Cara Memindahkan Panggilan di Ringcentral

65

Jika perniagaan anda menggunakan Ringcentral, anda mungkin ingin mengetahui cara memindahkan panggilan. Mempelajari selok-belok sistem telefon baharu boleh mengecewakan, tetapi ia adalah satu tugas yang jauh daripada mustahil.

Cara Memindahkan Panggilan di Ringcentral

Dalam artikel ini, kami akan menerangkan cara memindahkan panggilan menggunakan pelbagai peranti. Kami juga akan membincangkan cara memindahkan panggilan Ringcentral pada PC, iPhone dan Android serta cara memindahkan panggilan terus ke mel suara.

Cara Memindahkan Panggilan pada PC

Terdapat dua kaedah berbeza untuk memindahkan panggilan dengan Ringcentral pada PC. Kami akan menerangkan perbezaan antara panggilan hangat dan sejuk dan menunjukkan kepada anda cara untuk memindahkan di bawah.

Cara Memindahkan Panggilan Hangat pada PC

Panggilan mesra ialah apabila anda mula-mula bercakap dengan orang itu sebelum memindahkan panggilan kepada mereka. Untuk memindahkan panggilan mesra, ikut langkah di bawah:

 1. Semasa membuat panggilan langsung, klik pada butang “Tindakan Panggilan” – ikon dengan tiga titik.
 2. Daripada menu lungsur, klik “Pemindahan.”
 3. Tetingkap kecil baharu akan dibuka. Taipkan nama atau nombor telefon orang yang ingin anda pindahkan panggilan ke dalam tetingkap di bahagian atas skrin. Anda juga boleh menaip nombor dengan pad kekunci atau klik ikon jam untuk melihat senarai panggilan terbaharu.
 4. Anda kini mempunyai tiga pilihan di bahagian bawah kotak tentang cara memindahkan panggilan. Pilih “Tanya Dulu.”
 5. Apabila penerima panggilan menjawab, jika mereka ingin menerima panggilan, cuma klik butang “Pindahkan” – bulatan hijau di bahagian bawah kotak.

Selepas anda memilih untuk membuat pemindahan, bahagian panggilan anda akan diputuskan sambungan, membolehkan penerima meneruskan panggilan.

Cara Memindahkan Panggilan Dingin pada PC

Panggilan sejuk ialah pemindahan terus panggilan tanpa bercakap terlebih dahulu dengan pemanggil. Untuk memindahkan panggilan sejuk, sila ikuti langkah berikut:

 1. Semasa melakukan panggilan langsung, klik pada ikon dengan tiga titik, butang “Tindakan Panggilan”.
 2. Daripada menu lungsur, klik “Pemindahan.”
 3. Dalam tetingkap baharu yang dibuka, pergi ke bahagian atas kotak dan taipkan nama atau nombor telefon orang yang ingin anda pindahkan panggilan itu. Kaedah lain ialah menggunakan pad kekunci untuk menaip nombor telefon atau klik ikon jam yang akan menunjukkan kepada anda senarai panggilan terkini.
 4. Terdapat tiga pilihan di bahagian bawah kotak dengan kaedah yang berbeza untuk memindahkan panggilan. Pilih “Pemindahan.”
 5. Klik butang “Pindahkan” di bahagian bawah kotak, bulatan hijau.

Sebaik sahaja anda mengklik “Pemindahan”, panggilan kemudiannya akan disambungkan kepada penerima.

Cara Memindahkan Panggilan pada iPhone

Anda boleh memindahkan panggilan pada iPhone menggunakan salah satu daripada dua kaedah berbeza. Kami akan menerangkan dua perbezaan dan cara memindahkan panggilan di bawah.

Cara Memindahkan Panggilan Hangat pada iPhone

Panggilan hangat ialah apabila anda bercakap dengan penerima panggilan sebelum memindahkannya kepada mereka. Untuk memindahkan panggilan hangat pada iPhone, ikuti langkah di bawah:

 1. Semasa membuat panggilan langsung, ketik ikon dengan tiga titik. Ini ialah butang “Tindakan Panggilan”.
 2. Daripada menu lungsur, anda akan melihat tiga pilihan. Ketik “Pemindahan.”
 3. Skrin baharu yang lebih kecil akan dibuka. Menggunakan tetingkap di bahagian atas, taip nama atau nombor telefon orang yang ingin anda pindahkan panggilan itu. Anda juga boleh menggunakan pad kekunci untuk menaip nombor, atau ketik pada ikon jam untuk melihat senarai panggilan terbaharu.
 4. Anda kini akan melihat tiga pilihan tentang cara memindahkan panggilan. Untuk panggilan mesra, ketik “Tanya Dahulu”.
 5. Apabila penerima panggilan menjawab, jika mereka mahu menerima panggilan, hanya ketik “Pindahkan”.

