Cara Membuat Templat E-mel dalam HubSpot

15

E-mel HubSpot ialah salah satu kaedah pemasaran paling langsung dan berpatutan yang tersedia untuk perniagaan. Walau bagaimanapun, membuat satu untuk setiap bakal pelanggan boleh memakan masa. Di situlah templat e-mel boleh menjimatkan usaha dan wang anda. Mereka boleh menyelaraskan proses dan memastikan komunikasi anda konsisten sementara masih memberi ruang untuk pemperibadian.

Cara Membuat Templat E-mel dalam HubSpot

Artikel ini akan mengajar anda cara memanfaatkan sepenuhnya templat e-mel dalam HubSpot. Keupayaan untuk mencipta templat berkualiti tinggi adalah salah satu langkah awal ke arah berjaya dalam pemasaran e-mel.

Mencipta Templat E-mel dalam HubSpot

Dengan menggunakan templat, anda boleh menjimatkan masa kerana anda tidak perlu memformat setiap e-mel secara individu sepanjang kempen. Pemasar boleh melaraskan kandungan penting dengan cepat sambil mengekalkan reka bentuk dan mesej yang konsisten yang mewakili jenama mereka.

Untuk membuat templat kosong baharu dalam HubSpot, ikut langkah berikut:

 1. Dalam akaun HubSpot anda, navigasi ke Pemasaran, kemudian Fail dan Templat, kemudian Alat Reka Bentuk.
 2. Untuk membuka fail, klik Fail di bahagian atas pencari kemudian pilih Fail baharu.
 3. Apabila kotak dialog dibuka, klik pada Seret dan lepaskan di bawah Apa yang anda ingin bina hari ini?, kemudian klik Seterusnya.
 4. Klik pada menu lungsur Jenis templat dan pilih mana-mana satu daripada jenis templat yang disenaraikan di bawah:


  • Blog: Templat untuk catatan blog individu dan halaman penyenaraian blog
  • E-mel: Templat untuk e-mel
  • Halaman: Templat untuk tapak web dan halaman pendaratan
  • Sistem: Templat untuk ralat, gesaan kata laluan dan halaman langganan e-mel
 5. Taipkan nama fail templat anda.
 6. Klik butang Cipta apabila anda selesai.

Jika diikuti dengan betul, langkah ini akan membolehkan anda membuat dan mengkonfigurasi templat e-mel untuk HubSpot yang boleh digunakan dalam kempen pemasaran anda.

Faedah Menggunakan Templat E-mel

Templat e-mel menjadikannya lebih pantas dan lebih mudah untuk membuat e-mel. Daripada membuat e-mel dari awal, anda boleh menggunakan templat prareka bentuk dan mengubah suainya mengikut kesesuaian. Ini membolehkan anda memformat dan memperibadikan e-mel anda dengan cepat, mengekalkan penjenamaan dan pemesejan yang konsisten dalam kempen anda.

Jenis Templat E-mel untuk Dicipta

Terdapat pelbagai jenis templat e-mel yang direka untuk kempen pemasaran yang berbeza dan termasuk yang berikut:

 • E-mel alu-aluan: Ini hendaklah dihantar kepada kenalan atau pelanggan baharu selepas mereka mendaftar. E-mel harus mengalu-alukan pelanggan baharu dan menawarkan sumber yang berguna. HubSpot juga menasihati memasukkan kod diskaun atau beberapa hadiah untuk merangsang penyertaan.
 • Surat berita: Ini dihantar secara kerap untuk mengemas kini kenalan tentang berita syarikat, catatan blog dan sumber yang berguna. Pastikan anda mempunyai kandungan yang berbeza untuk pelbagai jenis pelanggan.
 • E-mel interaksi semula: Ini menyasarkan kenalan luput yang tidak kerap berinteraksi dengan anda. Tawaran istimewa akan mengingatkan kenalan tentang jenama anda. HubSpot mencadangkan menyediakan insentif untuk melanggan semula.
 • E-mel transaksi: E-mel ini dihantar secara automatik sebaik sahaja pengguna melakukan beberapa tindakan seperti membuat pembelian atau mengisi borang. Buat salinan mudah.
 • E-mel percutian: Manfaatkan musim seperti cuti, detik kebudayaan, hari kesedaran, dsb. dengan menghantar mesej khas ini. Tambahkan warna, grafik dan tawaran istimewa yang memberikan mereka suasana perayaan.

