Cara Membuat Kertas Dinding Video dalam Enjin Kertas Dinding

93

Enjin Kertas Dinding ialah apl pilihan anda untuk semua kertas dinding animasi. Harganya tidak terlalu mahal dan menyediakan serta mengurus kertas dinding anda agak mudah. Perisian ini mempunyai banyak kertas dinding yang menarik yang boleh membawa lebih banyak kehidupan kepada persediaan desktop anda.

Cara Membuat Kertas Dinding Video dalam Enjin Kertas Dinding

Jika anda cuba memikirkan cara membuat kertas dinding video dalam Wallpaper Engine, kami sedia membantu. Dalam artikel ini, kami akan membimbing anda melalui proses yang tepat supaya anda boleh mula menikmati ketenangan kertas dinding video dengan segera. Walaupun artikel ini tertumpu pada Enjin Kertas Dinding, kami juga akan menunjukkan kepada anda cara memuat naik kertas dinding video anda ke bengkel Steam, menyesuaikannya dan banyak lagi. Mari kita mulakan.

Cara Membuat Kertas Dinding Video dalam Enjin Kertas Dinding Menggunakan PC

Enjin Kertas Dinding membolehkan anda membuat kertas dinding video yang menakjubkan tanpa membebankan wang. Prosesnya agak mudah, dan anda akan menyukai produk akhir. Anda hanya perlu membeli langganan perisian Wallpaper Engine dan anda akan mempunyai akses kepada koleksi kertas dinding yang cantik untuk memulakan anda. Apl ini juga menyediakan ruang kerja tempat anda boleh membuat dan berkongsi kertas dinding anda dengan orang lain.

Untuk membuat kertas dinding video menggunakan Enjin Kertas Dinding, ikuti langkah ini.

 1. Pada komputer anda, buka Stim permohonan.
 2. Pergi ke “Perisian”, pilih “Enjin Kertas Dinding”, dan klik butang “LAUNCH” untuk membuka aplikasi.
 3. Apl itu sepatutnya disiarkan secara langsung dan kini anda akan melihat ikon Enjin Kertas Dinding di sudut kanan bawah desktop anda.
 4. Klik kanan ikon dan pilih pilihan “Buat Kertas Dinding”.
 5. Pada tetingkap pop timbul, klik widget “Buat Kertas Dinding”.
 6. Daripada galeri anda, pilih fail video yang anda ingin gunakan sebagai kertas dinding anda dan klik butang “Buka”.
 7. Beri nama projek anda dan pilih skema warna yang sepadan dengan estetika video yang dipilih.
 8. Klik butang “OK” untuk meneruskan.
 9. Pada halaman seterusnya, anda sepatutnya melihat pratonton kertas dinding video anda.
 10. Navigasi ke “Fail” kemudian “Gunakan Kertas Dinding” untuk menjadikannya kertas dinding semasa anda.

Menyesuaikan kertas dinding video anda boleh menjadikan atau memecahkan estetika skrin desktop anda. Jika anda ingin menyesuaikan kertas dinding video yang baru anda buat di atas, pergi ke bar sisi di sebelah kiri dan dayakan atau lumpuhkan pilihan yang tersedia. Beberapa pratetap yang boleh anda sesuaikan termasuk kedudukan video, penjajaran dan kesan LED.

Bagaimana untuk Muat Naik Kertas Dinding Video ke Bengkel Steam

Memuat naik kertas dinding video anda ke bengkel wap ialah cara terbaik untuk berkongsi kreativiti anda dengan dunia. Jika anda ingin memuat naik kertas dinding video yang baru anda buat di atas ke Bengkel Steam, ikut langkah ini.

 1. Pada halaman pratonton video anda, pergi ke “Bengkel” dan pilih pilihan “Kongsi Kertas Dinding di Bengkel”.
 2. Dalam medan yang berkaitan, nyatakan nama projek, genre kertas dinding, perihalan dan penilaian umur, antara medan lain yang diperlukan.
 3. Dalam bahagian “Pratonton”, muat naik imej atau ambil gambar kertas dinding video sedia ada anda.
 4. Setelah anda selesai, tekan butang “Terbitkan” untuk meneruskan.
 5. Jika anda ingin melihat kertas dalam bengkel, klik butang “Tunjukkan kertas dinding dalam bengkel”. Di sana, anda boleh melihat butiran kertas dinding yang baru anda buat, mengeditnya, menambah penyumbang atau memadamkannya sepenuhnya.

Sekiranya anda menukar fikiran tentang kertas dinding video dan memutuskan untuk kembali kepada kertas dinding imej statik, ikut langkah ini.

 1. Buka Stim aplikasi dan melancarkan Enjin Kertas Dinding.
 2. Pergi ke desktop anda dan klik ikon Enjin Kertas Dinding di sudut kanan bawah skrin anda.
 3. Daripada pilihan, pilih “Tukar Kertas Dinding”.
 4. Pilih imej statik baharu daripada galeri anda.
 5. Pergi ke “Fail” dan pilih pilihan “Gunakan Kertas Dinding”.

