Cara Menambah Butang Langgan dalam Twitch

55

Butang “Langgan” (sub) membenarkan orang lain di Twitch menderma wang ke saluran anda. Menderma Bit adalah cara lain peminat anda boleh menyatakan kepuasan mereka dengan kandungan yang anda tawarkan. Kedua-duanya adalah cara terbaik untuk mendapatkan wang sambil bermain permainan dan menjadi kreatif di Twitch.

Cara Menambah Butang Langgan dalam Twitch

Teruskan membaca jika anda ingin mengetahui keperluan yang perlu anda penuhi untuk mendapatkan butang pelanggan jika anda memulakan kerjaya penstriman anda atau telah menggunakan Twitch untuk seketika dan masih tidak mempunyai butang sub.

Cara Menambah Butang Langgan

Penstrim yang mempunyai status Ahli Gabungan dan Rakan Kongsi di Twitch akan menerima butang “Langgan” secara automatik selepas menerima jemputan melalui e-mel yang dihantar oleh Twitch. Selepas anda mendapat jemputan, anda hanya perlu memasukkan maklumat tentang cukai anda dan menambah pengesahan dua faktor.

Syarat Butang Langgan

Satu-satunya cara untuk memperoleh butang langgan pada saluran anda ialah memperoleh status Ahli Gabungan atau Rakan Kongsi.

Keperluan Status Ahli Gabungan

Status ahli gabungan lebih mudah dicapai dan menawarkan beberapa faedah kepada pemilik, selain daripada mendapat butang “Langgan”. Ia membolehkan anda menjana wang dengan langganan Twitch dan Bit dan hasil daripada beberapa iklan. Mendapatkan Ahli Gabungan adalah perlu jika anda ingin menjadi Rakan Kongsi.

Beberapa syarat mesti dipenuhi untuk menjadi Ahli Gabungan di Twitch.

 • Anda perlu mempunyai sekurang-kurangnya 50 pengikut.
 • Purata tiga penonton mesti menonton saluran anda secara serentak dalam tempoh 30 hari yang lalu.
 • Anda perlu menstrim selama 500 jam dalam 30 hari yang lalu.
 • Anda mesti menstrim selama lebih daripada tujuh hari dalam 30 hari yang lalu.

Anda dinasihatkan untuk menstrim pada waktu dan hari yang sama. Dengan cara ini, penonton anda boleh membiasakan diri dengan jadual.

Tambahan pula, status Ahli Gabungan tidak kekal selama-lamanya, dan anda boleh kehilangannya jika anda berhenti menstrim dan menjadi tidak aktif di Twitch. Selain itu, peraturan Twitch tidak membenarkan perkongsian kandungan penstriman anda dengan platform lain sehingga tempoh tertentu. Jika tidak, ini akan menyebabkan anda kehilangan status anda.

Keperluan Status Rakan Kongsi

Status rakan kongsi mewakili peringkat yang lebih tinggi dan datang dengan lebih banyak faedah dan cara memperoleh wang daripada Ahli Gabungan. Apabila anda mencapai Rakan Kongsi, anda boleh mengawal iklan anda, menghasilkan pendapatan yang lebih tinggi. Status ini juga menawarkan banyak pilihan untuk menyesuaikan strim anda dan menambah emosi tersuai pada saluran anda, seperti membuka kunci sehingga 60 slot. Selain itu, anda mesti menjadi Ahli Gabungan terlebih dahulu untuk menjadi Rakan Kongsi dan memenuhi keperluan penonton yang meningkat.

Untuk mendapatkan status Rakan Kongsi, anda mesti:

 • Mempunyai sekurang-kurangnya 1,000 pengikut
 • Purata 75 penonton yang mesti menonton saluran anda pada masa yang sama dalam 30 hari yang lalu
 • Mempunyai sekurang-kurangnya 25 jam distrim dalam 30 hari yang lalu
 • Strim pada 12 hari berbeza dalam 30 hari terakhir

Anda tidak boleh mendapatkan status Ahli Gabungan atau Rakan Kongsi di Twitch jika anda tidak mematuhi garis panduan dan peraturan Twitch, dan anda mesti berumur 18 tahun untuk layak.

Menambah Pautan Langganan

Jika anda ingin menambah cara lain untuk membenarkan pengikut anda melanggan, anda boleh menambah pautan langganan dalam panel anda. Selain pautan langganan, anda juga boleh menambah pautan yang membawa kepada pautan media sosial atau ahli gabungan anda. Berikut ialah cara anda boleh menambah pautan ke panel anda di Twitch:

 1. Buka Kedut.
 2. Ketik gambar profil di penjuru kanan sebelah atas skrin.
 3. Klik pada pilihan “Saluran”.
 4. Buka tab “Perihal” pada profil anda.
 5. Togol butang “Edit Panel”.
 6. Pilih tetingkap panel yang ingin anda edit atau klik pada tetingkap panel kosong dengan tambah di tengah.
 7. Klik pilihan “Tambah Teks atau Panel Imej”.
 8. Masukkan pautan.

