Cara Membetulkan Pautan Kongsi Tidak Sah dalam GroupMe

47

Pautan kongsi GroupMe ialah cara mudah untuk menjemput orang menyertai kumpulan anda. Walau bagaimanapun, anda mungkin menjana pautan perkongsian yang tidak sah atau mendapat ralat semasa proses. Jika anda ingin mengetahui cara untuk menyelesaikan isu ini, anda berada di tempat yang betul.

Cara Membetulkan Pautan Kongsi Tidak Sah dalam GroupMe

Artikel ini menerangkan cara membetulkan pautan perkongsian GroupMe yang tidak sah.

Kaedah untuk Membetulkan Pautan Kongsi GroupMe yang Tidak Sah

Jika anda berada dalam kumpulan tertutup, ambil perhatian bahawa hanya pemilik atau pentadbir kumpulan boleh berkongsi pautan kumpulan melainkan mereka telah memberikan kebenaran mengedit kepada semua orang. Bagi pemilik dan pentadbir GroupMe yang menghadapi masalah menjana pautan perkongsian kumpulan yang sah, terdapat dua kaedah mudah untuk menyelesaikan isu ini:

 • Semak sama ada anda menggunakan sambungan internet yang stabil, kemudian mulakan semula apl GroupMe.
 • Mulakan semula peranti anda, buat pautan yang boleh dikongsi dan lihat sama ada ia berfungsi.

Selesaikan Isu Menambah Ahli pada GroupMe

Selain daripada menggunakan pautan kongsi untuk menjemput orang menyertai kumpulan GroupMe, anda juga boleh menggunakan ciri Tambah Ahli dan mencari orang dengan nama, e-mel atau nombor mereka. Jika anda telah mencuba kaedah ini untuk menambah orang ke kumpulan anda tetapi menerima ralat, cuba pilihan penyelesaian masalah ini.

Muat semula Sambungan Internet Anda

GroupMe berfungsi lebih baik dengan perkhidmatan internet yang stabil. Jika anda berada di kawasan yang mengalami masalah rangkaian, cuba muat semula atau tukar perkhidmatan rangkaian. Jika anda menggunakan data mudah alih, hidupkan Mod Penerbangan/Pesawat dengan mengikut langkah berikut:

 1. Pada peranti mudah alih anda, pergi ke “Tetapan.”
 2. Pergi ke “Sambungan.”
 3. Togol suis “Mod Penerbangan/Mod Pesawat”. Atau leret ke bawah dari bahagian atas skrin telefon anda dan klik pada ikon “Mod Penerbangan/Pesawat”.

Mod Penerbangan/Pesawat mematikan sambungan rangkaian dan rangkaian anda disegarkan apabila anda mematikan Mod Penerbangan.

Jika anda menggunakan rangkaian Wi-Fi yang lemah dan terdapat pilihan lain yang lebih stabil untuk ditukar, lakukan perkara berikut:

 1. Pergi ke “Tetapan” pada peranti mudah alih anda.
 2. Tekan “Wi-Fi” dan pilih perkhidmatan rangkaian lain.

Semak sama ada anda boleh menambah ahli GroupMe baharu selepas menyegarkan perkhidmatan internet anda atau bertukar kepada yang lain.

Hentikan Paksa Apl GroupMe

Apabila sambungan Internet anda stabil, masalahnya mungkin berpunca daripada gangguan dalam apl GroupMe. Anda boleh cuba menghentikannya secara paksa dengan melakukan perkara berikut:

 1. Pada peranti anda, pergi ke “Tetapan.”
 2. Tatal ke “Apl.”
 3. Ketik pada “GroupMe.”
 4. Di bahagian bawah, pilih “Berhenti Paksa.”
 5. Lancarkan semula apl GroupMe dan lihat jika anda boleh menambah ahli.

Mulakan semula Peranti Anda

Kebanyakan isu boleh diselesaikan dengan memulakan semula peranti anda, kerana ini membersihkan sebarang pepijat atau gangguan dan menyegarkan apl. Jika anda tidak pasti bagaimana untuk melakukannya, ikuti langkah ini:

 1. Tekan ke bawah pada butang “Kuasa” peranti anda sehingga ia memaparkan pilihan penutupan. Atau leret ke bawah dari bahagian atas peranti anda dan pilih ikon “Matikan Kuasa”.
 2. Daripada pilihan penutupan, pilih “Mulakan semula.”

Apabila peranti anda telah dimulakan semula, lancarkan semula apl GroupMe dan cuba tambah ahli baharu.

Kosongkan Cache dan Data Apl GroupMe

Mengosongkan cache dan data apl GroupMe boleh membantu mengosongkan ruang dan menyelesaikan masalah dengan menambah ahli baharu.

 1. Pada peranti anda, pergi ke “Tetapan”.
 2. Tatal ke “Apl.”
 3. Ketik pada “GroupMe.”
 4. Pergi ke “Storan.”
 5. Pilih “Kosongkan Data” kemudian “Kosongkan Cache.”
 6. Mulakan semula apl dan log masuk.
 7. Lihat jika anda boleh menambah ahli baharu.

