Cara Membetulkan Sahkan Anda Adalah Gelung Manusia pada Cloudflare

34

Jika anda menghabiskan banyak masa dalam talian, kemungkinan besar anda telah menemui gelung captcha manusia Cloudflare. Langkah keselamatan ini mempunyai beberapa punca, termasuk isu sambungan rangkaian. Walaupun Cloudflare membantu menyekat bot automatik dan serangan berniat jahat, pengguna telah mengadu kerana tersekat dalam gelung pengesahan. Ini boleh menjadi sangat mengecewakan kerana ia menghalang anda daripada mengakses perkhidmatan tapak web.

Cara Membetulkan Sahkan Anda Adalah Gelung Manusia pada Cloudflare

Dalam artikel ini, anda akan mempelajari semua tentang gelung “Sahkan anda adalah manusia” Cloudflare dan cara membetulkannya apabila anda tersekat.

Mentafsir Gelung Captcha Cloudflare

Gelung pengesahan manusia direka untuk menghalang akses kepada tapak web yang anda mahu gunakan sehingga anda boleh mengesahkan identiti anda. Tetapi gangguan teknikal mungkin berlaku antara pelayan tapak web dan rangkaian Cloudflare yang boleh menyebabkan ia tersekat dalam gelung pengesahan. Ini boleh menjadi sangat mengganggu pengguna yang tidak dapat memahami sebab mereka tidak dapat mengakses tapak web. Nasib baik, ada cara untuk memperbaikinya.

Punca Biasa Gelung Manusia Cloudflare

Terdapat beberapa sebab mengapa anda mungkin terperangkap dalam gelung “Sahkan anda adalah manusia” dan kekal dalam cabaran keselamatan. Beberapa sebab termasuk:

Pemeriksaan keselamatan: Tapak yang didayakan Cloudflare boleh meminta pengesahan manusia, terutamanya jika anda baru menggunakan tapak tersebut. Tetapi ia juga mungkin tersilap mengenal pasti anda sebagai bot berniat jahat yang mencetuskannya untuk terus meminta pengesahan.

Sambungan lemah: Jika anda berada di kawasan yang mempunyai sambungan rangkaian yang lemah atau Wi-Fi yang tidak stabil, ia mungkin menganggap gelung pengesahan manusia tidak stabil.

Maklumat salah: Jika maklumat yang anda masukkan semasa menggunakan tapak web tidak tepat, tapak web tersebut tidak akan dapat mengesahkan identiti anda. Ini boleh menyebabkan anda terperangkap dalam gelung.

Isu pelayan: Tapak web mungkin menghadapi masalah menyelesaikan gelung pengesahan manusia Cloudflare jika terdapat beban trafik yang tinggi pada pelayan.

Menyelesaikan masalah Cloudflare Verify Human Gelung

Terdapat beberapa pembetulan pantas yang anda boleh cuba untuk melihat sama ada isu ini telah diselesaikan. Ini termasuk:

Menggunakan Pas Privasi dengan Cloudflare

Ini ialah sambungan penyemak imbas yang direka untuk Chrome dan Firefox untuk membantu anda memintas tapak web berdaya Cloudflare dengan mudah. Ini berfungsi dengan menjana token yang anda gunakan untuk menghalang captcha yang kerap. Ini, bagaimanapun, tidak menjejaskan keselamatan siber Cloudflare kerana mereka melumpuhkan pas secara automatik apabila domain membenderakannya. Anda boleh mendayakan tetapan Pas Privasi dengan mengikuti langkah berikut:

 1. Muat turun dan pasang sambungan Pas Privasi yang sesuai untuk penyemak imbas anda.
 2. Pergi ke “Keselamatan.”
 3. Buka “Tetapan.”
 4. Dayakan tetapan Pas Privasi.

Tukar Pelayar anda

Menggunakan penyemak imbas yang berbeza atau cuba mengakses tapak web dalam mod inkognito mungkin menipu Cloudflare untuk berfikir bahawa anda adalah pengguna yang berbeza. Ini boleh membantu anda mengakses laman web dengan mudah.

Lumpuhkan VPN atau Proksi

Menggunakan VPN dan proksi mungkin tidak semestinya menyebabkan Cloudflare mengenal pasti anda sebagai ancaman. Anda boleh cuba melumpuhkannya dan mengakses perkhidmatan terus dari internet untuk melihat sama ada anda akan dapat memintas gelung captcha manusia. Anda boleh mematikan VPN atau proksi anda dengan:

 1. Membuka VPN atau proksi pada peranti anda.
 2. Matikan “Kesan tetapan secara automatik.”
 3. Cuba akses semula tapak web.

Semak semula Tetapan DNS Penyemak Imbas Anda

Jika tetapan DNS anda tidak dikonfigurasikan dengan betul, ia mungkin menyekat penyemak imbas anda daripada mengakses tapak web. Semak untuk memastikan semuanya disediakan dengan betul sebelum mencuba cabaran keselamatan sekali lagi. Anda juga boleh cuba mengubah suai beberapa tetapan untuk melihat sama ada akan ada perubahan. Ikuti langkah ini untuk melaksanakan tugas ini:

 1. Tekan kekunci Windows + R untuk mengakses kotak dialog Run.
 2. Taip “cmd” dan tekan “Enter” untuk membuka Command prompt.
 3. Taip “ipconfig/flushdns” dan tekan “Enter.”
 4. Tutup gesaan Perintah dan cuba akses tapak web sekali lagi.