Menguji dan Memperhalusi Templat E-mel

Sebelum menghantar templat e-mel kepada lebih ramai orang, adalah penting untuk anda menguji dan mengubahnya jika perlu. Ini akan membantu dalam menjadikan templat anda berkesan. Berikut ialah beberapa petua yang mungkin membantu anda:

 • Semak semula pemformatan e-mel anda dengan melihatnya pada desktop dan peranti mudah alih. Ramai orang menggunakan telefon mereka untuk menyemak peti masuk mereka, jadi e-mel mestilah mesra untuk semua peranti.
 • Anda harus menyasarkan skor spam yang rendah untuk e-mel anda dipaparkan dalam peti masuk utama. Optimumkan imej, pautan dan kandungan jika skor terlalu tinggi.
 • Hantar e-mel ujian kepada diri sendiri atau rakan sekerja supaya mereka boleh memberikan maklum balas yang jujur ​​mengenai kandungan, reka bentuk, dsb., dengan itu membuat penambahbaikan dari semasa ke semasa.
 • Apabila anda mula menghantar e-mel secara meluas, pastikan anda memberi perhatian kepada analitis utama: kadar terbuka dan klik lalu, kadar lantunan, dsb.
 • Untuk meningkatkan respons e-mel anda, perhalusi baris subjek, kandungan, reka letak, imej dan seruan tindak anda berdasarkan analitis yang menunjukkan istilah dan imej yang paling berkesan untuk digunakan.

Ikuti petua ini dan semak data anda untuk terus mengoptimumkan templat kepada format yang paling berkesan.

Automasi HubSpot: Memperkemas Aliran Kerja E-mel

Untuk menyelaraskan usaha pemasaran anda dan meningkatkan kecekapan, anda boleh mengautomasikan aliran kerja e-mel anda dalam HubSpot. Ini boleh dilakukan dengan memanfaatkan integrasi dengan CRM dan sistem automasi pemasaran seperti Marketo atau Salesforce Pardot supaya pemasaran e-mel anda diperibadikan dan dibahagikan berdasarkan gelagat dan demografi antara faktor lain. Berikut ialah kunci untuk mengautomasikan aliran kerja e-mel anda dalam HubSpot.

 • Integrasikan sistem automasi CRM dan pemasaran anda ke dalam HubSpot untuk mengakses data hubungan penting. Data ini akan membantu anda memperibadikan e-mel anda dan menyasarkan segmen khusus khalayak anda.
 • Buat aliran kerja automatik dalam HubSpot yang mencetuskan kempen e-mel tertentu berdasarkan tindakan atau gelagat tertentu. Sebagai contoh, sediakan aliran kerja yang menghantar e-mel alu-aluan secara automatik kepada kenalan baharu, kemudian susulan dengan siri e-mel pemupukan atau berinteraksi semula dengan pelanggan yang tidak aktif.
 • Tentukan pencetus dan tindakan dalam aliran kerja anda yang mengautomasikan apabila e-mel dihantar dan cara ia dihantar. Pencetus boleh termasuk penyerahan borang, lawatan tapak web atau sifat hubungan tertentu, manakala tindakan melibatkan penghantaran e-mel, mengemas kini sifat hubungan atau mendaftarkan kenalan dalam aliran kerja tambahan.

Soalan Lazim

Bagaimanakah saya boleh mengkategorikan templat e-mel saya dalam HubSpot?

Anda boleh mengumpulkan templat anda mengikut jenis kandungan, peringkat kitaran hayat pelanggan atau kempen. Mengkategorikannya dengan betul membolehkan anda mengurus perpustakaan templat anda dengan lebih berkesan.

Apakah beberapa petua untuk mencipta baris subjek templat e-mel yang berkesan?

Baris subjek yang pendek, diperibadikan dan menarik dengan tawaran atau tujuan khusus yang dinyatakan pada awal baris ialah beberapa perkara yang boleh meningkatkan kadar terbuka.

Apakah kelebihan menggunakan templat e-mel?

Templat e-mel memastikan konsistensi jenama, membolehkan ujian dan penambahbaikan, meningkatkan kerjasama pasukan dan menjimatkan masa berbanding dengan menulis e-mel baharu dari awal setiap kali.

Apakah jenis templat e-mel biasa yang perlu saya buat?

Anda boleh membuat mesej alu-aluan, bahan promosi, surat berita, surat pertunangan semula, e-mel transaksi, serta ucapan hari raya.

Bagaimanakah saya boleh menjadikan templat e-mel saya lebih diperibadikan?

Untuk menjadikan e-mel lebih peribadi, anda boleh menggunakan teg gabungan, blok kandungan dinamik, baris subjek yang diperibadikan atau senarai segmen oleh pelanggan individu.

Optimumkan Kejayaan Pemasaran E-mel

Menggunakan templat e-mel boleh memudahkan proses pemasaran e-mel anda. Dengan menyediakan, memformat, memperibadikan dan menguji templat e-mel HubSpot anda dengan betul, anda akan menjimatkan masa sambil memberikan pengalaman yang lebih baik kepada pelanggan anda. Faedahnya ialah masa yang diluangkan untuk menyediakan templat berkualiti akan berbaloi kerana ia menghasilkan aliran kerja yang lebih baik dan penglibatan pelanggan yang dipertingkatkan.

Apakah yang anda rasa paling sukar untuk membuat templat e-mel? Bagaimana anda mereka bentuk templat anda? Tinggalkan kami komen dengan sebarang pemikiran atau soalan.