Cara Memetik Seseorang Mengenai Discord Pada PC atau Peranti Mudah Alih

102

Discord ialah aplikasi sembang percuma yang digunakan oleh pemain di seluruh dunia. Sejak dilancarkan pada 2015, berjuta-juta pemain telah berkumpul untuk membina komuniti di sekitar permainan kegemaran mereka, projek dan idea lain di platform.

Cara Memetik Seseorang Mengenai Discord Pada PC atau Peranti Mudah Alih

Disebabkan tumpuan apl pada sembang, pemain boleh menggunakan semua jenis ciri pemformatan seperti tebal, condong, garis bawah dan banyak lagi yang dibina terus melalui penurunan nilai. Penambahan ini membantu pengguna mengekspresikan diri mereka dengan lebih baik dan memastikan Discord kekal sebagai ruang berasaskan personaliti.

Walau bagaimanapun, satu ciri yang dicari secara konsisten oleh pengguna dalam Discord ialah keupayaan untuk memetik orang lain. Alternatif berorientasikan kerja kepada Discord, Slack, mempunyai ciri ini, seperti juga beberapa aplikasi sembang lain. Untuk masa yang lama, pengguna Discord tidak bernasib baik apabila ia datang untuk memetik pengguna lain, terpaksa menggunakan blok kod atau chatbot yang canggih.

Nasib baik, ini telah berubah pada tahun lepas! Kami berbesar hati untuk mengemas kini artikel ini dengan berita baik bahawa petikan kini merupakan ciri Discord terbina dalam. Begini cara ia berfungsi.

Cara Memetik Mesej Dalam Discord

Anda boleh memetik pengguna Discord lain pada semua platform (iOS, Android dan desktop) menggunakan kaedah yang sama. Kami akan menumpukan pada mudah alih-Discord dalam tutorial ini, walaupun teknik petikan pada dasarnya adalah sama. Petikan berbilang baris berbeza sedikit pada desktop (sebenarnya ia lebih mudah), tetapi sebaliknya, prosesnya berfungsi sama.

Anda boleh memetik teks dengan mudah di Discord dengan mengikuti langkah berikut:

  1. Cari mesej yang dimaksudkan dan salinnya.
  2. Taip simbol > ke dalam kotak teks.
  3. Tekan kekunci ruang. Baris teks akan muncul.
  4. Sekarang, tampal teks yang anda salin di atas.
  5. Hantar mesej ke sembang. Atau, klik Shift + Enter dan kembalikan ruang kepada @ seseorang.

Jika anda memerlukan lebih banyak bantuan untuk menyerahkan petikan satu atau dua baris di Discord, teruskan membaca.

Petikan Baris Tunggal Mengenai Discord

Petikan satu baris pada Discord digunakan apabila anda ingin memetik sesuatu yang hanya menggunakan satu baris teks. Ini bermakna tiada pemisah baris; jari anda jangan sekali-kali mengetik butang Kembali pada papan kekunci anda.

Untuk petikan satu baris, taip simbol “>”, diikuti dengan ruang dan petikan anda. Inilah yang sepatutnya kelihatan dalam apl:

Petikan Berbilang Baris Mengenai Discord

Petikan berbilang baris ialah apabila anda perlu memetik sesuatu yang mengandungi pemisah baris, seperti satu siri perenggan. Anda boleh melakukan ini dengan hanya menaip “>” di hadapan setiap perenggan baharu yang ingin anda petik, walaupun ini jelas boleh menjengkelkan selepas beberapa ketika.

Sebagai penyelesaian, anda boleh menaip “>>>” diikuti dengan ruang pada permulaan mesej anda untuk menjadikan semua yang anda taip dalam mesej itu sebahagian daripada petikan. Satu-satunya cara untuk keluar dari petikan itu adalah dengan menghantar mesej dan memulakan yang baharu atau mengundurkan “>>>”. Ia akan kelihatan seperti ini pada apl:

Anda mungkin ingat bahawa kami mengatakan petikan berbilang baris berfungsi sedikit berbeza pada desktop. Itu kerana “>” dan “>>>” kedua-duanya melakukan petikan berbilang baris secara lalai. Untuk menjadikannya petikan satu baris, tekan Return dan kemudian Backspace untuk kembali ke teks biasa.

Dan itu sahaja! Itu sahaja yang perlu diketahui mengenai petikan Discord pada masa ini.

Menggunakan Blok Kod Untuk Memetik Seseorang Mengenai Discord

Anda juga boleh menggunakan ciri blok kod untuk mencapai kesan yang hampir sama. Walau bagaimanapun, kaedah ini hanya berfungsi pada PC.

