Cara Membuat Gulungan Instagram Daripada Foto

12

Gulung Instagram sangat popular sekarang. Anda boleh mencipta klip video pendek dan menambah muzik latar belakang untuk kesan lucu. Tetapi anda tidak selalu perlu menggunakan video. Anda juga boleh membuat Kekili daripada foto.

Cara Membuat Gulungan Instagram Daripada Foto

Ikuti panduan ini untuk mengetahui cara membuat Gelendong Instagram daripada foto.

Cara Membuat Gulungan Instagram Daripada Foto

Membuat Kekili Instagram adalah mudah. Proses mencipta Kekili daripada foto adalah sama, dengan beberapa perubahan kecil.

 1. Buka apl Instagram dan ketik pada simbol + di bahagian bawah skrin untuk membuat siaran baharu.
 2. Pilih pilihan Reels di bahagian bawah skrin.
  Butang Instagram Reels dari skrin kamera.
 3. Pilih imej yang ingin anda tambahkan pada Kekili anda dengan mengetik ikon foto di sudut kiri bawah skrin.
 4. Susun gambar anda dalam susunan yang dikehendaki.
  Gulungan Instagram; pilih susunan kandungan anda.
 5. Edit setiap foto secara individu untuk melaraskan masa paparan pada skrin serta menambah teks, pelekat atau lukisan dan sertakan peralihan.
 6. Tambahkan muzik pada gelendong anda dengan mengetik ikon nota muzik dan memilih lagu daripada pustaka muzik Instagram.
  Gulungan Instagram; Memilih muzik untuk kekili anda.

Sebagai alternatif, anda boleh menggunakan salah satu editor dalam talian Instagram Reels terbaik sebelum menyiarkannya di Instagram.

Jadikan Kekili Anda Terserlah

Kini setelah anda tahu cara membuat Kekili Instagram dengan foto anda, tiba masanya untuk mempelajari beberapa petua yang telah dicuba dan benar untuk benar-benar menjadikannya popular!

Kumpul Foto Anda

Langkah pertama dalam mencipta Kekili Instagram daripada foto ialah mengumpulkan imej yang anda ingin sertakan. Pastikan foto ini berkualiti tinggi dan relevan dengan cerita atau tema yang ingin anda sampaikan.

Juga, ingat untuk memuat naik dan menyusunnya mengikut susunan yang anda ingin gunakan untuk kemudahan tambahan.

Rancang Kisah Anda

Setiap Kekili di Instagram mempunyai cerita untuk diceritakan. Bayangkan anda adalah penonton, anda ingin dihiburkan dan dimaklumkan. Fikirkan tentang cara anda akan menggunakan masa skrin untuk memahami cerita yang anda cuba sampaikan. Pastikan mesej anda masuk akal dan tidak membombardir atau membuat penonton kebuluran maklumat.

Gunakan Perisian Penyuntingan

Hanya memuat naik foto anda ke apl tidak semestinya cukup untuk mencipta produk siap yang menarik yang akan memikat penonton anda.

Laman utama Viva Cut pada pelayar

Menggunakan alatan ini juga boleh membantu anda mencari gaya visual yang sesuai dengan anda dan akan membantu anda menonjol daripada orang ramai. Ini menjadikan pengguna lebih berkemungkinan mengingati siaran terdahulu yang telah anda buat dan membantu dalam menjana pengikut.

Masa Foto Anda

Pastikan anda melaraskan masa foto anda supaya ia tidak kekal terlalu lama pada skrin atau supaya ia kekal selari dengan muzik dan sesuai dengan aliran keseluruhan Reel anda.

Memadankan peralihan foto, masa dan kesan boleh mencipta pengalaman yang lebih menawan.

Tambah Teks dan Suara

Anda boleh menambah lapisan lain melalui kapsyen suara dan teks pada Gelendong Instagram anda. Ini bermakna anda boleh menceritakan kisah yang berkaitan dengan Kekili anda dengan menyediakan konteks pada foto.