Kemas kini Apl GroupMe

GroupMe mungkin telah membetulkan semua pepijat dan gangguan, dan semua yang anda perlu lakukan untuk menyelesaikan isu yang berkaitan dengan menambah ahli pada kumpulan ialah kemas kini kepada versi terkini.

 1. Pergi ke “Tetapan.”
 2. Pilih “Apl.”
 3. Ketik pada GroupMe.
 4. Tekan “Kemas Kini.”

Nyahpasang dan Pasang Semula GroupMe

Menyahpasang apl GroupMe membolehkan anda bermula dengan senarai yang bersih. Apabila anda memasang semula, anda menggunakan versi terbaharu apl di mana semua pepijat telah dibetulkan. Ikuti langkah ini untuk menyahpasang dan kemudian memasang semula GroupMe pada peranti anda:

 1. Pergi ke apl GroupMe.
 2. Lakukan tekan lama, kemudian pilih “Nyahpasang.”
 3. Muat turun dan pasang GroupMe sekali lagi dari Play Store atau App Store dan cuba tambah ahli.

Matikan VPN

Satu lagi sebab anda mungkin menghadapi masalah menambah ahli pada GroupMe boleh menjadi VPN. Kebanyakan sambungan VPN tidak stabil. Jika anda menggunakan satu, matikan dan lihat jika itu menyelesaikan isu.

Semak Status Pelayan GroupMe

Anda mungkin menghadapi masalah menambah ahli kumpulan kerana pelayan GroupMe tidak berfungsi. Semak status dalam talian GroupMe dengan menggunakan tapak seperti downdetector.com.

Semak sama ada Orang tersebut Meninggalkan Kumpulan

Jika anda terus mendapat ralat semasa cuba menambahkan orang tertentu pada kumpulan GroupMe, mereka mungkin telah meninggalkannya sebelum ini. Jika mereka ingin menyertai semula, mereka perlu melakukan perkara berikut:

 1. Pergi ke “Pilihan Arkib.”
 2. Ketik pada “Arkib.”
 3. Pilih “Kumpulan yang Anda Tinggalkan.” Pada peranti iOS, pilih “Sembang yang Anda Tinggalkan”.
 4. Pilih “Sertai Semula Kumpulan” untuk ditambahkan pada kumpulan.

Tambah Ahli ke GroupMe melalui Laman Web

Cuba pergi melalui laman web jika semua kaedah di atas gagal. Begini caranya:

 1. Log masuk ke akaun anda.
 2. Pergi ke sembang kumpulan GroupMe.
 3. Klik pada “Avatar” kumpulan (gambar profil).
 4. Pilih “Ahli.
 5. Tekan “Tambah Ahli,” kemudian cari nama, nombor telefon atau e-mel orang itu.
 6. Pilih nama orang itu.
 7. Klik pada “Tambah Ahli.”

Lakukan Tetapan Semula Kilang

Jika semuanya gagal, melakukan tetapan semula kilang adalah pilihan terakhir yang mutlak. Kaedah ini memadamkan semua data daripada peranti anda, seperti dokumen, video, foto, apl, dll. Atas sebab itu, pastikan anda telah menyandarkan peranti anda terlebih dahulu. Berikut ialah langkah untuk melakukan tetapan semula kilang:

 1. Buka “Tetapan” pada peranti mudah alih anda.
 2. Pergi ke “Perihal telefon.”
 3. Pilih “Tetapkan Semula.”
 4. Pilih “Padam semua data .”
 5. Muat turun dan pasang GroupMe dan cuba tambah ahli.

Soalan Lazim

Bagaimanakah saya boleh menambah ahli pada kumpulan GroupMe selain daripada menggunakan pautan?

Ahli boleh ditambah ke kumpulan GroupMe dengan mengetik “Tambah Ahli” dan memilih kenalan atau mencari mengikut nama, e-mel atau nombor telefon.

Adakah terdapat had kepada bilangan ahli yang boleh saya tambah pada kumpulan GroupMe?

Ya, anda boleh menambah sehingga 5,000 orang dalam sembang GroupMe.

Ya, anda boleh menambah sehingga 5,000 orang dalam sembang GroupMe.

Jika orang ini berada dalam kumpulan tetapi keluar, mereka perlu menyertai semula kumpulan menggunakan langkah yang dinyatakan di atas.

Betulkan Pautan Kongsi GroupMe dan Tambah Ahli

Pautan ialah cara terbaik untuk menjemput orang untuk menyertai kumpulan GroupMe, tetapi jika anda mendapat mesej ralat atau pautan yang dijana tidak sah, anda perlu menyelesaikan masalah untuk mengetahui puncanya. Cara langsung untuk menambah ahli ke kumpulan GroupMe mungkin juga bermasalah. Hentikan paksa apl, mengosongkan cache dan data serta menyahpasang serta memasang semula boleh menyelesaikan sebarang isu.

Pernahkah anda menemui pautan kongsi yang tidak sah di GroupMe? Jika ya, yang manakah kaedah di atas membantu? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.