Sebagai alternatif, anda boleh menggunakan kaedah ini untuk menukar DNS anda:

 1. Buka penyemak imbas anda dan klik pada tiga titik di sebelah kanan bar URL anda.
 2. Klik pada pilihan “Tetapan” di bawah menu ini.
 3. Pilih “Persendirian dan keselamatan.”
 4. Pilih “Keselamatan” pada tetingkap terbuka di sebelah kanan skrin.
 5. Cari bahagian “Gunakan DNS Selamat” di bawah tab “Lanjutan”.
 6. Klik pada menu lungsur “Dengan” untuk menyemak pilihan yang tersedia.
 7. Pilih “Google (DNS Awam).”
 8. Mulakan semula penyemak imbas anda untuk menyemak sama ada isu itu telah diselesaikan.

DNS Awam Google ialah pilihan DNS terbaik untuk digunakan kerana reputasinya. Sentiasa pilih DNS yang mempunyai reputasi hebat. Bukan mudah untuk Cloudflare membenderakan mereka.

Lumpuhkan Firewall

Jika anda kerap menggunakan tapak web yang kini anda hadapi, anda dinasihatkan untuk mengecualikannya daripada imbasan keselamatan. Ini boleh dilakukan melalui penyemak imbas anda atau dengan melumpuhkan Firewall dan antivirus anda. Ini akan membantu memaklumkan Cloudflare bahawa anda adalah pelawat yang dipercayai dan membantu anda mengelakkan cabaran gelung manusia ini. Begini cara anda boleh melaksanakan tugas ini:

 1. Klik pada butang Mula.
 2. Pilih “Tetapan.”
 3. Klik dua kali pada “Kemas kini dan Keselamatan.”
 4. Klik pada “Keselamatan Windows.”
 5. Klik pada “Firewall & perlindungan rangkaian.”
 6. Matikan Firewall.

Hubungi Pentadbir Laman Web

Jika anda sentiasa perlu mengesahkan gelung “Sahkan anda seorang manusia” pada tapak web tertentu, adalah idea yang baik untuk menghubungi pentadbir. Mereka boleh membuat perubahan pada akaun Cloudflare mereka, yang akan membantu memudahkan kekerapan gelung pengesahan muncul.

Cuba Gunakan Rangkaian Berbeza

Kadangkala masalah mungkin datang dari rangkaian anda. Menukarnya boleh membantu anda menyelesaikan masalah atau mengesahkan di mana masalah itu terletak.

Lumpuhkan Sambungan Penyemak Imbas

Sesetengah sambungan yang anda tambahkan pada penyemak imbas anda mungkin mencetuskan amaran keselamatan pada Cloudflare. Melumpuhkan mereka boleh membantu menyelesaikan cabaran keselamatan. Begini cara anda boleh melakukannya:

 1. Buka penyemak imbas anda dan klik pada menu tiga titik yang terletak di hujung bar URL anda.
 2. Pilih “Lagi alatan.”
 3. Klik pada “Sambungan.”
 4. Lumpuhkan mana-mana sambungan yang anda syak mungkin menyebabkan isu ini.
 5. Cuba akses tapak web sekali lagi.

Kosongkan Cache Penyemak Imbas Anda

Data dicache pada peranti anda boleh menyebabkan anda terperangkap dalam gelung pengesahan manusia. Anda boleh mengosongkannya dengan mengikuti langkah-langkah yang disenaraikan di bawah:

 1. Lancarkan penyemak imbas anda dan klik pada tiga titik yang terletak di sudut kanan atas penyemak imbas anda untuk membuka menu.
 2. Pilih “Lagi alatan.”
 3. Klik pada “Kosongkan data penyemakan imbas.”
 4. Tandai kotak di sebelah “Kuki dan data tapak lain” dan “Imej dan fail cache.”
 5. Klik pada butang “Kosongkan data”.

Jika mengosongkan cache penyemak imbas tidak berfungsi, pilihan terbaik seterusnya yang anda ada ialah mengosongkan data tapak daripada penyemak imbas anda. Begini cara anda boleh melakukannya:

 1. Lancarkan penyemak imbas yang anda gunakan untuk mengakses tapak web dan bukanya.
 2. Klik ikon kunci yang terletak pada bar URL tapak web.
 3. Pilih “Tetapan Tapak” daripada menu lungsur.
 4. Klik pada butang “Kosongkan data” di bawah menu tetapan tapak.

Sentiasa ingat bahawa Cloudflare tertumpu pada meningkatkan keselamatan siber untuk semua tapak web yang menggunakannya. Jadi, walaupun anda mungkin dapat mengelak daripada cabaran keselamatan menggunakan langkah-langkah ini, adalah penting untuk sentiasa mematuhi peraturan tapak web. Ini akan memastikan bahawa anda mempunyai pengalaman penyemakan imbas yang tinggi dan selamat.

Menavigasi Cloudflare Human Captcha Loop

Terperangkap pada gelung pengesahan Cloudflare boleh menjengkelkan. Tetapi ia akhirnya berlaku semasa cuba melindungi keselamatan internet anda. Nasib baik, isu ini dapat diselesaikan. Membetulkan isu ini ialah cara yang pasti untuk meningkatkan prestasi tapak web anda kerana ia membantu anda menyambung ke pelayan tanpa gangguan. Ini menjamin pengalaman pengguna yang lancar dan selamat. Langkah-langkah yang digambarkan dalam panduan ini boleh membantu anda menyelesaikan isu tersebut dan membawa anda ke tapak web yang anda inginkan sekali lagi.

Jadi, apakah pendapat anda tentang gelung “Sahkan anda adalah manusia” Cloudflare? Antara kaedah yang disenaraikan dalam artikel ini yang manakah telah anda gunakan untuk mencuba dan menyelesaikan isu apabila anda tersekat? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.