Cara Menambah Berbilang Video pada Cerita Instagram

60

Menambah berbilang video pada cerita ialah salah satu ciri yang paling mudah di Instagram. Daripada membuka galeri anda berulang kali untuk menyiarkan klip, anda hanya boleh memilih beberapa fail. Ini menjimatkan banyak masa; tetapi bagaimana anda mengakses ciri ini?

Cara Menambah Berbilang Video pada Cerita Instagram

Artikel ini akan memberi anda panduan langkah demi langkah untuk menambahkan berbilang video pada cerita Instagram anda untuk membantu meningkatkan pengalaman anda pada platform pada kedua-dua iPhone dan Android. Malangnya, Instagram pada penyemak imbas tidak mempunyai keupayaan untuk memuat naik berbilang foto bersama-sama pada masa ini.

Cara Menambah Berbilang Video pada Cerita Instagram pada iPhone

Memuat naik berbilang video ke cerita Instagram adalah mudah. Anda hanya perlu mengetik beberapa butang jika anda pengguna iPhone.

 1. Pelancaran Instagram dan tekan simbol tambah di bahagian atas sebelah kiri paparan anda untuk mencipta cerita baharu anda.

 2. cari “Video” daripada menu lungsur di penjuru kiri sebelah atas.

 3. Ketik “Video.”

 4. kemudian ketik butang “Pilih” untuk memilih berbilang video.

 5. Pilih video yang ingin anda tambahkan pada cerita dan kemudian ketik anak panah di bahagian bawah sebelah kanan.

 6. Edit kandungan dengan pelekat atau teks. Untuk membuat asal perubahan anda, serlahkan teks atau pelekat dan lepaskan pada simbol tong sampah di bahagian bawah skrin anda.

 7. Ketik butang “Kongsi” untuk memuat naik klip.

Cara Menambah Berbilang Video pada Cerita Instagram pada Peranti Android

Anda sepatutnya tidak menghadapi masalah menambah berbilang video pada cerita Instagram pada peranti Android anda.

 1. Mulakan apl dan pilih cerita anda di bahagian kiri atas skrin.

 2. Pilih Galeri daripada menu lungsur di bahagian atas sebelah kiri.

 3. Ketik butang “Pilih”. Ini membolehkan anda memasukkan beberapa video atau foto dalam suapan anda.

 4. Pilih video yang ingin anda tambahkan pada cerita anda dan tekan “Seterusnya.”

 5. Edit kandungan dengan kesan. Navigasi ke bahagian pratonton di bahagian bawah paparan untuk mengedit klip anda satu demi satu.

 6. Ketik butang “Kongsi” di sebelah cerita anda dan pilih “Selesai” untuk memuat naik video. Jika anda ingin kembali dan membuat lebih banyak perubahan, pilih “Buat asal” sebelum menekan “Selesai”.

 7. Kembali ke suapan dan lihat ceritanya. Perlu ada tayangan slaid video yang dipilih.

Kagumkan Pengikut Anda Dengan Video Menawan

Salah satu tujuan utama Instagram adalah untuk berkongsi pengalaman yang menyeronokkan dengan orang lain. Memuat naik video ke cerita ialah cara yang bagus untuk berbuat demikian, tetapi ini tidak memerlukan proses yang sukar. Gunakan ciri terbina dalam platform atau apl pihak ketiga untuk mencipta kolaj yang menakjubkan.

Berapa kerap anda menyiarkan berbilang video ke cerita Instagram? Adakah anda lebih suka memuat naik klip ke suapan anda? Yang mana mewujudkan lebih banyak penglibatan? Tinggalkan komen di bahagian bawah!