Selepas anda membuka panel untuk menambah pautan, anda juga mempunyai pilihan untuk menambah imej dan menambah penerangan. Jika anda ingin menambah penerangan, anda perlu menggunakan “Markdown”, yang membolehkan anda memasukkan pautan teks. Inilah cara anda boleh melakukannya:

 1. Letakkan pautan teks ke dalam [square brackets].
 2. Tanpa ruang, masukkan URL ke dalam (kurungan bulat).
 3. Ketik “Serah.”

Selain subs, Bit dan pautan, terdapat pelbagai cara untuk mendapatkan lebih banyak wang dan langganan di Twitch. Sesetengah penstrim menggunakan sambungan Prime Sub, mengingatkan orang di saluran anda untuk melanggan akaun Prime. Memilih permainan yang popular dan menarik ialah satu lagi cara untuk mengumpulkan lebih ramai peminat.

Tambahan pula, banyak penstrim menganjurkan pertandingan cosplay di mana mereka bermain permainan berpakaian sebagai watak kegemaran mereka atau menguruskan Subathon menetapkan submatlamat yang mesti mereka capai. Menambahkan barang dagangan atau sub dan pautan derma pada panel juga mungkin menyebabkan peningkatan langganan.

Petua Mencapai Status Ahli Gabungan Dengan Lebih Cepat

Mengumpul pengikut pada permulaan boleh mencabar. Adalah penting untuk mengetahui cara menarik penonton dan mula menjana wang. Terdapat beberapa kaedah yang boleh anda gunakan untuk mendapatkan pengikut dengan lebih cepat.

Sediakan Saluran

Sebelum anda memulakan penstriman, anda harus tahu rupa saluran anda dan jenis penstrim yang anda inginkan. Menyusun saluran anda adalah penting untuk menunjukkan kepada penonton bahawa anda seorang penyalur yang serius. Sesuaikan dengan gaya anda dan tampilkan jenama, sub emoji, logo dan ciri unik yang lain.

Pastikan peralatan anda berfungsi. Semak ciri video dan audio anda yang telah disediakan, dan pilih latar belakang dan pencahayaan.

Selain itu, anda harus menambah maklumat tentang diri anda dan pautan ke media sosial anda, di mana anda boleh menyiarkan jadual penstriman anda dan berkongsi strim anda apabila ia disiarkan secara langsung. Dengan cara ini, anda akan menarik lebih ramai orang yang mengikuti anda di platform lain, seperti Instagram, Facebook, Twitter, dsb.

Menarik Penonton

Beritahu rakan dan keluarga anda tentang strim anda dan minta mereka berkongsinya di media sosial. Dengan cara ini, lebih ramai orang akan mengetahui tentang anda dan mungkin menyemak perkara yang anda strim. Sehubungan itu, memilih kandungan yang sempurna boleh menjadi mencabar. Banyak strim ada di luar sana, jadi mencipta pendekatan unik adalah penting untuk mendapatkan lebih ramai pengikut.

Cuba permainan baharu dan popular dengan kurang persaingan. Tambahan pula, berinteraksi dengan penonton dan menjawab soalan mereka juga bermanfaat.

Petua Mencapai Status Rakan Kongsi Dengan Lebih Cepat

Memandangkan terdapat kira-kira 60,000 pengguna Rakan Kongsi di Twitch dan lebih daripada sejuta penstrim Gabungan, mencapai status Rakan Kongsi boleh mencabar. Atas sebab ini, mengetahui bahagian mana yang boleh anda perbaiki untuk menjadi Rakan Kongsi dengan lebih cepat adalah penting.

Meluaskan Komuniti Anda

Berkomunikasi dengan peminat dan penonton anda ialah langkah pertama untuk mengembangkan komuniti anda dan mengumpulkan lebih ramai pelanggan. Banyak penstrim mengekalkan interaksi yang sihat dengan peminat mereka di sembang Twitch. Ada yang berusaha lebih keras dan menganjurkan acara di mana peminat dan pengikut boleh mengambil bahagian atau bermain permainan dengan strim kegemaran mereka.

Selain itu, mewujudkan pangkalan peminat di media sosial dan membina saluran Discord anda membolehkan peminat anda berinteraksi dengan anda pada platform selain Twitch.

Menyediakan Strim Berkualiti

Menyediakan kandungan berkualiti pada strim anda ialah faktor penting apabila anda menyertai program Rakan Kongsi. Walaupun keperluan untuk penonton adalah tinggi, adalah sama penting bahawa waktu penstriman yang diperlukan diisi dengan kandungan yang berkualiti. Menyesuaikan strim anda dan menambahkan HUD, emosi, tindanan dan elemen lain yang unik meningkatkan peluang anda untuk menjadi Rakan Kongsi.

Mendapatkan Wang di Twitch

Salah satu faedah Twitch ialah memperoleh wang dengan menerima langganan dan Bits derma. Hanya dengan mengetik butang “Langgan” sahaja yang diperlukan untuk menderma wang kepada seseorang yang anda suka menonton atau meminta orang lain menyumbang kepada saluran anda. Menyediakan dan memperibadikan saluran, mencipta panel unik dan berinteraksi dengan komuniti adalah cara yang baik untuk memperoleh pelanggan.

Adakah anda mempunyai status Ahli Gabungan atau Rakan Kongsi di Twitch? Berapa kerap anda menerima langganan? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.