Cara Membuat Kertas Dinding Video dalam Enjin Kertas Dinding Menggunakan Templat

Enjin Kertas Dinding juga menyediakan cara untuk anda membuat kertas dinding menggunakan templat yang sedia ada. Untuk membuat kertas dinding video dalam Enjin Kertas Dinding menggunakan templat, ikut langkah ini.

 1. Pergi ke Stim dan lancarkan aplikasi Enjin Kertas Dinding.
 2. Pergi ke desktop anda dan klik ikon Enjin Kertas Dinding di bahagian bawah sebelah kanan skrin.
 3. Dalam medan “Nama Projek”, nyatakan nama projek anda.
 4. Di bawah “Templat”, pilih reka bentuk pemandangan yang anda ingin bertindak sebagai asas untuk kertas dinding video anda.
 5. Tentukan peleraian kertas dinding video anda dan tekan butang “OK”.
 6. Tetingkap baharu harus dibuka dengan ruang kerja untuk penciptaan kertas dinding anda.
 7. Klik “Tambah Aset” untuk menambah pratetap yang anda perlukan pada templat anda ke ruang kerja.
 8. Pergi ke “Bengkel” dan pilih “Semak Imbas Aset di Bengkel” untuk memuat turun templat prabuatan untuk ditambahkan pada bengkel anda.

Harap maklum bahawa pada masa ini, anda tidak boleh memuat naik fail .mp4 semasa membuat templat kertas dinding.

Cara Membuat Enjin Kertas Dinding Video Menggunakan Telefon Bimbit

Jika anda menggunakan aplikasi mudah alih Wallpaper Engine dan ingin menggunakannya untuk menetapkan video sebagai kertas dinding anda, ikut langkah ini.

 1. Buka Enjin Kertas Dinding aplikasi.
 2. Untuk memuat naik video baharu, tekan butang “Tambah”.
 3. Ketik butang “Import Fail”.
 4. Pilih fail video yang anda ingin tetapkan sebagai kertas dinding.
 5. Setelah video dipilih, tekan ikon tanda semak di penjuru kanan sebelah atas skrin untuk menggunakannya sebagai kertas dinding anda.
 6. Anda sepatutnya melihat pop timbul di bahagian bawah yang memberitahu anda bahawa kertas dinding telah berjaya digunakan.

Soalan Lazim

Adakah kertas dinding video menghabiskan bateri saya?

Ya, kertas dinding video dan langsung menguras lebih banyak tenaga daripada kertas dinding statik. Ini kerana video melibatkan CPU untuk terus memaparkan pada skrin.

Bolehkah saya menggunakan GIF saya sebagai kertas dinding video dalam Enjin Wallpaper?

Ya, anda boleh menggunakan GIF anda sendiri sebagai kertas dinding video dalam Enjin Kertas Dinding. Untuk berbuat demikian, ikuti proses yang kami tentukan pada permulaan artikel tentang mencipta kertas dinding video.

Bolehkah saya menggunakan video yang mempunyai audio sebagai kertas dinding saya dalam Wallpaper Engine?

Ya, anda boleh menggunakan video yang mempunyai audio dalam Enjin Wallpaper. Walau bagaimanapun, audio tidak akan dimainkan pada kertas dinding anda. Perkara yang sama berlaku untuk kertas dinding yang ditetapkan menggunakan aplikasi mudah alih Enjin Kertas Dinding.

Adakah Wallpaper Enjin percuma untuk digunakan?

Aplikasi desktop Wallpaper Engine tidak percuma untuk digunakan. Anda perlu membayar yuran untuk mengakses apl dan utilitinya. Walau bagaimanapun, aplikasi mudah alih adalah percuma untuk digunakan dan mempunyai koleksi kertas dinding video prabuatan yang baik yang boleh anda gunakan tanpa membelanjakan sebarang wang.

Buang Kertas Dinding Imej Statik Yang Keji

Enjin Kertas Dinding ialah cara terbaik untuk mula bereksperimen dengan kertas dinding animasi. Nasib baik, menggunakan aplikasi untuk menyediakan kertas dinding tidaklah menyusahkan. Adalah penting untuk berhati-hati dengan video yang ingin anda tetapkan sebagai kertas dinding. Sesetengah video mungkin terlalu terang atau warnanya mungkin tidak sesuai, menjadikannya sukar untuk melihat ikon desktop anda. Atas sebab itu, gunakan video tertentu untuk menavigasi desktop anda dengan mudah.

Kami harap anda kini telah mempelajari cara membuat kertas dinding video dalam Enjin Kertas Dinding.

Pernahkah anda mencuba membuat kertas dinding video menggunakan Enjin Kertas Dinding? Bagaimana pengalamannya? Sila beritahu kami di bahagian komen di bawah.