Sebaik sahaja anda mengetik “Pemindahan”, bahagian panggilan anda akan diputuskan sambungan dan ia akan dipindahkan kepada penerima.

Cara Memindahkan Panggilan Dingin pada iPhone

Panggilan dingin ialah apabila anda tidak perlu bercakap dengan orang yang anda pindahkan, dan anda akan membuat panggilan itu terus kepada mereka. Untuk memindahkan panggilan sejuk pada iPhone, ikuti langkah di bawah:

 1. Semasa membuat panggilan langsung, ketik butang “Panggil Tindakan” – ikon dengan tiga titik.
 2. Daripada menu lungsur, anda akan melihat tiga pilihan pemindahan. Ketik “Pemindahan.”
 3. Skrin baharu akan dibuka. Taipkan nama atau nombor telefon orang yang ingin anda pindahkan panggilan itu. Anda juga boleh menggunakan pad kekunci untuk menaip nombor telefon, atau ketik ikon jam untuk melihat senarai panggilan terbaharu.
 4. Anda mempunyai tiga pilihan tentang cara memindahkan panggilan. Untuk panggilan sejuk, ketik “Pindahkan”.
 5. Ketik butang “Pindahkan” – bulatan hijau di bahagian bawah skrin.

Setelah anda menyelesaikan langkah terakhir, bahagian panggilan anda akan diputuskan sambungan dan ia akan dipindahkan kepada penerima.

Cara Memindahkan Panggilan ke Mel Suara

Kadangkala, anda mungkin perlu memindahkan panggilan terus ke mel suara seseorang. Sila ambil perhatian bahawa anda hanya boleh memindahkan panggilan ke mel suara apabila orang itu berada dalam senarai kenalan anda di bawah akaun Ringcentral yang sama seperti milik anda.

Untuk memindahkan panggilan ke mel suara, ikuti langkah yang digariskan di bawah:

 1. Semasa membuat panggilan langsung, ketik ikon dengan tiga titik. Ini ialah butang “Panggil Tindakan”.
 2. Dari menu lungsur, terdapat tiga pilihan. Ketik “Pemindahan.”
 3. Kotak baharu akan dibuka. Taipkan nama atau nombor telefon mel suara orang yang ingin anda pindahkan panggilan itu. Anda juga boleh menggunakan pad kekunci untuk menaip nombor telefon, atau ketik ikon jam untuk melihat senarai panggilan terbaharu.
 4. Anda akan melihat tiga pilihan tentang cara memindahkan panggilan. Untuk memindahkan ke mel suara, ketik “Ke Mel Suara”.

Panggilan itu kini telah dipindahkan terus ke mel suara.

Soalan Lazim Tambahan

Adakah Ringcentral mempunyai ciri ID Pemanggil?

Ya, memang begitu. Jika pemanggil disenaraikan dalam kenalan anda, panggilan masuk akan memaparkan nama atau nama syarikat mereka, bergantung pada cara pemanggil itu disimpan dalam senarai kenalan anda. Selain itu, anda akan mengawal apa ID Pemanggil yang ditunjukkan apabila anda membuat panggilan keluar. Ia boleh sama ada nombor telefon syarikat anda atau nama syarikat anda.

Adakah Ringcentral percuma?

Ringcentral menawarkan percubaan 15 hari percuma yang terhad kepada lima pengguna dan dua telefon desktop. Selepas percubaan percuma tamat, pengguna boleh memilih daripada pelbagai pelan bulanan yang berbeza bergantung pada keperluan dan belanjawan mereka.

Memindahkan Panggilan Dengan Ringcentral Adalah Mudah

Anda kini telah mengetahui betapa mudahnya untuk memindahkan panggilan dengan Ringcentral dan juga perbezaan antara panggilan sejuk dan hangat. Dengan hanya beberapa langkah pantas, anda telah mempelajari cara untuk membawa pemanggil kepada orang yang betul.

Adakah syarikat anda menggunakan Ringcentral? Pernahkah anda terpaksa memindahkan panggilan? Adakah anda menggunakan kaedah yang sama yang digariskan dalam artikel ini? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.