Klik ikon tiga titik dan pergi ke “Tetapan.”
 2. Pilih “Privasi dan keselamatan.”
 3. Klik pilihan “Kuki dan data tapak lain”.
 4. Cari data mengenai tapak web Discord.
 5. Buat pilihan anda dan padamkan kuki khusus Discord dan data cache.

Jika anda menggunakan klien Android Discord, berikut ialah cara untuk mengosongkan cache:

 1. Lancarkan apl “Tetapan” pada peranti mudah alih anda.
 2. Navigasi ke tab “Apl”.
 3. Pilih “Discord.”
 4. Cari Storan dan tekan butang “Kosongkan cache”.

Proses mungkin berbeza sedikit antara telefon yang berbeza dan versi Android.

Berikut ialah cara untuk memadam cache Discord pada iPhone:

 1. Pergi ke tab “Umum” daripada apl “Tetapan”.
 2. Pilih ‘Storan iPhone.”
 3. Cari Discord dan pilih “Offload App.”

Membersihkan Cache untuk Pelanggan Desktop

Walaupun data cache tidak begitu bermasalah pada komputer desktop, anda masih boleh membersihkan cache untuk melihat sama ada mesej Discord dimuatkan dengan lebih mudah.

Ikuti langkah ini pada PC dan komputer riba Windows:

 1. Taip “%appdata%” dalam bar carian Windows.
 2. Masukkan folder dan cari folder Discord.
 3. Padam folder Cache, Code Cache dan GPUCache.

Muat semula apl Discord untuk melihat sama ada apa-apa telah berubah.

Pengguna Mac mempunyai kaedah yang sama untuk memadam cache Discord.

 1. Buka tetingkap “Pencari”.
 2. Pilih pilihan “Pergi ke Folder”.
 3. Taip alamat berikut “~/Library/Application Support/discord.”
 4. Tekan Enter untuk mengakses folder.
 5. Padam folder Cache, Code Cache dan GPUCache.

Mulakan semula Discord untuk melihat sama ada anda boleh melihat mesej seperti biasa.

Apabila Semua Lain Gagal, Hubungi Sokongan

Kebanyakan penyelesaian dalam artikel ini boleh menyelesaikan ralat pemuatan mesej dalam Discord. Semuanya bergantung kepada isu asas. Tetapi kadangkala, masalahnya boleh melebihi penyelesaian DIY. Dalam kes itu, tiada rasa malu untuk menyerahkan tiket kepada Discord dan menunggu wakil khidmat pelanggan untuk membimbing anda melalui proses yang berbeza.

Beritahu kami kekerapan anda mengalami ralat ini dan keadaan yang mengelilinginya. Begitu juga, jangan ragu untuk berkongsi sebarang penyelesaian tambahan di bahagian komen di bawah.