Cara Membina Pos Luar di Starfield

35

Outpost adalah pusat di Starfield kerana ia membenarkan anda membina penempatan anda sendiri di hampir mana-mana planet. Walau bagaimanapun, skala perkara yang perlu dipelajari di Starfield bermakna anda mungkin tidak pasti cara membina pos anda. Nasib baik, sebaik sahaja anda mengetahui mekaniknya, menyediakan pos impian anda di mana-mana dunia menjadi mudah.

Cara Membina Pos Luar di Starfield

Teruskan membaca untuk mengetahui semua yang anda perlukan tentang pembinaan pos di Starfield.

Cara Meletakkan Beacon Outpost di Starfield

Anda tidak boleh hanya terbang dengan beberapa kayu dan paku dan mula membina pangkalan kosmik anda dengan persediaan sifar. Mula-mula, anda mesti mencari lokasi yang sesuai untuk menyediakan penempatan anda, kemudian letakkan suar pos untuk menandakannya. Ini juga akan membolehkan anda melakukan perjalanan pantas ke pangkalan anda.

 1. Pergi ke lokasi pos pilihan anda dan buka Pengimbas anda.
 2. Navigasi ke dan pilih Outpost dari bar arahan anda di bahagian bawah pengimbas anda.
 3. Akses Pembina Outpost anda.
 4. Pilih dan kemudian letakkan Outpost Beacon dengan mengalihkannya ke tempat yang anda ingin bina outpost anda.

Anda boleh melihat semua pos luar di Starfield untuk memutuskan di mana anda ingin meletakkan Suar Pos Luar.

Cara Meletakkan Modul Outpost di Starfield

Selepas anda menandakan lokasi pos anda dengan suar, anda boleh mula memasang modul pos anda. Modul ini datang dalam pelbagai kategori, dan setiap satu direka untuk melaksanakan fungsi tertentu pada pos anda. Menggabungkan modul membolehkan anda membina struktur kompleks yang boleh digunakan untuk pelbagai tujuan, daripada pengekstrakan mineral ke stesen penyelidikan kepada sistem pertahanan.

Membina modul pos memerlukan sumber yang mencukupi, dan jumlah serta jenis sumber akan berbeza-beza bergantung pada modul.

 1. Pergi ke lokasi Outpost Beacon anda.
 2. Masukkan Skrin Bangunan dan pilih modul pilihan anda daripada panel inventori di sebelah kanan skrin anda.
 3. Letakkan modul ke lokasi yang anda inginkan dalam kawasan pos yang ditetapkan anda.
 4. Letakkan modul menggunakan kawalan digalakkan di bahagian bawah skrin anda.

Cara Menguasakan Pos Luar Anda di Starfield

Kuasa adalah salah satu pertimbangan terpenting semasa membina pos Starfield anda. Jika anda tidak menghasilkan kuasa yang mencukupi untuk menyokong pangkalan anda, ia tidak lebih daripada hiasan di permukaan planet atau bulan. Ini kerana kebanyakan sistem di pos anda memerlukan sumber kuasa. Jenis sumber kuasa yang diperlukan untuk penempatan anda bergantung pada planet atau bulan yang anda pilih dan keperluan khusus pos luar anda.

Anda boleh menggunakan tiga sumber kuasa utama untuk membekalkan tenaga kepada pos anda. Ia berasaskan solar, angin dan bahan api, dan anda perlu membezakan yang mana satu yang anda pilih untuk menghidupkan pangkalan anda. Sebagai contoh, tidak ada gunanya memasang tatasusunan suria pada planet yang tidak menerima banyak cahaya matahari. Setelah anda mengenal pasti sumber kuasa terbaik, anda hanya perlukan sumber yang diperlukan untuk memasang modul kuasa di pos anda untuk mula menjana kuasa.

 1. Pergi ke pos luar anda.
 2. Pilih Modul Kuasa pilihan anda daripada panel inventori di sebelah kanan skrin anda.
 3. Navigasi modul ke lokasi yang anda inginkan.
 4. Letakkan modul kuasa menggunakan kawalan di bahagian bawah skrin anda.

Untuk memastikan pos luar anda berjalan, kemungkinan besar anda perlu membina berbilang sumber kuasa pelbagai jenis. Ini benar terutamanya kerana pos anda menjadi lebih luas dan kompleks. Anda boleh menguasai ini dengan mengikuti panduan Starfield Outpost kami.

Kemahiran Utama untuk Bangunan Pos Luar

Starfield mempunyai hampir 100 kemahiran unik untuk membuka kunci dan menaikkan kedudukan. Jika anda tidak boleh membina atau melakukan sesuatu di pos anda, ia biasanya kerana anda tidak mempunyai sumber atau kemahiran yang diperlukan. Oleh itu, membuka kunci dan meningkatkan kemahiran yang berkaitan dengan bangunan pos adalah penting untuk membina pos anda tanpa sebarang batasan.

 • Kejuruteraan Outpost: Kemahiran ini penting untuk menambah baik modul outpost dan menyelidik modul outpost tambahan. Tambahan pula, penarafan kemahiran ini akan terus meningkatkan kualiti modul anda, memberi anda akses kepada modul baharu, malah mengurangkan kos membina modul tersebut.

