Cara membuka nota dalam apl Pages dalam iOS 17 dan macOS Sonoma

52
Buka nota dalam apl Pages

Jika anda suka mencatat idea dalam apl Nota tetapi ingin berkongsinya pada platform universal, maka anda bertuah. Dengan iOS 17 dan macOS Sonoma, pengguna kini boleh berkongsi Apple Notes ke apl Pages dengan berkesan.

Dengan berkongsi nota kepada apl Pages, anda mendapat akses kepada pilihan pemformatan yang lebih luas, membolehkan anda mempertingkatkan kualiti dokumen anda. Selain itu, dalam Halaman, anda boleh menyimpan maklumat anda dalam pelbagai format, termasuk docx, pdf dan rtf. Tanpa berlengah, mari kita terokai langkah-langkah untuk membuka nota dalam apl Pages.

Bagaimana untuk membuka nota kepada Pages pada iPhone dan iPad

 1. Lancarkan apl Nota → Buka nota yang ingin anda kongsi ke Halaman.
 2. Ketik ikon Kongsi → Pilih Buka dalam Halaman apabila digesa.
  Tunggu sehingga fail disediakan dan diimport ke apl Pages.

  Ketik ikon kongsi, pilih pilihan buka dalam halaman dalam Nota

Voila! Anda kini boleh mengubah suai fail masing-masing dalam apl Pages.

Cara membuka nota dalam Pages pada Mac

 1. Lancarkan apl Nota pada Mac.
 2. Buka nota → Klik ikon Kongsi.
 3. Pilih pilihan Buka dalam Halaman daripada menu lungsur.

  Klik ikon kongsi, pilih buka dalam Halaman

 4. Memandangkan nota diproses sepenuhnya, anda boleh mengubah suai yang sama dalam apl Pages.Buka nota dalam apl halaman pada mac

Ini hanya sekilas. Dengan apl Pages pada Mac, anda boleh meningkatkan lagi keupayaan kreatif anda.

Kelebihan berkongsi Nota ke Halaman

Jika anda tertanya-tanya mengapa seseorang meninggalkan apl Nota rasmi yang ditawarkan oleh Apple dan menggunakan alat yang serupa seperti Pages, maka anda tidak bersendirian. Mari bincangkan beberapa ciri Halaman utama yang boleh membantu anda dengan sangat baik.

 • Ciri kerjasama yang dipertingkatkan dalam Pages memperkasakan berbilang pengguna untuk bekerja secara serentak pada dokumen dalam masa nyata.
 • Pelbagai jenis templat yang mengagumkan tersedia untuk memenuhi keperluan anda. Profesional boleh membuat dokumen yang menarik secara visual dengan templat sedia untuk digunakan.
 • Individu boleh mengeksport halaman dokumen anda sebagai fail imej.
 • Halaman kini menawarkan alat penyuntingan lanjutan, seperti penggredan warna untuk imej dan video.
 • Label ringkasan dalam carta bar, lajur dan kawasan bertindan boleh berguna.
 • Alat lanjutan seperti menambahkan grafik vektor berskala (SVG) pada dokumen anda membolehkan anda mengekalkan kualiti visual pada sebarang saiz. Akhir sekali, pengguna boleh mengekalkan imej SVG apabila mengeksport buku ke dalam format EPUB, termasuk seni kulit buku.

Penambahbaikan teratas ini membolehkan para profesional memilih kandungan berkualiti tinggi secara langsung daripada peranti Apple mereka. Apl Pages sudah pasti memperkemas proses penciptaan kandungan dengan menyediakan fleksibiliti yang tiada tandingan.

Soalan Lazim

Mengapa saya tidak dapat mencari pilihan Buka dalam Halaman semasa berkongsi nota?

Jika anda tidak dapat mencari ciri ini, maka pastikan apl Pages dipasang pada peranti anda. Dan jika masalah berterusan, kemas kini aplikasi dan lancarkannya semula.

Tingkatkan produktiviti anda!

Sama ada anda menggunakan iPhone semasa dalam perjalanan, iPad anda untuk sesi mengambil nota atau Mac anda untuk pengeditan mendalam, Pages menyediakan pengalaman yang bersatu dan intuitif merentas semua peranti Apple anda. Oleh itu, teruskan dan keluarkan kreativiti anda sepenuhnya.

Terima kasih kerana membaca. Jangan teragak-agak untuk melepaskan pemikiran anda dalam komen di bawah.

Baca lebih lanjut:

 • Cara menambah kata laluan pada dokumen Pages pada iPhone, iPad dan Mac
 • Cara menunjukkan bilangan perkataan dalam Pages pada iPhone, iPad dan Mac
 • Cara mengedit PDF dalam apl Fail pada iPhone dan iPad

Profil Pengarang


Yash

Penulis Kandungan
di

iGeeksBlog

| laman web

Yash ialah individu yang didorong dengan minat terhadap teknologi dan kesannya terhadap dunia kita. Matlamatnya adalah untuk mendidik dan memaklumkan kepada orang lain tentang kemajuan terkini dalam teknologi dan bagaimana mereka boleh memberi manfaat kepada masyarakat. Selaras dengan itu, dia sangat menikmati anime dan Marvel Cinematic Universe, jika tidak menulis.