Cara Membuat Sigil dalam Diablo 4

36

Kerajinan sigil dalam “Diablo 4” meningkatkan pengalaman permainan anda, termasuk sigil Nightmare, yang membantu pemain mengubah suai penjara bawah tanah standard kepada varian Nightmare untuk permainan akhir. Tidak seperti penjara bawah tanah biasa, versi ini menimbulkan cabaran yang kompleks di mana pemain boleh mengakses ganjaran yang lebih lumayan. Tetapi anda hanya boleh mengakses ciri ini sebaik sahaja anda mencapai tahap dalam permainan dan mencapai Peringkat Dunia 3.

Cara Membuat Sigil dalam Diablo 4

Artikel ini menunjukkan cara anda boleh membuat sigil dalam “Diablo 4.”

Membuat Sigil dalam Diablo 4

Walaupun ia tidak penting untuk peringkat awal permainan, membuat sigil menjadi perlu apabila pemain terus mara. Walau bagaimanapun, anda perlu terlebih dahulu melengkapkan Pencarian Keutamaan pada Tahap 53 untuk mendapatkan keupayaan untuk membuat sigil. Arahan di bawah akan membimbing anda dalam mencapai tugas ini:

 • Buka kunci Peringkat Dunia 3.
 • Dapatkan sigil Nightmare dari Pokok Berbisik.
 • Lengkapkan penjara bawah tanah Nightmare.
 • Selesaikan pencarian “Bercakap dengan Demyan”.

Watak bukan pemain (NPC) akan membantu anda mencipta sigil pertama anda, membuka kunci keupayaan untuk membuat dan menyelamatkannya.

Serbuk Sigil adalah penting dalam proses pembuatan ini. Anda boleh mendapatkannya dengan melengkapkan penjara bawah tanah Nightmare atau menyelamatkan sigil Nightmare yang ditolak dari kedai Occultist. Sigil yang tidak diingini biasanya mempunyai kedudukan peringkat rendah atau imbuhan bernilai rendah. Secara umumnya, cara terbaik untuk mendapatkan bahan ini adalah dengan menjalankan tetapan semula penjara bawah tanah yang konsisten di penjara bawah tanah yang popular untuk mendapatkan bahan kraf yang berkualiti.

Penyahkodan Sigil Crafting

Terdapat dua cara utama untuk mendapatkan sigil Nightmare dalam “Diablo 4.” Anda boleh sama ada mengetepikan bos atau menyelesaikan cabaran “Tree of Whisper”. Kadangkala, sigils berlaku secara rawak di dunia Sanctuary. Tetapi sebaik sahaja anda melengkapkan penjara bawah tanah Nightmare pertama anda, mendapatkannya akan menjadi mudah jika anda belajar cara membuatnya. Ini adalah keupayaan penting kerana kebanyakan penurunan sigil permainan biasanya lebih rendah daripada peringkat kesukaran semasa anda.

Terdapat dua jenis sigil yang anda boleh buat berdasarkan tahap peringkat. Anda boleh membuat sigil Suci atau Ancestral. Yang pertama berada di antara Tahap 1 dan 20, manakala yang terakhir diberikan Tahap 21 hingga 100. Ingat bahawa anda hanya boleh membuat sigil peringkat tinggi apabila melengkapkan penjara bawah tanah Tier 3 Nightmare.

Hubungan antara penyelamatan dan pembuatan sigil adalah lebih kurang 2.5:1. Ini bermakna anda akan dapat membuat satu sigil dengan setiap dua setengah sigil yang anda pulihkan daripada Occultist. Bahan habis pakai ini akan tergolong dalam peringkat yang sama.

Sigil Nightmare yang anda buat boleh menentukan penjara bawah tanah yang anda boleh ubah suai, bilangan mod permainan yang boleh anda sertai, dan kepadatan raksasa dalam penjara Nightmare.

Sistem sigil kerajinan ini adalah salah satu yang paling mudah dalam permainan. Tetapi, jika anda mencuba penjara bawah tanah Nightmare yang mencabar tanpa persediaan yang sewajarnya, anda mungkin kembali ke dalam permainan. Anda bukan sahaja akan membazirkan serbuk sigil anda tetapi juga sigil buatan anda. Lebih tinggi sigil Nightmare peringkat yang anda selamatkan, lebih banyak serbuk sigil yang akan anda kumpulkan. Perlu diingat bahawa “Diablo 4” membolehkan anda memilih tahap sigil yang dibuat.

Menggunakan Sigils dalam Diablo 4

Menggunakan sigil dalam “Diablo 4” agak mudah. Untuk mengaktifkannya, anda perlu menavigasi tab Bahan Habis dalam inventori anda dan pilih sigil yang anda ingin gunakan. Sebaik sahaja anda boleh membuat sigil, jadikan strategik tentang sigil yang anda pilih untuk dijalankan. Jika anda boleh membuat sigil peringkat tinggi dari Tahap 15-20, anda harus fokus padanya sahaja untuk berkembang dengan lebih cekap dalam permainan.