 • Pengurusan Pos Luar: Kemahiran ini penting untuk kefungsian dan kecekapan pos luar anda. Kedudukannya akan membolehkan anda menambah pautan kargo, membina robot, menugaskan ahli krew dan meningkatkan pengekstrakan di pos anda.

 • Penghuni Planet: Banyak planet di alam semesta Starfield mempunyai keadaan yang melampau dan tidak menentu. Melainkan anda membuka kunci dan menaikkan kedudukan kemahiran ini, anda tidak boleh membina pos anda di planet dengan syarat ini. Selain itu, kedudukannya akan meningkatkan bilangan pos yang boleh anda bina di Starfield.

 • Botani: Flora asli yang terdapat di planet pilihan anda memainkan peranan penting dalam pos anda. Anda boleh menanam dan menuai tumbuh-tumbuhan untuk digunakan dalam pembinaan dan pertukangan. Walau bagaimanapun, kemahiran Botani diperlukan untuk menanam beberapa tumbuhan.

 • Zoologi: Seperti flora, kehidupan haiwan tempatan juga penting untuk penuaian. Tanpa kemahiran ini, anda tidak akan dapat menghasilkan sumber berasaskan haiwan.

Cara Memilih Lokasi Pos Luar

Sebelum memulakan pembinaan pangkalan cakerawala anda, anda harus memikirkan apakah tujuan utama pos luar anda dan kemudian mencari lokasi yang sesuai berdasarkan tujuan itu. Terdapat banyak perkara yang perlu dipertimbangkan apabila mencari tempat yang sesuai untuk menelefon rumah.

 • Keadaan planet: Keadaan planet atau bulan yang anda ingin bina pos anda mesti dipertimbangkan. Banyak planet mempunyai keadaan cuaca yang melampau, atmosfera beracun, suhu sengit, dll. Ini akan memberi kesan kepada keupayaan anda untuk menyediakan kedai di beberapa planet, walaupun ia menjadi kurang faktor semasa anda maju dalam permainan.

 • Sumber: Perbincangan wang, dalam kehidupan sebenar, dan Starfield. Oleh itu, menubuhkan pangkalan di planet dengan sumber bukan organik yang banyak harus berada di bahagian atas senarai anda semasa membuat keputusan tentang lokasi. Memperlombongan sumber ini akan memberikan anda aliran hasil yang stabil, dan itu sentiasa menjadi faktor penting.

 • Tumbuhan dan haiwan asli: Haiwan dan tumbuhan yang memanggil planet luar anda sebagai rumah berbeza dari planet ke planet. Flora dan fauna asli adalah sumber berharga yang boleh anda tuai untuk pelbagai kegunaan. Oleh itu, memilih planet yang mempunyai banyak hidupan liar adalah langkah yang baik.

 • Rupa bumi: Membina pos anda di atas tanah rata dengan sedikit halangan seperti batu besar dan pokok adalah lebih mudah.

 • Pandangan: Anda boleh menyediakan output anda untuk melihat gambaran keseluruhan hutan hijau yang subur, pencakar langit yang diterangi cahaya neon atau tanah terbiar tandus yang sedia untuk ditakluki. Jika anda ingin berundur dan menikmati pemandangan, maka pos mewah mungkin menjadi pilihan anda.

Rumah Antara Bintang

Membina pos luar di Starfield memberikan faedah yang tidak terkira, aliran pendapatan yang stabil daripada pengekstrakan, menjalankan penyelidikan, membuat atau menaik taraf peralatan. Dengan beberapa pengurusan sumber, pos pertama anda akan berjalan lancar.

Seterusnya, anda mungkin ingin belajar cara menggunakan kargo terlindung di Starfield.

Soalan Lazim

Mengapa Saya Tidak Boleh Meletakkan Pos Luar di Starfield?

Anda mungkin tidak dapat menempatkan pos luar di Starfield atas beberapa sebab. Pertama, anda tidak boleh meletakkan pos luar di kawasan yang sudah berada di dalam sempadan pos atau penempatan. Anda perlu bergerak ke luar perimeter untuk meletakkan pos anda.

Selain itu, jika anda berada di planet dengan persekitaran yang berbahaya, anda tidak boleh meletakkan pos luar sehingga anda membuka kunci dan meningkatkan kemahiran kediaman Planet.

Apakah Sumber Yang Diperlukan Untuk Membina Pos Luar?

Sumber yang digunakan untuk membina pos bergantung pada modul yang anda pilih untuk ditambah; walau bagaimanapun, hampir setiap modul memerlukan sejumlah Lead dan Sealant, jadi anda perlu memastikan anda mempunyai banyak kedua-duanya. Aluminium dan titanium juga sering diperlukan, jadi menyimpan simpanan yang besar adalah idea yang baik.

Walau bagaimanapun, sesetengah modul, seperti Besi dan Argon, memerlukan sumber yang berbeza—selain itu, senarai sumber yang diperlukan berganda apabila anda mengisi kawasan pedalaman pos itu.