Cara Menambah Blok dalam Super Mario Bros Wonder

15

Blok telah menjadi penting kepada francais Super Mario Bros sejak ia bermula. Mereka sering menyembunyikan syiling dan peningkatan kuasa di dalam atau membantu anda menavigasi setiap peringkat. Nah, dalam Super Mario Bros. Wonder, pemain boleh menambah blok tertentu pada kursus yang mereka mainkan.

Cara Menambah Blok dalam Super Mario Bros Wonder

Panduan ini akan menunjukkan kepada anda cara menambah blok dalam Super Mario Bros. Wonder.

Cara Menambah Blok Berfungsi dalam Super Mario Bros. Wonder

Jika anda ingin menambah blok pada kursus Super Mario Bros. Wonder, anda mesti memperoleh lencana terlebih dahulu. Lencana ialah item baharu dalam permainan ini yang memberikan anda kebolehan baharu dan dipertingkatkan, seperti kelajuan dash tambahan atau lompatan yang diubah suai.

Untuk menambah blok, anda memerlukan Add ! Sekat lencana. Seperti banyak lencana lain dalam permainan, ia dijual di Kedai Poplin. Sebaik sahaja anda telah membelinya, anda boleh menambah blok – khususnya! blok – ke kursus (peringkat).

Bagaimana untuk Mendapatkan Tambah! Lencana Blok

Tambah ! Lencana blok dijual di Kedai Poplin di The Petal Isles. Begini cara mencarinya:

 1. Selesaikan tahap ini dalam The Petal Isles: Robbird Cove, Dolphin Kick dan Leaping Smackerel.
  Menyelesaikan Robbird Cove, Dolphin Kick dan Leaping Smackerel dalam Super Mario Bros. Wonder
 2. Teruskan ke utara pada peta Overworld ke pulau kecil berumput.
  Mencari Kedai Poplin di Super Mario Bros. Wonder
 3. Di sana, anda akan menemui Kedai Poplin. Anda boleh membeli Add ! Sekat lencana dari kedai itu dengan harga hanya 10 Syiling Bunga. Anda berkemungkinan besar akan mempunyai syiling yang mencukupi untuk membelinya, tetapi jika tidak, mainkan semula kursus sebelumnya (atau mainkan yang baharu) untuk mendapatkannya, dan kemudian kembali untuk membuat pembelian.
  Membeli Add! Menyekat lencana dalam Super Mario Bros. Wonder

Ambil perhatian bahawa ini adalah satu-satunya tempat dalam permainan untuk mendapatkan Add ! Sekat lencana. Jadi, jika anda telah melalui Dunia 2 dan terlepasnya, kembali ke sana melalui peta Overworld untuk mencari Kedai Poplinnya.

Terdapat banyak tahap dalam Super Mario Bros. Wonder, tetapi anda boleh mendapatkan Add ! Menyekat lencana dari tahap 2 itu sendiri.

Cara Menggunakan Add ! Lencana Blok

Tambah ! Lencana blok akan membuat tambahan ! blok dalam satu tahap. Blok ini boleh digunakan sebagai platform untuk membantu anda mengakses kawasan tertentu atau menavigasi bahagian yang sukar dengan lebih mudah. Ia juga boleh mengandungi syiling dan barangan lain. Untuk menggunakan Add ! Sekat lencana, apa yang anda perlu lakukan ialah melengkapkannya seperti:

 1. Pada peta Overworld, tekan R untuk mengakses menu Lencana.
  Menekan R dalam Super Mario Bros. Wonder
 2. Cari dan pilih Tambah ! Sekat lencana.
  Memilih Tambah ! Menyekat lencana dalam menu lencana dalam Super Mario Bros. Wonder

Itu sahaja. Anda juga akan mendapat peluang untuk melengkapkan atau menukar lencana apabila anda memasuki tahap baharu atau jika anda gagal.

Selain itu, tiada perkara istimewa yang perlu anda lakukan untuk menggunakan atau mengaktifkan Add ! Lencana Blok. Anda tidak perlu menekan sebarang butang untuk membuat blok muncul semasa permainan. Sebaliknya, memasuki kursus yang dilengkapi dengan lencana akan menambahkan lagi! blok di kawasan yang telah ditetapkan.

Faedah Menambah Blok

Menyerlahkan ! blok dalam Super Mario Bros. Wonder

Anda mungkin tertanya-tanya mengapa anda mungkin ingin memilih Add ! Sekat lencana ke atas semua yang lain. Nah, menambah! blok ke kursus boleh menawarkan pelbagai faedah, seperti yang disenaraikan di bawah.

Menyelamatkan Nyawa Anda

Salah satu sebab utama mengapa orang mahu menggunakan Add ! Lencana blok adalah semata-mata untuk menghalang mereka daripada mati semasa mereka melalui laluan yang rumit. Dunia Super Mario Bros. Wonder dipenuhi dengan perangkap, bahagian yang tajam, musuh yang boleh membawa maut dan perkara lain yang boleh menyebabkan anda kehilangan nyawa dalam masa yang singkat.

