Cara Membuat Emote Animasi untuk Twitch

40

Emotikon animasi membantu meningkatkan penglibatan pencipta Twitch dengan penonton mereka. Nasib baik, anda tidak memerlukan reka bentuk perisian yang rumit dan pengetahuan teknologi yang mendalam untuk berjaya mengharungi dunia emosi animasi Twitch. Anda boleh membuat emote animasi Twitch dengan mudah untuk saluran anda dengan bantuan aplikasi yang sesuai dan panduan yang sesuai.

Cara Membuat Emote Animasi untuk Twitch

Dalam artikel ini, anda akan belajar cara membuat emote animasi menggunakan Twitch dan beberapa petua tentang cara menggunakannya dengan berkesan.

Cara Menggunakan Emotes Creator untuk Mencipta Emotes Animasi

Alat Emotes Creator membolehkan anda menghidupkan emote. Membolehkan anda mencipta emote unik tanpa sebarang kemahiran melukis. Anda boleh menggunakan emote ini di twitch, youtube, perselisihan atau mana-mana platform lain. Walaupun anda bukan penstrim, anda boleh membuat avatar untuk profil media sosial anda.

Ikuti langkah di bawah untuk membuat emote animasi:

 1. Buka alat “Emotes Creator”.
 2. Tatal ke bawah ke bahagian emote bernyawa.
 3. Selepas mencipta emote anda sendiri, klik “Animate it.”
 4. Klik pada butang “Simpan”.
 5. Muat naik emote anda untuk berkedut dan tunggu kelulusan.

Untuk proses ini berjaya, anda perlu memastikan bahawa emote yang dibuat mengikut Garis Panduan Emote. Ia akan meminimumkan kemungkinan emote ditolak dan boleh menghalang beberapa isu di hadapan.

Mencipta Emote Twitch Animasi Dengan Canva

Untuk mencipta animasi Twitch em otes, anda perlu memikirkan cara membuat grafik terlebih dahulu. Anda boleh membuat emosi Twitch dihidupkan Canva menggunakan dua kaedah. Pilihan pertama adalah untuk menyesuaikan emote pra-dibuat yang diperoleh daripada Canva atau mereka bentuk emote Twitch anda dari awal melalui apl. Langkah-langkah di bawah akan membantu anda menyesuaikan templat emote yang telah dibuat:

 1. Lancarkan Canva.
 2. Taipkan “Twitch Emote” pada bar carian.
 3. Klik pada pilihan “Twitch Emote” yang muncul.
 4. Skrin baharu yang memaparkan semua templat emote Twitch pada Canva akan muncul.
 5. Semak imbas pilihan dan pilih emote yang anda suka.
 6. Dengan templat, anda biasanya akan mendapat sedozen ikon saham yang berbeza untuk diedit. Klik pada emot tertentu.
 7. Pilih “Animate” di atas editor.
 8. Pilih pilihan pada menu sebelah kiri.
 9. Gunakan butang “Main selama 5.0s” di bahagian atas sebelah kanan untuk menguji animasi.
 10. Tekan pilihan “Muat turun” di bahagian bawah tetingkap untuk menyelesaikan proses.

Pastikan anda memuat turun fail dalam format GIF supaya ia boleh dimuat naik terus ke Twitch.

Anda juga boleh memuat naik imej anda sendiri melalui pilihan “Muat naik” daripada menu (dalam Langkah 4) dan beralih dari sana. Anda perlu membuat akaun, tetapi Canva menawarkan pelan percuma yang mempunyai pelbagai pilihan yang kukuh.

Cara Mencipta Emote Kedutan Dari Gores di Canva

Memandangkan Canva juga merupakan alat penyuntingan imej, anda boleh membuat emot Twitch baharu dan kemudian menghidupkannya. Anda boleh memilih pilihan “Buat reka bentuk” atau gunakan pilihan “Buat Emote Kedutan kosong” di bawah medan “Emote Kedutan”. Begini cara anda boleh mencipta Twitch Emote dari awal:

 1. Lancarkan Canva.
 2. Pilih “Buat reka bentuk baharu.”
 3. Kanvas kosong akan dipaparkan pada skrin anda.
 4. Sesuaikan templat anda dengan menambah elemen baharu. Anda boleh mencari watak pilihan anda di bawah tab “Unsur”.
 5. Klik pada pilihan “Muat turun”.

