Cara Membetulkan Tidak Dapat Log Masuk pada Peranti Ini pada Apl Tunai

51

Apl Tunai ialah aplikasi pembayaran yang boleh dipercayai, tetapi pengguna kadangkala menghadapi masalah sesekali. Apabila anda menghadapi ralat “tidak dapat log masuk pada peranti ini”, ini mungkin menghalang anda daripada menghantar, menerima atau melabur wang. Berita baiknya ialah terdapat beberapa cara untuk membantu anda menyelesaikan masalah dan menggunakan apl tanpa masalah.

Cara Membetulkan Tidak Dapat Log Masuk pada Peranti Ini pada Apl Tunai

Teruskan membaca untuk mengetahui lebih lanjut.

Apl Tunai Tidak Dapat Log Masuk pada Peranti Ini Punca

Terdapat beberapa sebab mengapa Apl Tunai telah menyekat anda daripada melog masuk menggunakan peranti anda. Pertama, sambungan wayarles anda mungkin tidak selamat atau tidak stabil. Mungkin, anda cuba mengakses akaun anda daripada versi Apl Tunai yang sudah lapuk.

Satu lagi punca masalah mungkin cuba log masuk pada berbilang peranti secara serentak atau program lain yang mengganggu apl. Akhir sekali, pengguna iOS melaporkan bahawa sistem pengendalian mereka kadangkala mengganggu percubaan log masuk mereka.

Tidak kira apa yang menyebabkan ralat, anda boleh membetulkannya dengan cepat dan menghidupkan dan menjalankan semula apl.

Apl Tunai Tidak Dapat Log Masuk pada Penyelesaian Peranti Ini

Begini cara anda boleh memastikan bahawa semua percubaan log masuk anda berjaya.

Gunakan Sambungan Wayarles yang Kuat

Jika anda menghadapi masalah melog masuk ke Apl Tunai, anda mungkin menggunakan sambungan wayarles yang lemah atau tidak selamat.

Apabila peranti mudah alih anda bersambung ke rangkaian yang lemah, ia tidak dapat menarik data yang mencukupi untuk menyokong apl dan program yang anda ingin lancarkan.

Pengguna yang sering menggunakan rangkaian awam yang tidak disahkan mungkin sukar untuk mengakses akaun mereka kerana Apl Tunai telah menganggap sambungan mereka tidak selamat. Apl itu telah menghalang anda daripada melog masuk untuk melindungi data dan maklumat anda.

Nasib baik, menyambung ke rangkaian selamat harus menyelesaikan isu ini dan membolehkan anda mengakses akaun Apl Tunai anda. Bagi pengguna Android dan iPhone, prosesnya agak mudah.

Langkah berikut akan membantu pengguna Android memastikan rangkaian mereka disambungkan dengan baik:

 1. Pergi ke tetapan internet peranti anda.
 2. Jika peranti menggunakan Wi-Fi awam, tukar kepada Wi-Fi rumah anda.
 3. Apabila tidak dapat menyambung ke rangkaian tempatan anda, hidupkan data selular.
 4. Cuba log masuk ke akaun Apl Tunai anda.
 5. Jika ralat berterusan, mulakan semula telefon pintar anda untuk menguatkan isyarat selular.

Ralat akan hilang apabila anda membuka apl dan memasukkan bukti kelayakan log masuk anda.

Jika anda telah memasang Apl Tunai pada iPhone anda, ikuti langkah di bawah untuk memastikan sambungan internet anda kukuh dan selamat:

 1. Buka apl “Tetapan” dari skrin utama dan ketik bahagian “Internet”.
 2. Jika boleh, sambung ke rangkaian tempatan anda.
 3. Apabila rangkaian tempatan anda tidak tersedia, hidupkan data selular.
 4. Lancarkan Apl Tunai dan masukkan kelayakan log masuk anda.
 5. Mulakan semula iPhone anda untuk menguatkan isyarat data jika percubaan log masuk tidak berjaya.

Tiada mesej ralat akan muncul apabila anda menggunakan iPhone anda untuk log masuk ke Apl Tunai.

Kemas kini Apl Anda

Jika Apl Tunai anda tidak berfungsi, gangguan kecil boleh menghalangnya daripada berfungsi dengan betul. Biasanya, memasang versi terkini akan mengoptimumkan program dan membolehkannya memproses percubaan log masuk dengan lancar.

Begini cara pengguna iPhone boleh menyemak dan memasang kemas kini apl yang tersedia:

 1. Pergi ke Apple App Store dan cari Apl Tunai menggunakan bar carian.
 2. Semak sama ada versi yang lebih baharu tersedia.
 3. Jika anda melihat kemas kini yang tersedia, pilih dan tunggu sebentar.
 4. Apabila iPhone anda telah memasang kemas kini, kembali ke Apl Tunai dari skrin utama dan log masuk ke akaun anda.

Anda kini sepatutnya boleh menggunakan apl tanpa kesukaran.

Apl Tunai juga tersedia sebagai apl Android yang cukup responsif, dan anda boleh memasang versi perisian terbaharu pada telefon pintar Android anda. Untuk berbuat demikian, ikuti langkah di bawah:

 1. Menuju ke Gedung Google Play dan cari Apl Tunai.
 2. Lihat jika terdapat kemas kini perisian yang tersedia.
 3. Klik pada kemas kini terkini dan tunggu sehingga telefon anda memuat turun dan memasangnya.
 4. Lancarkan Apl Tunai dari skrin utama dan masukkan maklumat log masuk anda.

Apl harus berfungsi dengan betul dan cepat memaparkan akaun anda.