Biasanya, ini digunakan untuk menyerlahkan kod dalam senarai baris yang panjang, tetapi kerana ia sangat mudah untuk dilakukan, ia mungkin juga digunakan sebagai fungsi petikan. Untuk berbuat demikian, hanya letakkan frasa yang ingin anda petik dalam dua simbol tanda belakang “`”.

Contoh: ` Petikan ` (Taip ini tanpa ruang antara teks dan tanda belakang).

Dengan melakukan ini, frasa akan dimasukkan ke dalam blok kod. Walaupun ini tidak sesuai untuk seseorang yang mahukan petikan, formatnya sangat serupa dengan satu. Anda juga boleh melakukan yang berbilang baris untuk teks yang merangkumi beberapa tahap yang berbeza.

Walaupun begitu, walaupun tiada kaedah tradisional untuk memetik, sesetengah pentadbir Discord mungkin memasang bot yang membolehkan petikan dan ciri lain. Bot ini perlu ditambahkan ke dalam setiap saluran yang akan digunakan, tetapi usaha ini berbaloi untuk mereka yang ingin memetik orang lain.

Soalan Lazim

Penting untuk komunikasi teks yang berkesan untuk menggayakan perkataan tertentu. Berikut ialah beberapa jawapan lain kepada soalan yang paling kerap ditanya anda:

Bagaimanakah cara saya menghubungi seseorang secara langsung dalam sembang kumpulan?

Apabila berkomunikasi dengan orang dalam saluran Discord, anda mungkin perlu mengarahkan mesej kepada satu orang dan bukannya keseluruhan kumpulan. Jika anda ingin menghantar mesej peribadi kepada seseorang, anda boleh dengan mengetik nama pengguna mereka. Tetapi, jika anda ingin menghantar mesej kepada orang itu dalam saluran, anda juga boleh melakukannya.

Hanya taip @ sebelum menaip nama pengguna mereka. Senarai akan muncul, dan anda boleh memilih kenalan dari sana atau menaip nama penuh. Apabila mesej muncul dalam sembang kumpulan, nama mereka akan diserlahkan, menunjukkan bahawa mesej itu khusus untuk mereka.

Mengapa tanda petikan tidak berfungsi?

Kami terlalu kerap melihatnya apabila pengguna menjadi kecewa kerana mereka cuba memanipulasi teks menggunakan tanda petikan tunggal. Kebanyakan pengguna berpendapat bahawa penurunan harga tidak berfungsi. Dalam penurunan harga Discord, lebih kerap daripada tidak, anda perlu menggunakan simbol tanda belakang, yang kelihatan serupa dengan tanda petikan tunggal, tetapi ia sebenarnya bukan perkara yang sama.

Kekunci ini boleh didapati di sebelah kiri kekunci 1 pada papan kekunci anda. Ia mengiringi kekunci tilde, yang juga amat berguna untuk penurunan harga Discord.

Bolehkah saya menggunakan bot untuk membantu dengan petikan?

Ya, sama sekali. Terdapat beberapa bot tersedia dalam talian yang boleh anda tambahkan pada pelayan Discord anda dan membenarkan petikan. Selagi anda pemilik atau mempunyai hak pentadbiran, anda boleh menambah bot untuk memudahkan perkara ini. Bot Petikan direka khusus untuk fungsi ini, tetapi anda mungkin mendapati bahawa salah satu bot yang anda sudah ada membenarkan fungsi tersebut.

Penyesuaian Lagenda

Nasib baik, terdapat pelbagai cara untuk menyesuaikan platform Discord. Tema yang berbeza terbina dalam, dengan keupayaan untuk menukar saiz fon, zum teks dan banyak lagi.

Mereka yang mencari pemperibadian tambahan boleh memasang BetterDiscord – versi Discord yang diubah suai yang membolehkan pengguna memuat turun tema tersuai dan mengubah aspek platform yang lain. Nasib baik, Discord mempunyai API terbuka, jadi sesiapa sahaja boleh masuk dan mencipta versi aplikasi sosial mereka sendiri.

Apa yang menarik tentang Discord ialah pengguna hanya terhad oleh kreativiti mereka. Jika seseorang tahu cara membuat kod dan boleh memanipulasi bahasa sedia ada, mereka boleh melakukan apa sahaja yang mereka mahu pada platform. Selain itu, kebanyakan pencipta akhirnya meletakkan ciptaan mereka dalam talian, tersedia secara percuma untuk dicuba oleh sesiapa sahaja.