Cara membuat ID Apple tanpa kad kredit (3 cara mudah)

8
Cara membuat ID Apple tanpa kad kredit

Mencipta ID Apple adalah mudah; namun, mencipta satu tanpa memasukkan butiran kad kredit mungkin memerlukan langkah tambahan. Tidak seperti hari-hari lalu, apabila memasukkan butiran kad kredit anda adalah wajib untuk mencipta ID Apple, kini anda boleh melakukannya dengan melangkau langkah. Tertanya-tanya bagaimana? Berikut ialah tiga cara berbeza untuk mencipta ID Apple tanpa kad kredit. Teruskan menatal untuk mengetahui lebih lanjut.

Cara membuat ID Apple baharu tanpa kad kredit

Sebelum memulakan, anda mesti log keluar daripada ID lazim anda (jika ada). Untuk berbuat demikian, pergi ke Tetapan → Ketik nama ID Apple anda di bahagian atas → tatal ke bawah, dan ketik Log Keluar.

pada iPhone dan iPad

 1. Buka App Store dan pilih aplikasi percuma untuk dipasang.
 2. Anda akan segera digesa untuk log masuk menggunakan Apple ID. Pilih ‘Buat ID baharu.’
 3. Buat ID menggunakan sama ada ID Mel atau Nombor Telefon. (Saya memilih yang pertama.)
 4. Masukkan ID e-mel & kata laluan. Ketik Seterusnya.Masukkan ID e-mel dan kata laluan untuk mencipta akaun Apple ID baharu pada iPhone
 5. Daftarkan butiran anda dan ketik Seterusnya sekali lagi.
 6. Kini, anda akan mempunyai tiga pilihan, masukkan butiran kad, Log Masuk PayPal atau Tiada. Pilih tiada dan ketik seterusnya untuk meneruskan.Pilih tiada untuk mencipta Apple ID tanpa kad kredit pada iPhone
 7. Sahkan nombor telefon dan ID mel anda dengan memasukkan kod enam digit yang dihantar.Sahkan nombor telefon dan ID mel dengan memasukkan kod enam digit yang dihantar pada iPhone

Bukankah semudah itu?

Nota: Adakah anda pengguna baharu mencipta ID Apple baharu semasa menyediakan iPhone anda buat kali pertama? Anda boleh memilih untuk tidak berkongsi butiran kad anda semasa proses persediaan.

Mari lihat cara membuat ID Apple baharu tanpa kad kredit pada Mac.

Nota: Anda harus log keluar daripada App Store anda untuk ini berfungsi.

Pada Mac

 1. Buka App Store pada Mac anda.
 2. Klik apl untuk memasangnya.
 3. Anda akan diminta untuk log masuk menggunakan ID sedia ada atau membuat ID baharu. Pilih ‘Buat ID baharu.’Pasang apl dalam App store dan pilih Cipta ID baharu pada Mac
 4. Masukkan ID e-mel dan Kata Laluan pilihan anda, diikuti dengan butiran anda.
 5. Klik Seterusnya.
 6. Dalam butiran pembayaran, pilih Tiada dan ketik Seterusnya untuk meneruskan.Dalam butiran pembayaran, pilih Tiada dan ketik Seterusnya untuk mencipta ID Apple pada Mac

Menggunakan tapak web Apple ID

 1. Buka Chrome/Safari dan lawati appleid.apple.com.
 2. Klik ‘Buat Apple ID Anda’ di penjuru kanan sebelah atas.Klik Cipta ID Apple Anda di Tapak Web Apple
 3. Masukkan butiran anda dan klik Teruskan di bahagian bawah.
 4. Anda kini akan diminta untuk mengesahkan ID e-mel dan Nombor Telefon anda menggunakan kod enam digit.
 5. Setelah selesai, anda akan sampai ke bahagian mengurus profil anda. Klik ‘Tambah Kaedah Pembayaran’ di bawah Pembayaran dan Penghantaran.
 6. Tambahkan alamat penghantaran dan pengebilan anda dan pilih Tiada dalam kaedah pembayaran.
 7. Setelah selesai, klik Simpan.Pilih Tiada dalam kaedah pembayaran untuk membuat Apple ID tanpa kad kredit menggunakan tapak web Apple ID

Nota: Secara lalai, Tiada dipilih dalam kaedah pembayaran. Oleh itu, anda tidak perlu mengikuti proses tersebut selepas mencipta ID Apple baharu secara paksa.

Mengalih keluar maklumat pembayaran daripada Apple ID sedia ada pada iPhone

Sebelum ini adalah wajib untuk menambah kaedah pembayaran semasa membuat ID Apple baharu. Walaupun ini bertujuan untuk menambahkan kemudahan, ia mungkin terbukti bermasalah pada masa-masa dengan membayar apl tanpa disedari atau apabila iPhone anda berada di tangan orang lain.

Menyedari perkara ini, jika anda ingin mengalih keluar maklumat pembayaran daripada Apple ID sedia ada anda pada iPhone, berikut ialah panduan mendalam kami yang berkongsi proses tersebut.

Adakah anda berjaya mencipta Apple ID tanpa kad kredit?

Dengan ekosistem bersatu Apple, terdapat banyak tujuan yang Apple ID anda akan berkhidmat kepada anda pada masa hadapan. Walau bagaimanapun, menambah butiran kad kredit mungkin bukan pilihan sesetengah orang untuk mengelakkan perbelanjaan yang tidak disengajakan. Saya harap maklumat yang dikongsi dapat memenuhi pertanyaan anda. Jika anda mempunyai sebarang soalan lain yang berkaitan dengan Apple ID anda, sila kongsikannya di bahagian komen di bawah.

Baca Seterusnya:

 • Bagaimana untuk menukar ID Apple tanpa kehilangan data
 • Padamkan Akaun ID Apple Secara Kekal
 • Bagaimana untuk membetulkan isu “Kemas kini Tetapan ID Apple” pada iPhone
 • 11 Cara untuk melindungi Apple ID anda pada iPhone, iPad dan Mac

Pembaca seperti anda membantu menyokong iGeeksBlog. Apabila anda membuat pembelian menggunakan pautan di tapak kami, kami mungkin mendapat komisen ahli gabungan. Baca lagi.

Profil Pengarang


Mayank

Mayank ialah pengarang yang diterbitkan dan penulis blog teknologi dengan lebih sepuluh tahun pengalaman menulis untuk pelbagai domain dan industri. Di iGeeks, dia kebanyakannya menulis tentang blog yang menyelesaikan masalah pengguna dan membimbing mereka untuk mengeluarkan potensi penuh Peranti Apple mereka. Dia sering ditemui dengan fon kepala dihidupkan, menaip mengikut irama beberapa lagu desa.