Log Keluar Dari Peranti Lain

Menyambung dengan berbilang peranti ialah sebab paling biasa Apl Tunai menghalang pengguna daripada melog masuk ke akaun mereka. Apabila apl mengesan beberapa peranti yang cuba mengakses akaun yang sama, ia menganggapnya sebagai risiko keselamatan dan menjana mesej ralat untuk melindungi akaun anda.

Semak PC dan peranti mudah alih anda untuk memastikan anda boleh mengakses apl itu dengan jayanya. Buka Apl Tunai pada setiap peranti dan pastikan anda telah log keluar daripada program.

Apabila anda memutuskan sambungan peranti lain daripada apl, anda akan dapat melog masuk ke Apl Tunai tanpa menemui mesej ralat yang menjengkelkan.

Tutup Apl Lain

Jika Apl Tunai tidak membenarkan anda melog masuk, peranti anda mungkin menjalankan beberapa apl lain di latar belakang. Sesetengah apl mudah alih tidak serasi antara satu sama lain dan sering membawa kepada gangguan kecil yang menghalang anda daripada menggunakan program kegemaran anda.

Nasib baik, pengguna iPhone boleh menutup aplikasi yang mengganggu dengan cepat. Untuk berbuat demikian:

 1. Leret ke atas dari hujung bawah skrin utama anda.
 2. Hentikan jari anda di bahagian tengah skrin tetapi teruskan menekannya.
 3. Jika iPhone anda mempunyai butang rumah, klik padanya dua kali.
 4. Selepas Penukar Apl muncul, leret melalui apl yang berbeza dan pilih aplikasi yang ingin anda tutup.
 5. Leret ke atas untuk menutup semua apl tersembunyi.

Versi Apl Tunai iPhone anda kini sepatutnya membenarkan anda log masuk ke akaun anda.

Anda juga boleh mengoptimumkan versi Android Apl Tunai anda dengan menutup semua apl latar belakang. Ikuti langkah di bawah untuk berbuat demikian:

 1. Ketik bahagian bawah skrin dan leret ke atas. (Berhati-hati untuk tidak pergi terlalu jauh ke atas. Tindakan ini membuka laci apl.)
 2. Bergantung pada pembuatan dan model telefon pintar Android anda, anda mungkin perlu memilih ikon segi empat sama atau tiga garisan mendatar di hujung bawah antara muka.
 3. Bergantung pada versi Android anda, leret ke kiri dan kanan atau atas dan bawah untuk mencari apl yang ingin anda tutup.
 4. Ketik apl dan leret ke atas jika apl anda disusun secara mendatar. (Apabila apl disenaraikan secara menegak, tekan apl yang ingin anda tutup dan leret ke kanan.)

Ulangi proses sehingga anda telah menutup semua aplikasi latar belakang. Sebaik sahaja anda menyelesaikan tugasan, Apl Tunai hendaklah membenarkan anda melog masuk ke akaun anda dengan segera.

Pada sesetengah telefon pintar Android, anda mungkin perlu mengetik tiga garisan menegak di bahagian bawah sebelah kiri skrin untuk melihat semua apl yang terbuka. Untuk menamatkannya, tekan butang “Tutup semua” di bawahnya.

Gunakan Alat Pihak Ketiga untuk Membaiki Pepijat iOS

Kadangkala pepijat iOS boleh mengganggu versi Apl Tunai iPhone, menyekat percubaan log masuk anda. Walaupun ini menyusahkan, menggunakan alat pihak ketiga seperti ReiBoot adalah penyelesaian yang cepat dan mudah. Memuat turun program pada komputer anda akan menyelesaikan sebarang isu iOS dan menghalang kehilangan data.

Langkah-langkah di bawah akan membimbing anda melalui proses pada PC Windows:

 1. Muat turun dan lancarkan program.
 2. Sambungkan iPhone anda ke PC dengan kord USB.
 3. Pilih “Pembaikan Standard” daripada senarai pilihan.
 4. Ketik “Muat turun” untuk menyimpan pakej perisian tegar ke storan setempat PC anda.
 5. Tekan “Pembaikan Sistem Standard” untuk memulakan pemulihan sistem.

Pembaikan harus mengoptimumkan iPhone anda dan membolehkan anda log masuk ke versi iOS Apl Tunai.

Mereka yang menggunakan MacBook yang menjalankan macOS Monterey dan lebih lama juga boleh bergantung pada ReiBoot untuk mengalih keluar gangguan iPhone dan menghalang masalah log masuk Apl Tunai.

 1. muat turun dan pasang ReiBoot pada Mac anda.
 2. Lancarkan program dan pautkan iPhone anda ke Mac dengan kord USB.
 3. Pilih “Pembaikan Standard” daripada menu pilihan.
 4. Klik pada pilihan “Muat turun” dan tunggu sehingga Mac anda telah menyimpan pakej perisian tegar ke storan setempatnya.
 5. Ketik “Pembaikan Sistem Standard” untuk mengaktifkan pemulihan sistem.

Setelah program menyelesaikan proses pembaikan, kembali ke Apl Tunai pada iPhone anda dan semak sama ada ia telah membetulkan isu tersebut.

Log Masuk ke Apl Tunai Tanpa Masalah

Walaupun Apl Tunai ialah platform yang mesra pengguna dan boleh dipercayai, kadangkala anda mungkin menghadapi masalah log masuk. Jika anda melihat mesej ralat, jangan panik. Anda boleh menyelesaikan isu ini dengan menyemak sambungan wayarles anda, log keluar daripada peranti lain, menutup aplikasi latar belakang atau menggunakan alat pihak ketiga. Kadangkala, anda hanya perlu mengemas kini apl mudah alih anda.

Pernahkah anda menghadapi masalah log masuk dengan Apl Tunai sebelum ini? Jika ya, kaedah di atas yang manakah membantu anda mengakses akaun anda? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.