Jika anda melihat lebihan jumlah sigil dalam inventori anda, langkah terbaik ialah menggunakannya untuk mendapatkan serbuk sigil. Ini akan membantu anda mencipta lebih banyak ruang untuk bahan habis pakai dalam inventori anda. Anda boleh mendapatkan maksimum lima sigil untuk setiap penjara bawah tanah Nightmare yang anda jalankan. Begini cara anda boleh menggunakan sigil Nightmare:

 1. Pergi ke slot “Boleh Habis” dalam inventori.
 2. Gerakkan penuding anda di atas sigil yang anda ingin gunakan.
 3. Tekan butang “Gunakan” sebaik sahaja ia muncul.
 4. Bawa peta anda dan cari tanda merah untuk mencari penjara bawah tanah dan cari pintu masuk dan masuk penjara bawah tanah.

Kos Mencipta Sigil Mimpi Buruk

Apabila anda menaik taraf penjara biasa kepada penjara bawah tanah Nightmare menggunakan sigil buatan anda, anda akan memperoleh sifat yang boleh diberikan kepada item dan permata legenda. Harap maklum bahawa hanya satu sigil boleh digunakan untuk menaik taraf satu penjara bawah tanah, dan kos secara beransur-ansur meningkat apabila anda maju dalam permainan. Jadual di bawah menunjukkan harga untuk menghasilkan sigil Nightmare yang berbeza berdasarkan tahap peringkatnya.

pangkat Serbuk Sigil emas Imbuhan
1-5 4 4,000 3
6-10 8 6,000 3
11-15 13 8,000 4
16-20 18 10,000 4
21-25 23 13,000 5
26-30 28 16,000 5
31-35 34 19,000 5
36-40 40 22,000 5
41-50 50 26,000 5
51-60 60 30,000 5
61-70 70 35,000 5
71-80 80 40,000 5
81-90 90 45,000 5
91-100 100 50,000 5

Menyelesaikan masalah Sigil Crafting dalam Diablo 4

Sesetengah pemain dalam “Diablo 4” tidak dapat membuka kunci kerajinan sigil walaupun selepas sampai ke Peringkat Dunia 3. Walaupun pembangun permainan masih belum menambal isu ini, komuniti Diablo telah dapat menghasilkan beberapa pembetulan untuk masalah itu. Begini cara anda boleh menyelesaikan ralat:

Mulakan semula Permainan

Pelayan permainan kadang-kadang boleh mengalami gangguan. Memulakan semula permainan boleh membantu menyegarkan sistem dan mengosongkan ralat. Ramai pemain yang menghadapi masalah telah mengesyorkan penyelesaian ini.

Kemas kini Permainan

Pembangun biasanya akan tergesa-gesa untuk mengeluarkan kemas kini permainan jika terdapat banyak aduan tentang isu yang sama dalam kalangan pemain. Adalah lebih baik jika anda menyemak imbas versi baharu dalam talian, kerana ia berkemungkinan akan menghapuskan sebarang pepijat atau isu sistem yang mungkin mengganggu keupayaan untuk mencipta sigil.

Sahkan Integriti Fail Permainan

Ini terpakai kepada mereka yang bermain “Diablo 4” pada PC. Begini cara anda boleh mengesahkan integriti fail:

 1. Pergi ke Battle.net
 2. Pilih “Diablo 4” dan pilih “Tetapan.”
 3. Klik pilihan “Imbas dan Betulkan Fail”.

Proses ini secara automatik akan menyemak dan mengimbas semua fail yang disimpan dalam direktori pemasangan dan membetulkan mana-mana yang mungkin terjejas atau rosak. Isu itu mungkin akan diselesaikan sebaik sahaja anda melancarkan semula permainan.

Soalan Lazim

Mengapa anda tidak boleh membuat sigil Nightmare?

Anda mungkin belum sampai ke Tahap 3 Dunia dalam “Diablo 4.” Anda hanya akan dapat membuat sigil apabila anda mencapai tahap ini.

Bolehkah anda mengambil bahagian dalam penjara bawah tanah Nightmare tanpa sigil dalam Diablo 4?

Tidak. Aktiviti akhir permainan ini hanya boleh diakses menggunakan sigil.

Mengapa anda tidak boleh membuat sigil Ancestral, namun anda membuka kunci Tahap 3 Dunia?

Sigil nenek moyang tergolong dalam Tahap Tahap 20 hingga 100. Walaupun anda diberikan kebolehan untuk mencipta sigil dalam Tahap 3 Dunia, anda perlu membuka kunci “Kesukaran Seksa” dalam Tahap 4 Dunia untuk membuatnya.

Bolehkah anda menaik taraf sigil dalam Diablo 4?

Tidak. Pada masa ini tiada pilihan untuk menaik taraf sigil sedia ada.

Menembusi Penjara Bawah Tanah Mimpi ngeri Seperti Pro

Mendapatkan sigil Nightmare dalam “Diablo 4” adalah masalah nasib. Inilah sebabnya mengapa mempelajari cara membuat bahan habis ini berguna. Ia memastikan anda akan sentiasa mempunyai beberapa sigil dalam inventori anda apabila diperlukan. Walaupun mekanik sigil menjadikan melengkapkan penjara bawah tanah lebih mencabar, mereka menjanjikan ganjaran yang lebih tinggi dan pengalaman permainan yang lebih baik untuk pemain yang menghadapi cabaran.

Pernahkah anda membuat sigil dalam “Diablo 4”? Apakah peringkat sigil tertinggi yang anda buat setakat ini? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.