Jika anda menggunakan Add ! Sekat lencana, anda selalunya akan mendapat perlindungan tambahan terhadap bahaya tersebut. Sebagai contoh, bukannya lubang besar untuk jatuh ke dalam, permainan mungkin menambah sekumpulan ! blok di atasnya, memberi anda sesuatu untuk mendarat jika anda jatuh.

Menjadikan Kursus Sukar Lebih Mudah

Satu lagi sebab utama untuk menambah blok pada kursus dengan Add ! Lencana blok adalah untuk memudahkan kursus yang sukar dilalui. Terutamanya dalam dunia akhir, Super Mario Bros. Wonder memperkenalkan beberapa tahap yang sangat rumit, yang memerlukan lompatan bermasa yang tepat dan kemahiran platforming yang mantap untuk diselesaikan.

Sudah tentu, jika anda seorang pemain Mario Bros. yang berpengalaman, anda mungkin lebih suka untuk menguji kemahiran anda terhadap tahap dan mengalahkan mereka semua tanpa bantuan itu. Walau bagaimanapun, jika anda baru mengenali platformer atau mencari satu kursus tertentu yang sangat sukar untuk dilalui, menambah blok boleh menjadi perkara yang anda perlukan.

Menyediakan Syiling Tambahan dan Peningkatan Kuasa

Terutamanya, orang ramai cenderung untuk menambah blok untuk menyediakan platform baharu yang boleh mereka lompati untuk bersiar-siar dan terus hidup. Walau bagaimanapun, ia juga perlu diperhatikan bahawa beberapa daripada ! blok yang anda tambahkan pada kursus juga mungkin termasuk item bonus.

Item ini boleh termasuk syiling, yang bertambah secara beransur-ansur dan membantu anda memperoleh kehidupan tambahan dan peningkatan kuasa. Anda mungkin menemui kuasa seperti Cendawan Super, Bunga Api, atau Buah Gajah dalam blok bonus ini, yang boleh menjadi pembeza dalam membantu anda mengalahkan semua bos dalam Super Mario Bros Wonder atau bertahan hingga ke penghujung pentas.

Mengubah Rupa dan Rasa Kursus

Sesetengah orang juga memilih untuk melengkapkan Add ! Sekat lencana untuk mengubah rasa dan aliran permainan. Bermain kursus tanpa lencana dan kemudian bermain melaluinya dengan lencana boleh memberi anda pengalaman yang sama sekali berbeza, terima kasih kepada platform dan item bonus.

Ini amat berguna untuk tujuan kebolehmain semula. Jika anda telah menyelesaikan permainan, contohnya, tetapi ingin meneruskan keseronokan dalam dunia Super Mario Bros. Wonder, anda boleh membuat keputusan untuk melalui tahap sebelumnya dengan Add ! Menyekat lencana untuk melihat cara ia mengubah sesuatu.

Faedah Unik Lain

Memandangkan penambahan blok pada kursus boleh mengubahnya secara dramatik, terdapat pelbagai faedah lain yang mungkin anda temui semasa anda menggunakannya.

Ramai pemain mendapati lebih mudah untuk sampai ke puncak tiang bendera apabila menggunakan lencana ini, sebagai contoh, terima kasih kepada platform tambahan yang biasanya disediakan pada penghujungnya. Ia juga berguna untuk memperoleh koleksi yang sukar dicapai, seperti Syiling 10 Bunga atau Benih Ajaib. Itu boleh membuktikan penting jika anda cuba 100% permainan.

Tambah Blok ke Hampir Mana-mana Kursus Dengan Tambah ! Lencana Blok

Secara keseluruhannya, Add ! Lencana Blocks merupakan tambahan yang cukup hebat kepada Super Mario Bros. Wonder, menjadikan banyak kursus lebih mudah. Jadi, jika anda mengalami masa yang sukar atau ingin mencuba cara bermain yang berbeza, anda pastinya berbaloi untuk mendapatkan lencana ini.

Soalan Lazim

Adakah Add ! Menyekat kerja lencana dalam setiap peringkat?

Tidak. Tambah ! Lencana Sekat tidak berkuat kuasa pada kursus Dunia Khas, sebagai contoh, ia juga tidak berfungsi dalam Cabaran Lencana. Ia juga tidak menjejaskan kebanyakan pergaduhan bos, tetapi ia masih boleh membantu di kawasan yang membawa kepada bos.

Manakah kursus terbaik untuk menggunakan Add ! Sekat lencana?

Itu semua bergantung pada tahap kemahiran anda sendiri. Secara umum, sebaiknya gunakan Add ! Menyekat lencana pada kursus yang anda rasa sangat mencabar, seperti yang mempunyai bahagian lompat yang rumit atau platform yang hilang. Biasanya, penambahan beberapa bonus! blok boleh menjadikan zon platforming yang paling sukar pun lebih mudah untuk dinavigasi.