Had Emote Animasi Twitch Tersuai

Jika anda memutuskan untuk mencipta emote animasi Twitch gred profesional, anda harus bersedia untuk melaburkan masa dan wang yang besar dalam projek itu. Jika anda memilih untuk mentauliahkan perkhidmatan daripada platform seperti Fiverringat perkara berikut:

 • Jadilah fleksibel dengan masa. Projek anda mungkin mengambil sedikit masa untuk disiapkan kerana senarai menunggu yang panjang dan kerumitan, terutamanya jika anda memesan berbilang reka bentuk yang berbeza dengan ketara.
 • Walaupun Fiverr membayangkan bahawa harganya ialah $5, projek sebenar boleh berakhir dengan kos yang lebih tinggi, biasanya bergantung pada peralihan animasi, kualiti umum dan berapa banyak emote yang anda pesan.
 • Memilih artis yang betul tidak akan mudah. Anda mungkin perlu melalui banyak perkara sebelum mendapatkan seseorang yang mendapat idea dan visi anda.

Tetapi, emote animasi Twitch tersuai boleh menyerlahkan saluran anda dan menjadi usaha yang berbaloi untuk pengalaman penstriman langsung anda. Jika anda tidak mahu melalui proses yang mungkin meletihkan ini, memuat turun pek emote animasi mungkin pilihan terbaik anda. Ia murah dan mudah diakses, tetapi memilikinya tidak akan membantu saluran anda menonjol kerana kebanyakan orang berkongsi emosi yang sama.

Petua untuk Mencipta Emote Animasi pada Twitch

Sebagai pencipta di Twitch, emote animasi yang anda susun perlu mematuhi beberapa garis panduan untuk memuat naik dan menerapkannya dengan jayanya: Petua yang disenaraikan di bawah akan membantu anda menggunakan Twitch sebagai emotes dengan berkesan dan meningkatkan penglibatan saluran anda:

 • Saiz maksimum untuk imej yang dibuat untuk mod ubah saiz automatik ialah 4096 x 4096 piksel, manakala untuk mod manual, saiz maksimum ialah 112 x 112 piksel.
 • Resolusi imej mestilah segi empat sama.
 • Saiz fail maksimum untuk imej yang dibuat di bawah mod ubah saiz automatik ialah 1MB. Sebaliknya, fail di bawah mod manual tidak boleh melebihi 512KB.
 • Sebarang lakaran kenit yang dibuat untuk emote animasi pada Twitch akan lalai pada bingkai pertama. Anda boleh mengatasi lakaran kecil dengan menggunakan imej statik tersuai.
 • GIF tidak boleh melebihi 60 bingkai.
 • Pastikan bahawa emosi bercakap dengan jelas kepada nilai dan matlamat jenama anda.
 • Cipta gaya dan tema emote yang unik dan konsisten untuk menarik lebih ramai pelanggan.
 • Pastikan emote mudah difahami.

Soalan Lazim

Apakah pilihan yang disediakan oleh emote animasi Twitch?

Anda boleh menggunakan enam animasi pra-dibuat daripada Twitch: Rave, Roll, Spin, Shake, Slide in dan Slide out. Pilihan Easy Animate boleh menggunakan salah satu daripada ini pada ikon.

Bolehkah anda menukar emote sedia ada anda kepada emote Twitch animasi?

ya. Anda boleh melakukannya dengan mudah dengan menggunakan Alat Animasi Mudah Twitch.

Mengapa anda tidak boleh mengakses emote Twitch animasi?

Anda mungkin masih belum mendaftar untuk perkongsian Twitch atau program gabungan. Hanya kedua-dua pihak ini mempunyai akses kepada emote Twitch animasi pada masa ini.

Berapa lama masa yang diambil untuk emote animasi Twitch anda diluluskan?

Proses kelulusan biasanya tidak melebihi 24 jam.

Skalakan Dunia Penstriman Langsung Dengan Twitch

Sebagai penstrim Twitch, anda boleh menggunakan emote animasi untuk memberikan penonton pilihan interaksi yang lebih menonjol. Terdapat beberapa apl lain yang anda boleh gunakan untuk mencipta grafik berkualiti tinggi untuk emote. Apa yang anda perlukan adalah latihan dan kreativiti.

Bagaimanakah anda merancang untuk memperkenalkan emosi animasi Twitch ke saluran anda? Adakah anda fikir emosi animasi Twitch membantu pertumbuhan saluran? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.