Cara memuat turun dan menggunakan Spotify pada Mac

98
Cara memuat turun dan menggunakan Spotify pada Mac

Jika anda seorang pencinta muzik, anda mungkin pernah mendengar tentang Spotify. Ia ialah perkhidmatan muzik digital yang memberi anda akses kepada berjuta-juta lagu, podcast dan video daripada artis di seluruh dunia. Walau bagaimanapun, anda mungkin hanya menggunakan Spotify pada iPhone anda selama ini. Jika anda tertanya-tanya cara memuat turun dan menggunakan Spotify pada Mac, artikel ini sudah memadai.

Bagaimana untuk memuat turun Spotify pada Mac

  1. Lawati pautan berikut untuk memuat turun pemasang untuk Spotify pada Mac.
  2. Tekan butang Muat turun.

    Muat turun Spotify pada Mac

  3. Selepas memuat turun, lawati folder dan nyahzip pemasang Spotify.
  4. Klik dua kali pada fail pemasangan dan selesaikan proses pemasangan.

Nota: Anda juga boleh mengakses Spotify dan mendengar muzik melalui pelayar. Hanya masukkan kelayakan anda dan anda boleh pergi.

Petua untuk menggunakan Spotify pada Mac

Petua untuk menggunakan Spotify pada Mac

Sekarang mari kita lihat beberapa perkara yang boleh anda lakukan dengan apl Spotify. Sila ambil perhatian bahawa kebanyakan ciri yang dinyatakan di sini berfungsi dengan apl Mac, bukan apl web. Walau bagaimanapun, saya akan menyebut jika terdapat sebarang ciri yang tersedia untuk apl web.

1. Muat turun lagu pada apl Spotify Mac

Walaupun anda tidak boleh memuat turun lagu dan album Spotify secara langsung, sebaliknya anda boleh memuat turun senarai main. Hanya buka senarai main dan tekan butang muat turun. Ciri ini tersedia walaupun untuk versi percuma!

2. Gunakan Sesi Kumpulan di Spotify

Semasa memainkan lagu, ketik ikon Peranti Tersedia → Mulakan Sesi. Anda boleh menghantar pautan atau imbasan kepada rakan anda dan menikmati muzik bersama-sama.

3. Halang membuka Spotify pada permulaan Mac

Marah dengan pembukaan Spotify secara lalai? Baca panduan kami dan selesaikan isu ini.

4. Akses penyamaan

Pergi ke Tetapan Spotify (⌘ + ,) → Tatal ke bawah sehingga Main Semula untuk melihat penyamaan. Pastikan untuk menogol pada Equilizer untuk menggunakan ciri ini.

5. Laraskan kualiti muzik

Walaupun dalam versi percuma Spotify untuk Mac, anda boleh melaraskan kualiti audio. Lawati halaman pilihan dan anda boleh melaraskan kualiti audio di bawah Kualiti audio.

6. Tukar pembesar suara luaran

Anda boleh menukar output daripada pembesar suara Mac anda kepada yang lain. Apa yang anda perlu lakukan ialah, klik ikon peranti dan pilih output pilihan anda.

Soalan Lazim

S. Mengapa saya tidak boleh memuat turun Spotify pada iMac saya?

Pertama, pastikan sambungan internet anda pantas dan stabil. Juga, pastikan terdapat ruang untuk memuat turun aplikasi. Anda juga boleh cuba memasang apl web kerana ia tidak akan mengambil banyak ruang.

S. Bagaimanakah saya boleh mendapatkan Spotify pada Mac lama saya?

Anda boleh menyemak halaman web rasmi untuk melihat sama ada apl itu tersedia untuk Mac anda. Jika ia tidak disokong, anda masih boleh mendapatkan apl web jika Chrome atau penyemak imbas masih boleh berjalan pada Mac anda.

Dengar muzik bila-bila masa anda mahu!

Selepas memasang Spotify pada Mac anda, anda boleh mendengar lagu, podcast atau apa sahaja yang anda mahukan. Semasa bercakap tentang podcast, anda boleh menyemak podcast kami, Rancangan iGeeksBlog, di Spotify. Jika anda masih mempunyai sebarang keraguan atau pertanyaan, sila letakkannya dalam komen.

Bacaan yang lebih menarik untuk anda:

  • Media WhatsApp tidak memuat turun pada iPhone? 10 Cara untuk memperbaikinya!
  • DaVinci Resolve untuk iPad: Panduan terperinci untuk menggunakan ciri utama
  • Bagaimana untuk menghentikan Spotify daripada berkongsi data anda