Pilihan teks dan alih suara Instagram Reels pada iOS.

Anda juga boleh meningkatkan teks anda dengan menambahkan fon, warna dan gaya yang sepadan dengan tema Reel anda, seterusnya menambah nilai pengeluaran produk siap anda.

Pratonton dan Edit

Setelah anda melakukan segala-galanya untuk mencipta Kekili anda, anda perlu mengambil sedikit masa untuk melihat dan mengeditnya. Pastikan semuanya berjalan lancar dan sepadan dengan getaran dan gaya yang anda sasarkan.

Di sini anda juga boleh memadamkan sebarang foto yang anda anggap tidak sesuai untuk Kekili anda, serta menyusun semula foto dan memangkas untuk menjadikannya lebih baik.

Tambah Kapsyen dan Hashtag

Kini anda harus menulis kapsyen yang menarik yang merangkumi kandungan Reel anda untuk menggalakkan pengguna menonton Reel anda. Selain itu, anda boleh meningkatkan kebolehtemuan Reel anda dengan menambahkan hashteg yang berkaitan supaya orang yang mencari jenis kandungan anda boleh menemuinya.

Kapsyen gulungan Instagram dan pilihan yang berkaitan pada iOS.

Terbitkan dan Kongsi

Sekarang, jika anda berpuas hati dengan produk siap anda, anda akhirnya boleh menerbitkan Reel anda dan berkongsinya dengan pengikut anda.

Anda boleh mengongsinya dengan serta-merta, atau anda boleh memutuskan untuk menjadualkannya untuk disiarkan pada masa anda akan mendapat keterlihatan maksimum supaya ia tidak tersesat di lautan kandungan lain yang disiarkan dari seluruh dunia.

Guna Semula Kekili Anda

Jangan hadkan diri anda kepada hanya satu penonton; guna semula Reel anda ke platform perkongsian video lain seperti YouTube, Facebook dan TikTok, atau benamkan pautan dalam video anda ke tapak web anda. Ini akan membawa lebih banyak trafik ke Kekili anda dan membantu memanjangkan hayat kandungan anda.

Kuasa Penceritaan Visual

Mencipta Kekili Instagram daripada foto ialah cara mudah untuk berkongsi cerita, mesej dan foto anda dengan khalayak. Dengan merancang, mengedit dan membuat Kekili yang menawan, anda boleh menghiburkan dan melibatkan ramai orang dengan kandungan anda. Ini amat penting jika anda ingin menjana wang dan dibayar dengan Instagram Reels.

Soalan Lazim

Adakah saya perlu mengedit foto saya sebelum menyiarkan Reel saya?

Tidak, anda tidak perlu mengedit foto anda sebelum anda memuat naik Reel anda, tetapi anda disyorkan untuk berbuat demikian. Dengan cara ini, anda boleh menjadikan produk siap anda lebih lancar dan menarik minat khalayak anda.

Bagaimanakah cara menambahkan muzik pada Kekili saya?

Ketik ikon nota muzik dalam editor Instagram Reels untuk memaparkan senarai muzik yang tersedia dan pilih yang anda mahu tambahkan pada Reel anda.

Apakah jenis hashtag yang harus saya gunakan untuk menjangkau khalayak saya?

Ia bergantung pada khalayak yang anda cuba jangkau, cuba #History atau #HistoricalNews jika anda menceritakan naratif sejarah. Jika anda menyiarkan gambar percutian anda, cuba gunakan #Holiday, #Vacation atau hashtag untuk tempat yang anda lawati.

Bagaimanakah saya boleh menggunakan semula Kekili saya untuk tujuan pemasaran?

Anda boleh membenamkan pautan ke Reel anda dalam strategi pemasaran e-mel atau dengan membuat catatan blog yang berpusat di sekitar Reel anda. Jadi kreatif dengan cara anda meletakkan Reel anda di sana.