Cara Membuat Halaman Instagram untuk Perniagaan Anda

25

Pada masa kini, kebanyakan perniagaan mempunyai laman Instagram dan Facebook. Ini adalah langkah cemerlang oleh pemilik dan pengurus perniagaan. Mempunyai kehadiran sosial yang lantang dalam masyarakat moden kita adalah penting untuk menonjol.

Jika perniagaan atau produk anda menonjol, anda pasti akan menjadi lebih berjaya dan mengatasi persaingan. Jika anda ingin belajar cara membuat halaman Instagram untuk perniagaan anda, anda berada di tempat yang betul.

Teruskan membaca untuk mendapatkan arahan yang jelas, petua berharga dan maklumat lain yang anda perlukan untuk mengaktifkan dan menjalankan halaman Instagram perniagaan anda. Ambil perhatian bahawa anda memerlukan halaman perniagaan di Facebook.

Bermula di Instagram

Pertama sekali, anda perlu memuat turun Instagram pada peranti mudah alih anda. Disini adalah iOS dan Android pautan muat turun. Anda tidak boleh menggunakan versi web Instagram semasa membuat akaun perniagaan. Versi itu terhad dan anda lebih baik menggunakan apl mudah alih.

Apabila anda memulakan Instagram buat kali pertama, anda perlu mendaftar untuk akaun. Terdapat dua pilihan pendaftaran. Yang klasik memerlukan nombor telefon mudah alih atau alamat e-mel, manakala pilihan lain adalah memautkan akaun Facebook anda dengan Instagram. Kami mencadangkan pilihan lain kerana anda masih memerlukan Facebook.

Jika anda sudah mempunyai akaun di Instagram, maka anda boleh melangkau langkah ini. Cuma pastikan anda mengemas kini apl pada peranti anda.

Mengapa Anda Perlu Facebook?

Anda mungkin sudah tahu bahawa Facebook memiliki Instagram. Kedua-dua raksasa media sosial itu berkait rapat dan berkembang maju antara satu sama lain. Anda perlu memautkan halaman perniagaan Facebook anda ke halaman perniagaan Instagram anda untuk ini berfungsi.

Sejujurnya, itu bukan perkara yang buruk sama sekali. Sedikit kenaikan pangkat tidak pernah membunuh sesiapa pun. Anda boleh mempunyai siaran yang sama di Facebook dan Instagram untuk keterlihatan yang lebih baik. Dan sementara Facebook lebih popular dengan khalayak matang, Instagram mempunyai pengguna yang agak muda. Ingat ini dan gunakan untuk kelebihan anda.

Anda tidak perlu membuat halaman perniagaan Facebook dengan segera, tetapi anda disyorkan untuk melakukannya. Anda boleh melakukannya semasa membuat halaman perniagaan IG anda, jadi mari kita ke sana.

Cara Membuat Halaman Perniagaan Instagram

Ikuti langkah-langkah untuk menukar profil Instagram anda kepada halaman perniagaan:

  1. Lancarkan Instagram pada peranti anda.
  2. Ketik pada Profil anda (sudut kanan bawah skrin).
  3. Ketik menu hamburger (tiga garisan mendatar di bahagian atas kanan).
  4. Pilih Tetapan (ikon gear berhampiran bahagian bawah).
  5. Ketik pada Akaun.
  6. Tatal ke bahagian bawah dan pilih Tukar ke Akaun Profesional.
  7. Ikut arahan pada skrin. Pilih sama ada anda seorang Pencipta atau Perniagaan dan ketik Seterusnya.
  8. Masukkan maklumat perniagaan anda (telefon, e-mel, alamat).
  9. Kemudian, anda akan sampai ke bahagian Facebook. Anda boleh membuat halaman perniagaan Facebook di tempat. Kami sangat menyarankan anda melakukan ini.
  10. Ketik Seterusnya, dan itu sahaja. Akaun perniagaan baharu anda harus dibuat.

Lihat Profil Perniagaan Baharu Anda

Memandangkan anda telah menyediakan profil perniagaan di Instagram, tiba masanya untuk mengemas kininya. Perkara pertama yang anda akan perhatikan ialah graf baharu di bahagian atas apl Instagram anda. Ketik padanya. Ia berada dalam tetingkap Insights, yang menunjukkan penglibatan dan statistik berguna lain untuk halaman anda. Anda ingin menambah nombor itu, jadi mari mulakan.

Kembali ke tetingkap profil dan ketik Edit Profil Anda. Sekarang, anda harus menambah gambar profil, pautan ke tapak web anda dan bio yang menarik. Anda juga boleh memasukkan satu pautan dalam bio anda, ingatlah perkara itu (terbaik untuk promosi dan tawaran serentak).

Pastikan anda meletakkan logo jenama anda dalam gambar profil. Juga, namakan akaun Instagram anda selepas perniagaan. Jika anda belum mempunyai logo, pastikan anda mendapatkannya dengan cepat. Satu lagi idea yang bagus untuk bio anda ialah menambah hashtag dan slogan syarikat anda. Jika anda tidak mempunyai satu, cuba buat sesuatu yang menarik. Selain daripada itu, masukkan penerangan ringkas perniagaan anda di bio.

Nada terbaik untuk Instagram adalah kasual dan menyeronokkan, tiada yang formal atau terlalu serius.

Kembangkan Profil Anda

Anda boleh mengembangkan profil IG anda dengan cepat dengan menambahkan kenalan anda. Klik pada Jemput Rakan dan cuba dapatkan seberapa ramai orang mengikuti anda. Jangan ragu untuk mendapatkan pengikut dari semua saluran (Facebook, e-mel, Twitter, LinkedIn, dll.). Jika anda kekurangan pengikut, mengapa tidak menjemput rakan anda dan meminta mereka berkongsi halaman anda?

Cara lain untuk mengembangkan profil anda adalah dengan mengemas kininya secara berterusan. Teruskan menambah siaran dan cerita di Instagram, bercakap tentang perniagaan anda, promosi, dll. Selepas profil anda menjadi lebih popular, anda juga boleh menambah pautan ke cerita anda (anda memerlukan ramai pengikut untuk itu), supaya anda boleh mempromosikan perkhidmatan anda atau barang dagangan.

Jangan Berputus Asa

Setiap permulaan adalah berbatu; jangan biarkan itu menjatuhkan anda. Benar, apabila anda memulakan halaman perniagaan di Instagram, anda tidak akan mempunyai begitu ramai pengikut. Begitu juga dengan Facebook. Anda perlu mengembangkan pengikut anda dari semasa ke semasa.

Jenama anda juga akan berkembang, anda akan mendapat lebih ramai pelanggan dan perniagaan anda akan berkembang. Semoga berjaya kepada anda, dan jangan ragu untuk memberitahu kami tentang pengalaman anda di bahagian komen di bawah.